Maailma kylässä -festivaali tuo lattarimusiikin huippunimiä Helsinkiin

Suomen suurin ilmaisfestari tarjoaa ainakin cumbiaa, america-cubanaa ja katuklovneriaa.

Los de Abajoa kuullaan Maailma kylässä -festivaalilla
Los de Abajoa kuullaan Maailma kylässä -festivaalilla Kuva: Ricardo Trabulsi

Maailma kylässä -festivaali tuo jälleen väriä toukokuiseen Helsinkiin 24.-25.5. Kaisaniemen puistoon asettautuva Suomen suurin ilmaisfestivaali tarjoaa laajan kattauksen kulttuuriohjelmaa latinalaisesta Amerikasta.

Tämän vuoden kansainvälisinä pääesiintyjinä nähdään muun muassa cumbia-musiikin sanansaattaja Celso Piña, sekä america-cubanaa soittava Amparo Sánchez. Menossa mukana ovat myös muun muassa meksikolainen kahdeksanhenkinen mestizo-yhtye Los de Abajo ja argentiinalainen katuklovni-akrobaatti El Niño del Retrete. Argentiinalainen Capitan Tifus -yhtye musisoi Maailma kylässä -festivaalin päätösklubilla sunnuntaina 25.5.

Kotimaisempaa lattarimeininkiä tarjoaa Suomeen asettunut kuubalainen pian uuden albuminsa julkaiseva hiphop-artisti Alex Sandunga sekä oululainen world-fusion -yhtye Bajo Cero, jonka musiikki yhdistelee flamencoa ja maailman elektroakustista perintöä urbaanilla etnoasenteella.

Kotimaista tähtikaartia edustavat Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Wimme Saari & Tapani Rinne, Minä ja Ville Ahonen sekä retroklassikko Four Cats. Uutena kotimaisena kokoonpanona nähdään festivaalia varten koottu Hiphop Allstars, jonka muodostavat Paleface, Stepa & Are, Solonen & Kosola, Sini Sabotage, Juno, The Gambit sekä Tommy Lindgren. Hiphop Allstarsin kanssa lavalle astelee myös Metro FeatFest -kilpailun voittaja Tiger Hoods.

Kuperseikkailu-yhtye tarjoaa lapsille harvinaista herkkua: vauhdikasta lastenyhtyettä tähdittävät Mira Luoti, Samae Koskinen, Anna Puu, Rauhatäti ja Zarkus Poussa. Festivaalialueella on myös lasten oma Tenava-Timbuktu -alue, joka tarjoaa lattarityöpajoja, lastenteatteria, tanssia ja muuta mielenkiintoista perheen pienimmille.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali. Se on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Se tarjoaa musiikki- ja asiaohjelman lisäksi muun muassa runoutta, katutaidetta, lastenohjelmaa, ruokaa eri puolilta maailmaa sekä satoja näytteilleasettajia. Festivaalin pääjärjestäjänä toimii Kepa ry.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 24.5. klo 11–20 ja sunnuntaina 25.5. klo 11–18.


CULT24

CULT24.FI on pääkaupunkiseudun kulttuurielämän uutis-, tiedotus- ja markkinointisivusto. CULT24 MAGAZINE on kuukausittain ilmestyvä kulttuurin ja viihteen ajankohtaislehti.

CULT24 on osa City Digital mediaperhettä, jossa itsenäiset mediat tuottavat sisältöjä kaupunkikulttuurista ja viihteestä.

Tutustu City Digitaliin!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi