Lux Helsinki Eat 2018

Suomeksi | In English

Koe Lux Helsingin elämykset myös makuaistilla! Lux Helsinki Eat tuo Lux Helsingin ajan 6.–10.1.2018 tarjolle kattauksen annoksia ja menuja kaupungin säkenöivimmistä ravintoloista. 10 €, 30 € ja 50 € hintakategoriat sekä monipuolinen spektri ravintoloita takaavat kaamoksen kukistavan ruokaelämyksen jokaiseen makuun.

Kerää siis ystävät kokoon ja varaa pöytä tai piipahda spontaanisti syömään valotaiteen lomassa. Lux Helsinki Eat on parhaimmillaan nautittuna yhdessä.

Helsingin kaupungin järjestämä valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille keskellä pimeintä talvea 6.–10.1.2018. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää: www.luxhelsinki.fi

Lux Helsinki Eat -annokset ja menut voimassa 6.–10.1.2018

Tarkistathan annosten ja menujen voimassaolon ravintolakohtaisesti. Annoksiin ja menuihin ei voi yhdistää muita etuja.

Annos 10 €

Borsch-keittoa ja vuolukermaa.

  • 10 €

Annos 10 €

Mademuhennosta ja tilliperunoita.

  • 10 €

Annos 10 €

Häränrintaa, piparjuurikastiketta ja paahdettua palsternakkaa.

  • 10 €
Saatavilla myös kasvisvaihtoehto.
Ravintola avoinna: la-ke 11-19

Menu 30 €

Alkuruoka

Tzatzikia, dolmades: viinilehtikääryleitä G,L ja pitaleipää L.

Pääruoka

Burger El Greco: kreikkalainen juustolla täytetty jauhelihapihvi, sipulikastiketta ja perunaraastetta. G, VL

Jälkiruoka

Suklaaleivos ja appelsiinisorbettia. G, L

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Katkarapucocktail. L, G

Pääruoka

Poronkäristystä, puikulaperunasosetta ja puolukkasurvosta. L, G

Jälkiruoka

Lakkaa kolmella tapaa. L, G

  • 50 €

Annokset kahdelle 50 €

Rosepaistettua hanhenrintaa, tryffeliöljyllä maustettua polentaa, punakaalia ja kirsikka-portviinikastiketta. L, G

  • 50 €

Annos 30 €

Kokonaisena grillattu kultaotsa-ahven, tomaattivinaigrettea, timjamifenkolia ja patatas bravas. L, G

  • 30 €
Ravintola avoinna: la 15-23, su 18-21.30, ma-ti 14-22.30, ke 14-23.30

Menu 30 €

Monipuolinen ja runsas Lux Buffet, sis. lasin (16 cl) talon viiniä tai alkoholittoman juoman.

  • 30 €

Annos 10 €

Höyryävän lämpimät curryt: Butter Chicken tai Tikka Masala tofusta (molempiin annoksiin sisältyy riisiä, raitaa ja pitaleipää).

  • 10 €
Tarjoukset voimassa: Lux Buffet la-su 10.30-17, curryt la-ke 17-20

Menu 30 €

Alkuruoka

Savulohikeitto.

Pääruoka

150 g naudan ulkofileepihvi, marinoitua sipulia, Manhattan-maustevoi & valitsemasi lisukkeet.

Jälkiruoka

Mangosorbettia.

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Antipastolautanen.

Pääruoka

180 g filee Champignon valitsemallasi lisukkeella.

Jälkiruoka

Crème brûlée.

  • 50 €

Annos 10 €

Vaakunan perinteinen lohikeitto ja ruisleipä. L, (G)

  • 10 €
Ravintola avoinna: la 15-24 (keittiö 22.30), su kiinni, ma 11.30- 22 (keittiö 21.30), ti-ke 11.30-24 (keittiö 22.30)

Menu 50 €

Ahvenanmaan karitsaa ja punaherukkaa.

Maa-artisokka-samppanjakeittoa.

Paahdettua siikaa, piparjuurta ja mätiä.

Suomalaisia juustoja ja naurishilloketta.

Tyrniä, puolukkaa ja porkkanakakkua.

  • 50 €
Suositusviinit menulle 42 €.
Menu voimassa: la 17-23 (keittiö 21.30), su suljettu, ma-ke 17-23 (keittiö 21.30

Menu 50 €

Lyon lumières (Lyonin valot): keittiömestarin yllätysmenu 5 ruokalajia.

  • 50 €
Erityisruokavaliot huomioidaan ennakkotilauksella.
Ravintola avoinna: la 16-23, su-ma suljettu, ti-ke 16-23: viimeiset varaukset klo 20

Annos 10 €

Lux sausage: Bryggeriwurstia ja talon oluessa haudutettua hapankaalia. Olutsuositus Bryggeri Pils.

  • 10 €

Menu 30 €

Pääruoka

Paistettua lohta, ruohosipuli-valkoviinikastiketta ja sitruunaperunaterriiniä. Olutsuositus: Bryggeri Winter Weizen. Viinisuositus: Willm Cuvee Meli-Melo, Ranska.

Jälkiruoka

Tyrni crème brûlée ja suklaasorbettia. Olutsuositus: La Trappe Quadrupel, Bierbrouwerij de Koningshoeven, Alankomaat. Viinisuositus: Suomi 100 Doux de Carsin 2010 Semillon, Château Carsin, Ranska.

  • 30 €
Yleisimmät erityisruokavaliot huomioidaan. Juomat eivät sisälly hintaan.
Ravintola avoinna: la 12-00, su 12-22, ma- ke 11-00

Annos 10 €

2 x Roster Hot Dog: harissamakkara, romescokastiketta, aiolia, Roster slaw ja rapeaa sipulia.

  • 10 €

Menu 50 €

Roster Share: kuuden ruokalajin jaettavia alkuruokia ja lautasannoksia yhdistävä menukokonaisuus. Share on läpileikkaus Rosterin keittiöfilosofiasta.

  • 50 €
Erityisruokavaliot huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.
Ravintola avoinna: la 16-02 (keittiö 17-22.30), su 14-22 (keittiö 21:30), ma-ke 11.30-14.30 & 17-24 (keittiö 22)

Menu 30 €

Alkuruoka

Lohitartar.

Pääruoka

Grillattua härkää ja sipulia.

Jälkiruoka

Suklaakakkua ja tyrnimarjaa.

  • 30 €

Annos 10 €

Ban bao 2 kpl: herkuilla täytettyjä vietnamilaisia “pullia”. Täytevaihtoehtoina ankkaa hoisin-kastikkeessa, rapeaksi karamellisoitua possunkylkeä tai teriyaki-marinoitua nyhtökauraa. L

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Rapeaksi paistettua mustekalaa ja mangosalaattia. G, L

Pääruoka

Grillattua päivän kalaa ja sitruunaruoho ”bisque” G, L TAI Iberico-possun niskaa ja Char Siu -kastiketta L.

Jälkiruoka

Suklaakakkua, passioncurdia ja tonkapapujäätelöä. G, L

  • 30 €

Menu 50 €

Kevyesti paahdettua lohta ja kampasimpukkakreemiä. G, L

Korealaisittain maustettu tartarpihvi.

Vietnamilaisia ”pullia” täytettynä ankalla ja hoisin-kastikkeella.

Grillattua marmorihärkää. G, L

Suklaakakkua, passioncurdia ja tonkapapujäätelöä. G, L

  • 50 €

Menu 50 €

Kermainen tattikeitto ja kateenkorvaa.

Kampasimpukkaa, kukkakaalia ja hummerikastiketta.

Härän marmorifileetä, herkkusieniä ja punaviinikastiketta.

Paris Brest ja vaniljajäätelöä.

  • 50 €

Annos 10 €

Lux Blini: perinteinen tattariblini. Lisukkeena sillikaviaari, smetana, sipuli tai sienisalaatti.

  • 10 €
Menu saatavilla myös lounaalla. Lux Blini saatavilla vain paikan päällä, ei varauksia.
Ravintola avoinna: la 14-23, su 14-21, ma-ke 11-23