Mene: Tutkijoiden yö

Euroopanlaajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö valtaa Suomessa kolmetoista paikkakuntaa.

Tutkijoiden yötä on vietetty eri puolilla Eurooppaa vuodesta 2005 lähtien. Tänä vuonna tiedetapahtumaa vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa yhteensä kolmellatoista paikkakunnalla syyskuun 30. päivä.

Vantaalla tiedekeskus Heurekan Tutkijoiden yössä on valtava määrä ohjelmaa: yli 30 erilaista työpajaa ja toimintapistettä, luentoja ja esityksiä. Päivällä kello 10–15 on ohjelmaa koululaisille, kello 15–24 ohjelmaa on perheille ja aikuisille. Suurin osa tapahtumista on maksuttomalla alueella.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Muutos. Tieteen ja tutkimuksen avulla muutosta voidaan tarkastella monelta eri kantilta ja kenties jopa ennustaa. Heurekassa voi kokeilla instrumentteja uudella tavalla, tavata söpön Pepper-robotin ja testata salausmenetelmiä. Tapahtumassa voi jututtaa tutkijoita ja innovaattoreita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Heurekassa opitaan myös, miten korvamato syntyy. 

Muuallakin Suomessa on ohjelmaa, kun Tutkijoiden yötä juhlitaan esimerkiksi Jyväskylässä, Tampereella, Joensuussa, Savonlinnassa, Turussa, Sodankylässä ja Lahdessa.

Tutkijoiden yö Heurekassa ja muualla perjantaina 30.9. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi