Magu tarjoilee ihastuttavia vegaanisia annoksia punavuorelaiseen fine dining -tyyliin

Korkeavuorenkatu 27:ssä nautitaan laadukkaita vegaanisia annoksia 6- ja 9- ruokalajin Mushroom & harvest -menulla.

Ravintola Magun pieni katuterassi kylpee ilta-auringossa lokakuisena ilta.
Ravintola Magun pieni katuterassi kylpee ilta-auringossa lokakuisena ilta. Kuva: Niina Marttila

Korkeavuorenkatu on Helsingin keskustan ja Kaartinkaupungin parhaimpia ravintolakatuja. Ratakadun, Pikku Roban ja Korkkarin kulmasta löytyy monia arvostettuja illallisravintoloita. Magun naapurissa on muun muassa kortteliravintola Ego ja kulmassa koreilee ruoka- ja viiniravintola Vinkkeli. Upealta kadunpätkältä jugendtalojen ja uusrenesanssirakennuksien kivijaloista löytyy siis useampikin tasokas illallispaikka.

Helsingin pariisilaisin katu – Korkeavuorenkadun ravintolat houkuttelevat illalliselle 

Ratakadun ja Korkeavuorenkadun kulmaan on 2019 vuoden loppupuolella avannut ovensa vegaaninen ravintola Magu. Ravintola sijaitsi aikaisemmin Vallilassa, ja silloin Magussa tarjoiltiin lounasannoksia. Korkeavuorenkadun fine dining -korttelissa on ilmeistä että Magu tarjoilee asiakkailleen lounaan lisäksi myös kattavaa, useamman ruokalajin illallista laadukkaine viineineen.

Ravintola sijaitsee Ratakadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa Punavuoressa.
Ravintola sijaitsee Ratakadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa Punavuoressa. Kuva: Niina Marttila

"Menu kehittyy vuodenaikojen mukaan. Jokaisella listalla on teemansa jonka haluan kertoa ruoan kautta", kertoo Magun keittiömestari Felipe Moya.

Mushroom and harvest -menulla on tarjolla luonnon antimia, satokauden maukkain yhdistelmin. Ensimmäisenä alkuruokana menulla on tarjolla tempuroitua levää ja tryffelihelmiä rapean snacksin muodossa. Tämän pienen käsinsyötävän alkupalan rinnalla on sienillä ja avokadolla täytetty maissilastu.

Alkusnacksina oli muun muassa tryffeli helmiä tempuroidulla merilevällä tarjoiltuna.
Alkusnacksina oli muun muassa tryffeli helmiä tempuroidulla merilevällä tarjoiltuna. Kuva: Niina Marttila

Ekologiset viinit sekä laadukkaat sesongin raaka-aineet ovat ravintolatoiminnan keskiössä 

Alkuruokien välissä on tarjolla focacciaa ja karamellisoitua, pehmeää tomaattilevitettä. Tuoreen focaccian kanssa nautittuna on tarjolla myös pieni lajitelma vegaanista fetaa, paistettua punajuurta, fermentoituja mansikoita, misoa ja fermentoitua tomaattia. Viinilistalta löytyi alkuruokien kylkeen itävaltalainen Schank by Soil & Arndorfer Gruner-Vetliner & Muller-Thurgau -rypäleiden biodynaaminen valkkari.

Pääruokana Mushroom and harvest-menulla on  metsäsienirisottoa, haudutettua päärynää mateliricottalla ja mole-kastikkeella.
Pääruokana Mushroom and harvest-menulla on metsäsienirisottoa, haudutettua päärynää mateliricottalla ja mole-kastikkeella. Kuva: Niina Marttila

Useamman alkuruoan jälkeen tarjoillaan pääruoka, joka on mausteista metsäsienirisottoa, haudutettua päärynää mateliricottalla ja mole-kastikkeella. Kuuden ruokalajin illallisen kruunaa herkullinen tarte tatin-jälkiruoka vaniljajäätelöllä.

Keittiömestarin Felipe Moyan ruokalista kehittyy vuodenaikojen mukaan. Jokaisella vaihtuvalla ruokalistalla on oma teemansa, tarina, jonka hän haluaa kertoa ruoan kautta. Reilun neljänkymmenen asiakaspaikan vegaaniravintolassa viihtyy viikonloppuiltana pidempäänkin ja vilinää riittää kuin pienessä tunnelmallisessa kortteliravintolassa. Illallisravintolassa on mukava istua iltaa kynttilänvalossa ja nauttia vanhan talon tunnelmasta aivan Helsingin keskustan tuntumassa.

 

Lue lisää: Vegaanitärpit Helsinkiin: Täältä löydät maukkaimmat lounaat, burgerit ja kahvilaherkut

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi