Meri-Rastilan kaupunkiuudistukseen haetaan mielipiteitä

Suunnitteilla ostoskeskuksen purku, uuden liikekeskuksen avaus, uusia asuntoja ja teiden perusparannuksia.

Havainnekuva Rastilan uudistuksesta.
Havainnekuva Rastilan uudistuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy

Meri-Rastilan ostoskeskus saatetaan purkaa. Suunnitteilla on rakentaa sen tilalle kortteli, johon tulisi uusi liikekeskus ja asuntoja. Liikekeskuksessa olisi ruokakaupan lisäksi kahvila- ja ravintolatiloja sekä eriluonteisia liiketiloja. Asunnot rakennettaisiin liiketilojen yläpuolelle. Korttelista on alustavasti hahmoteltu reilusti nykyistä ostoskeskusta korkeampaa.

Liikekeskuksen uudistaminen on osa koko Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta, jonka tavoitteena on uusien asuntojen rakentaminen ja alueen puistojen, aukioiden ja katujen parantaminen. Tekeillä oleva asemakaava mahdollistaisi asuntojen rakentamisen noin 4 000 uudelle asukkaalle. Uutta rakentamista suunnitellaan kerrostaloalueen nykyisille tonteille yhteistyössä taloyhtiöiden kanssa sekä viheralueiden reunamille.

Helsingin tavoitteena on saada lisää asuntoja erityisesti raideliikenteen varteen. Rastilan metroaseman ympäristössä asuu nykyisin noin 5 000 asukasta, kun esimerkiksi Vuosaaren metroaseman läheisyydessä asukkaita on yli 11 000.

Täydennysrakentamiseen varaudutaan myös Meri-Rastilan tien perusparannuksella. Tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, sujuvoittaa joukkoliikennettä, selkeyttää pyöräilyä ja kohentaa kadun ilmettä. Kadun vehreys ja mutkittelevuus on kuitenkin tarkoitus säilyttää ennallaan.

Meri-Rastilan suunnitelmiin voi ottaa kantaa verkossa 21. kesäkuuta asti täällä. Kommentoitavana ovat kerrostaloalueen täydennysrakentaminen, Rastilan keskuksen suunnitelmat sekä Meri-Rastilan tien suunnitteluperiaatteet. Suunnittelijat ovat lisäksi keskustelemassa kaupunkiuudistuksesta 26. toukokuuta kello 15–18 Meri-Rastilan torilla. Sateella paikkana on liikekeskuksen aula.

Asemakaavan luonnos tulee nähtäville ensi syksynä, ja kaavaluonnos on tarkoitus viedä kaupunkisuunnittelulautakuntaan marraskuussa. Lautakunnan hyväksymän luonnoksen pohjalta laaditaan asemakaavat. Kaavoissa ehdotetun rakentamisen odotetaan kestävän jopa 10–15 vuotta.

Kerro oma kantasi uudistukseen ja lue muiden kommentit Helsingin Kerro Kantasi -sivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi