Matkasovellus Moovel laajentui pääkaupunkiseudulle

Kahdeksassa kaupungissa toimiva matkasovellus auttaa reittisuunnittelussa ja jopa neuvoo parhaan kulkuvälineen.

Moovel Group on tuonut pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajille moovel-mobiilisovelluksen helpottamaan kaupungilla liikkumista. Matkasovelluksen käyttäjät voivat hakea tietoa reiteistä, pysäkkikohtaisia aikatauluja ja tallentaa suosikkikohteitaan. Sovellus käyttää HSL:n luotettavaa ja ajantasaista avointa dataa.

“Moovel kehittää palveluja, jotka tekevät kaupungissa liikkumisen fiksummaksi. Mobiilisovellus on suunniteltu yksinkertaistamaan julkisen liikenteen ja jaettujen liikkumisvälineiden käyttöä joka puolella maailmaa. Helsingin seutu on edelläkävijä liikkumisen palveluissa, ja tästäkin syystä olemme innoissamme siitä, että voimme lanseerata moovel-sovelluksen hyödylliseksi matkakumppaniksi tässä innovatiivisessa kaupungissa”, kertoo moovel Groupin toimitusjohtaja Jörg Lamparter.

Miten moovel sitten eroaa HSL:n Reittioppaasta? Se auttaa valitsemaan parhaan kulkuneuvon julkisen liikenteen ja Uberin väliltä mistä hyvänsä käsin. Tulevaisuudessa palveluun voidaan tarvittaessa lisätä esimerkiksi muut yhteiskäyttöautot, taksit sekä kaupunkipyörät.

“HSL on ollut avoimen datan edelläkävijöitä jo vuodesta 2009 ja haluamme ehdottomasti jatkaa reaaliaikaisen tiedon jakamista kehittäjille ja yrityksille. Olemme iloisia, että tätä dataa käytetään liikkumisen helpottamiseen pääkaupunkiseudulla”, sanoo Mari Flink, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja.

Moovelia on kehitetty yhdessä pääkaupunkiseutulaisten kanssa muun muassa betatestausryhmässä Facebookissa. Koska useassa pääkaupunkiseudun joukkoliikennevälineessä ei ole pysäkkikohtaista näyttöä, on mooveliin lisätty muun muassa ominaisuus, joka ilmoittaa, kun on aika jäädä liikennevälineestä pois. Mobiilisovelluksen kehitystyötä jatketaan myös jatkossa käyttäjäpalautteen avulla.

Helsingin lisäksi moovel on käytössä Bostonissa, Amsterdamissa ja Sydneyssä - yhteensä kahdeksassa muussa kaupungissa ympäri maailmaa.

Moovel ladattavissa iPhone- ja Android-puhelimille. Ilmainen. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi