Lux Helsinki Eat 2019

Suomeksi | In English

Koe Lux Helsingin elämykset myös makuaistilla! Lux Helsinki Eat tuo Lux Helsingin ajan 5.–9.1.2019 tarjolle kattauksen annoksia ja menuja kaupungin säkenöivimmistä ravintoloista. 10 €, 30 € ja 50 € hintakategoriat sekä monipuolinen spektri ravintoloita takaavat kaamoksen kukistavan ruokaelämyksen jokaiseen makuun.

Kerää siis ystävät kokoon ja varaa pöytä tai piipahda spontaanisti syömään valotaiteen lomassa. Lux Helsinki Eat on parhaimmillaan nautittuna yhdessä.

Helsingin kaupungin järjestämä valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille keskellä pimeintä talvea 5.–9.1.2019. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää: www.luxhelsinki.fi

Lux Helsinki Eat -annokset ja menut voimassa 5.–9.1.2019

Tarkistathan annosten ja menujen voimassaolon ravintolakohtaisesti. Annoksiin ja menuihin ei voi yhdistää muita etuja.

Annos kahdelle 10 €

Kuppi kuumaa mustaherukkamehua ja pala raakakakkua kahdelle hengelle. V

  • 10 €
Aukioloajat: la 9–00, su 10–21, ma–ke 7–00

Annos 10 €

KAMOME tasty Ramen: valitsemasi Ramen-keitto listalta. L

  • 10 €

Kolmen ruokalajin spesiaalimenu 30 €

Alkuruoka

Uppopaistettua tofua sekä pak choita soija-hunajakastikkeessa. L

Pääruoka

Savustettua lohta tuhdissa dashi-kastikkeessa baby gem -salaatin, pikkelöidyn retiisin ja oliiviöljyn kanssa. L

Jälkiruoka

Geisha-suklaajäätelö. L

  • 30 €

Viiden ruokalajin spesiaalimenu kahdelle 50 €

Kokin tervehdys

Lehtikaalisipsejä. L

Pikkusuolaista

Haudutettua mustekalaa miso-hunajakastikkeessa. L

Alkuruoka

Punajuurisalaatti. L

Pääruoka

Haudutettua ankkaa selleripyreen ja parsakaalin kera marja-teriyakikastikkeessa. L

Jälkiruoka

Matcha-jäätelöä ja financier-leivos vanilijakastikkeen ja mansikoiden kera. L

  • 50 €
Annokset tarjoillaan talon ruisleivän kanssa.
Allergioista ja muista toivomuksista pyydetään ilmoittamaan etukäteen pöytävarauksen yhteydessä.
Tarjoukset voimassa: la 17–21, su suljettu, ma–ke 17–21

Menu 50 €

Maa-artisokka-samppanjakeittoa.

Riimipeuraa ja metsäsieniä.

Savustettua siikaa ja keltajuurta.

Suomalaisia juustoja ja naurishilloketta.

Tummaa suklaata ja kirsikkaa.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 17–23, su 14–21, ma 17–23, ti 18–23, ke 17–23

Annos 10 €

Kaartin blinit valitsemallasi täytteellä: siianmätiä, smetanaa & punasipulia / savulohimousse / katkarapua Skagen / munokoisochutney & cavi-art. Kaartin blinit on valmistettu tattarijauhoista. Kaikkiin annoksiin kuuluu lisäksi lime-maustekurkkukompottia.

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Antipasto misto: valikoima italialaisia leikkeleitä ja juustoja.

Pääruoka

Pizza diavola: tulista salamia, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja persiljaa.

TAI

Pizza ortolana: kasviksia, mozzarellaa ja rucolaa.

Jälkiruoka

Pannacotta.

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Antipastotarjotin: culatello-leikkele, pecorino-juusto, savustettu miekkakala ja bruschetta.

Pääruoka

Entrecôte sienten kera.

TAI

Lohta pistaasikuoressa.

Jälkiruoka

Profiteroles.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 14–22, su suljettu, ma 14:30–21:30, ti–ke 14:30–22

Annos 10 €

Panimon sänkkäri ja maalaisranskalaiset: revittyä naudanrintaa, parmesaanimajoneesia, sydänsalaattia ja pikkelöityjä sinapinsiemeniä. L

  • 10 €

Jaettava annos 30 €

ALL IN – jaettavaksi kahdelle: stout-glaseeratut porsaan ribsit, panimon sänkkäri, kolme kertaa pikkubögö (liha, kana, vege), maalaisranskalaiset ja savupaprikapopcornit. L

  • 30 €
Tarjoukset voimassa: la 12 alkaen, su 14 alkaen, ma-ke 16 alkaen

Menu 30 €

Kermaista tattikeittoa. L

Blini, muikunmätiä ja smetanaa. L

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Sagan salaattia, Mustaleima emmentaljuustoa ja hunajaviinietikkakastiketta. G, L

Pääruoka

Coeur de filet Provencale 1952, härän sisäfileetä, tiristettyjä valkosipuliperunoita, valkosipulivoita ja paistettuja tuoreita herkkusieniä. G, L

Jälkiruoka

Crème brûlée. G, L

  • 50 €

Aiton viiden ruokalajin Lux Eat Menu 50 €

Peuraa ja puolukkaa.

Maa-artisokkakeittoa.

Paistettua siikaa.

Pala juustoa.

Suklaafondant.

  • 50 €
Erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan ennakkotilauksesta.
Tarjoukset voimassa: la 15–22, su–ma vain yksi kattaus 17 alkaen, ti–ke 15–22

Annos 10 €

Misokeitto ja gyoza (dumplingit kanalla).

  • 10 €

Menu 30 €

Sumolajitelma kahdelle (10 kpl nigiri: lohi, grillattu lohi, tonnikala, siika, ebi ja 16 kpl maki: sumomaki ja spicy tuna maki).

  • 30 €

Menu Kuukuu De Lux 50 €

Katkarapuskagen. (L)

Pippuripihvi kotimaisesta naudan sisäfileestä. (L)

Juustoja. (L)

Crème brûlée ja päärynäserbettiä. (L)

  • 50 €
Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä
Tarjoukset voimassa: la 12–24, su 12–22, ma–ke 15–23

Annos 10 €

Pieneen nälkään: poro-aurajuustokeitto & sivusalaatti. L, (G)

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Maukas vihersalaatti, punasipulihilloketta, paahdettuja kurpitsansiemeniä, talon kastikkeet. L

Pääruoka

Punakaalipiirakkaa, korvasienimuhennosta, juureskuutioita. L

Jälkiruoka

Jäävadelmat: jäisiä kotimaisia vadelmia, kuumaa tähtianis-kinuskikastiketta. L

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Jättikatkaravunpyrstöjä valkosipuli-chilivoissa, paahtoleipää. L, (G)

Pääruoka

Pippuripihvi: kotimaista naudan sisäfileetä 180 g, kerma-pippurikastiketta, juureskuutioita, lohkoperunoita. L, (G)

Jälkiruoka

Jäävadelmat: jäisiä kotimaisia vadelmia,

kuumaa tähtianis-kinuskikastiketta. L, (G)

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la–su 14–22, ma–ke 16–22

Annos 10 €

Food Market päivän pasta-annos. VL

  • 10 €

À la Carten talvimenu 30 €

Alkuruoka

Keitto paahdetusta sipulista. (G), (L)

Pääruoka

Herkkusienirisotto. (G), (L)

Jälkiruoka

Fazerin päivän kakku. (G), (L)

  • 30 €
Tarjoukset voimassa: Food Market la 10:30–18:30, su 11–17:30, ma–ke 10:30–20:30, à la carte la 11–18:30, su ei tarjolla, ma–ke 11–20

Annos 30 €

Chef special: valintasi mukaan juustolautanen, salami-kinkkulautanen, lohi-avokado-salaattikulho TAI vegaaninen salaattikulho. Lisäksi kaksi lasia (12 cl) luomuviiniä. M, G, (V)

  • 30 €

Annos 10 €

Kahvihetki: 2 kuppia kahvia sekä 2 kakkupalaa tai keksiä.

  • 10 €

Annos 10 €

Sabjee Kofta: kasvispyöryköitä tuorejuusto-curry-kermakastikkeessa. G

  • 10 €

Annos 10 €

Butter Chicken: tandoori-kananrintapaloja tomaatti-voi-kermakastikkeessa. G

  • 10 €

Annos 10 €

Bhendo Bhuteko: lammasta sipulin ja paprikan kera soija-valkosipuli-currykastikkeessa. Keskivahva. L, G

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Japanilaisia gyoza-possudumplingeja. L, (GL)

Pääruoka

Päivän kala ja massaman currya. L, (GL)

TAI

Karamellipossua, kevätsipulia ja pak choita. L, (GL)

Jälkiruoka

Suklaakakkua, passionhedelmä-curdia ja kookosjäätelöä. L, (GL)

  • 30 €

Annos 10 €

Rotolo di pizza (take-away): take-away-pizzarulla liha- tai kasvisversiona. (V)

  • 10 €

Menu 30 €

Antipasto misto: italialainen alkupalalajitelma. VL, (L)

Stinco di Maiale brasato nella birra con mele e patate: oluessa haudutettua porsaanpotkaa ja omenaa perunoilla. VL, (L)

Mimosa all ananas: ananas-mandariinikakku valkosuklaalla. VL, (L)

  • 30 €

Menu 50 €

Lasi proseccoa.

Antipasto misto: italialainen alkupalalajitelma. VL, (L)

Risotto alla zucca e taleggio: kurpitsa-taleggiojuustorisotto (puolikas annos). VL, (L)

Stinco di Maiale brasato nella birra con mele e patate: oluessa haudutettua porsaan potkaa ja omenaa perunoilla. VL, (L)

Mimosa all ananas e mandarino: ananas-mandariinikakku valkosuklaalla. VL, (L)

  • 50 €
Take-away-annos tarjolla vain tavernassa. Menut tarjolla ristorantessa.
Tarjoukset voimassa: la 14–23 (Taverna 11 alkaen), su 14–19 (Taverna 12 alkaen), ma–ke 16–21

Annos 10 €

Savotan LUX-Ruisburger:

Grillattu Black Angus -pihvi, Peltolan Blue -siivu, savumajoneesia, hapatettua kyssäkaalia ja ryytisinappia. L, (M)

TAI

Mustapapupihvi, pinaatti-timjamipestoa, pihvitomaattia, savupaprikamajoneesia ja marinoitua punasipulia. L, M, V

TAI

Grillattu peurapihvi, Kippari-juustoa, kuusenkerkkämajoneesia, marinoitua punasipulia ja mummonkurkkuja. VL, (L), (M)

  • 10 €
Tarjoukset voimassa la 12–23, su 16–22, ma-ke 12-23

Annos 10 €

Blinit: perinteinen tattariblini, smetanaa ja sipulia sekä valintasi mukaan sillikaviaaria tai porkkalaa.

  • 10 €

Lux Menu 2019 50 €

5 ruokalajia

Friteerattua mustekalaa ja chorizoa.

Kukkakaalikeittoa ja Viskilän tilan kukonpoikaa.

Grillattua turskaa, pinaattia ja rapukastiketta.

Wagyu-härkää, karamellisoitua sipulia ja portviinikastiketta.

Suklaamarkiisi ja kirsikkaa.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 12–24, su suljettu, ma-ke 11–23

Annos 10 €

Katalonian leipä & espresso.

  • 10 €

Menu 30 €

Katkarapuja valkosipuliöljyssä.

Herkkutattirisotto.

Espresso.

  • 30 €

Menu 50 €

Prosecco.

Katalonian leipä.

Herkkutattirisotto.

Putanesca.

Espresso.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 15–19, su suljettu, ma–ke 15–21

Annos 10 €

Casa ceviche: lohta, käsinkuorittuja katkarapuja, korianteria, punasipulia ja rapeaa maissia. M, G, L

  • 10 €

LUX Menu 50 €

5 ruokalajin maistelumenu.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 15–21:30, su–ma suljettu, ti–ke 16–21:30

Kaksi annosta 50 €

Sitruunavoissa paistettua kuhaa, lämmintä mustajuuri-omenasalaattia lehtikaalin kera ja karamellisoituja sitruunaviipaleita

tai

Punaviinissä haudutettua karitsanpotkaa, spelttiä ja kurpitsaa.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 16–01, su suljettu, ma–ke 11:30–01

Neljän ruokalajin menu 50 €

Alkuruoka

Tiger prawns: valkosipulimarinoituja jättikatkarapuja, avokado-mangosalsaa, sydänsalaattia ja minttujogurttia. G, L, (M)

JA

Keitto: maa-artisokkakeittoa ja tryffeliä. L, (G), (M)

Pääruoka

Tenderloin: kotimaista marmorihärän sisäfileetä, bearnaisea, kauden kasviksia ja yrttiperunaa. G, L, (M)

TAI

Market fish: päivän kala, tattaripaistosta tillillä ja kevätsipulilla, kauden kasviksia ja hollandaisekastiketta. G, L, (M)

Jälkiruoka

Date and fig: taatelikakku, viikunaa ja vaniljajäätelöä. L, (G), (M)

TAI

Cheeseboard: päivän juustot ja hilloketta. L, (G), (M)

  • 50 €
  • Maidoton (pyydettäessä)
Menu saatavilla myös kasvisversiona.
Tarjoukset voimassa: la 15–23, su suljettu, ma–ke 14:30–22

Menu Ribs 30 €

Alkuruoka

Jäävuorisalaattia, Stilton-juustoa, rapeaksi paahdettua pekonia ja sinihomejuustokastiketta.

Pääruoka

Grillattuja possun ribsejä, barbeque-kastiketta, paahdettuja perunoita ja coleslaw-salaattia.

Jälkiruoka

Talon jäätelöä.

  • 30 €

Menu Fillet 50 €

Alkuruoka

Tryffelillä maustettua kanttarellikeittoa ja mallascrumblea.

Pääruoka

Grillattua marmorifileetä, papuja, pekonia ja pippurikastiketta.

Jälkiruoka

Limellä maustettu vanukas ja paahdettua valkosuklaata.

  • 50 €

Menu Milanese 50 €

Alkuruoka

Paahdettua punajuurta, vuohenjuustomoussea ja balsamicoa.

Pääruoka

Italialaista sahramirisottoa ja grillattuja tiikerirapuja.

Jälkiruoka

Kurpitsalla ja kanelilla maustettu crème brûlée.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 14–24, su 15–22, ma–ke 17–23

Menu Surprise 50 €

Lyon Lumières 4 ruokalajia. (G), (L)

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 16–22, su–ma suljettu, ti–ke 16–22

Annos 10 €

Kirjansitojan leipä: härän sisäfileetä, piparjuurta ja dijonkastiketta. L, (M)

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Mini-Blini: siianmätiä, smetanaa ja punasipulia. L, (G)

Pääruoka

Vorschmack: lampaan ja härän sisäfilee, juuresmuusia, smetanaa, maustekurkkua ja punajuurikuutioita. L, (G)

  • 30 €
Tarjoukset voimassa: la 14–21, su suljettu, ma–ke 14–21

Annos 10 €

Phad Thai: paistettuja nuudeleita kanalla ja kasviksilla tamarindikastikkeessa. M, G, L, (V)

  • 10 €

Annos 10 €

Uppopaistettua kanaa ja cashewpähkinöitä: kanaa, chilitahnaa, valkosipulia, sipulia, sieniä, kasviksia ja cashewpähkinöitä. Tarjoillaan riisin ja salaatin kera. M, L, (V)

  • 10 €

Annos 10 €

Phad ka phrau: tulista paistettua kanaa, kasviksia, chiliä ja basilikaa. Tarjoillaan riisin ja salaatin kera. M, L, (V)

  • 10 €
Annokset saatavilla take-awayna.
Tarjoukset voimassa: la 12–21, su suljettu, ma–ke 11–21

Annos 10 €

Vaakunan perinteistä lohikeittoa ja saaristolaisleipää. L, (G)

  • 10 €
Tarjoukset voimassa: la 12–00, su suljettu, ma 11:30–22, ti–ke 11:30–00

Annos 10 €

Más tapas Lux plate: peruna-paprikatortillaa & vuohenjuustomoussea, marinoitua Manchegoa & hunajaglaseerattua viikunaa, valkosipuliöljyssä paistettua mustekalaa sekä rapeaa porsaankylkeä & harissa-aiolia.

  • 10 €
Tarjoukset voimassa: la 16–24, su 17–22, ma–ke 17–23

Annos 10 €

Pizza.

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Leikkeleitä.

Pääruoka

Risotto.

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Leikkeleitä ja juustoja.

Pääruoka

Risotto.

Jälkiruoka

Tiramisu. Sisältää lasin proseccoa.

  • 50 €
Take-away on mahdollista.
Tarjoukset voimassa: la 12–22, su 16–22, ma–ke 16–21

Menu Pita Gyros 30 €

Alkuun

Dolmades – viininlehtikääryleitä. G, L

Bureki – fetajuustolla täytetty filotaikinakääryle. VL

Pääruoka

Pita Gyros

Viipaloitua porsaan grillikassleria, grillattua pitaleipää, sipulia, perunoita ja tsatsikia. L

Makeaksi

Baklava

Keittiömestarimme luomus makeasta kreikkalaisesta herkusta: filotaikina, saksanpähkinöitä, manteleita, hunajaa ja talon jäätelöä. L

  • 30 €

Menu Vegan Pita 30 €

Alkuun

Dolmades – viininlehtikääryleitä. G, L

Spanakopita – pinaatti-filotaikinapiiras. L

Pääruoka

Vegan Pita

Falafel-kikhernepyöryköitä, pitaleipää, sipulia, papusalaattia, munakoisodippiä, perunoita. L

Makeaksi

Kantaifi

Raastettua filotaikinaa, soijamaitoa ja kotimaisia marjoja. L

  • 30 €
Mahdollista saada paikan päällä muitakin jälkiruokavaihtoehtoja.

Annos 10 €

Lankkupizza. (V)

  • 10 €

Annos 10 €

Kanapasta kermaisella herkkutattikastikkeella. L

  • 10 €

Annos 10 €

Insalata di Caprino con Frutti di Bosco e Pinoli: vuohenjuustosalaatti marjoilla ja pinjansiemenillä.

  • 10 €
Tarjoukset voimassa: la–ke 10:30–21

Annos 10 €

Fried Halloumi ja alkoholiton ruokajuoma: friteerattua halloumijuustoa, rucolaa ja ituja mango-chilichutneyn kera sekä mikä tahansa alkoholiton ruokajuoma listalta. VL

  • 10 €

Menu Nordis 30 €

Pääruoka

Korjaamon burgerit joko naudanliha- tai halloumi-pihveillä, briossisämpylä, srirachamajoneesi, rucola, cheddar, tomaatti ja punasipuli sekä ranskalaiset. (L)

Jälkiruoka

Rocky road -suklaakakkua. (L)

  • 30 €

Menu Mansku ja talon skumppa 50 €

Alkuruoka

Antipasto-valikoima (salami Milanoa, parmankinkkua, marinoitua mozzarellaa, marinoitua punasipulia, paahdettuja oliiveja, talon leipää ja levitettä) sekä lasi talon skumppaa.

Pääruoka

Sitruunamarinoitua paahdettua maissikanaa, persilja-basilikapestoa ja rosmariiniperunoita TAI kasvissyöjille tofua, paahdettua porkkanaa ja punajuurihummusta.

Jälkiruoka

Tiramisu.

  • 50 €
Tarjoukset voimassa: la 16-22, su-ma suljettu, ti–ke 16–22

Menu 30 €

Alkuruoka

Tomaattikeitto: creme fraiche, pinjansiemeniä & basilikaa. L, (G)

Pääruoka

Kotimainen naudan Entrecote 200 g valitsemallasi lisukkeella & kermaisen pippurikastikkeen kera. L, (G)

Jälkiruoka

Kauden sorbettia. L, (G)

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Scampit: pariloituja valkosipuli-chili-jättikatkarapuja.

Pääruoka

Filet Mignon 180 g: kotimainen naudan sisäfileepihvi tarjoillaan pekonin, punaviinikastikkeen & valitsemiesi lisukkeiden kanssa.

Jälkiruoka

After Eight -kakku.

  • 50 €