Metsäravintola Nielu on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021!

Suursuosion saavuttanut Nielu pokkasi voiton Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa.

Nielussa fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää.
Nielussa fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää. Kuva: Nielu

Todellisen suursuosion saavuttanut metsäravintola Nielu on ilmiö, josta kaikki halusivat saada osansa - pöydät varattiin koko kesältä hetkessä loppuun.

Keskelle Nuuksiota noussut ravintola aiheutti paljon keskustelua, eikä mikään ihme: Keittiömestari Valtteri Sinkkosen uskomaton, ympäröivästä luonnosta inspiraationsa saanut menu yhdistettynä upeisiin viineihin ja luonnon rauhaan saivat epäilijöidenkin päät kääntymään.

Laajalti hehkutettu metsäravintola sai tänään 16.9. ansaitsemansa tunnustuksen, kun se palkittiin Hungry For Finland -kilpailussa vuoden 2021 ruokamatkailutuotteena!

LUE MYÖS: Nuuksioon nousee maailman mittakaavassa täysin poikkeuksellinen ravintola - tulee "menemään täysin metsään!"

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun tavoitteena oli vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa sekä etsiä kärkituotteitaja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Tänä vuonna erityistavoite oli saada mukaan uusia tuotteita, joilla noustaan korona-ajasta.

Kilpailuun osallistui 77 monipuolista ja tasokasta tuotetta.

Näin arviointiraati kommentoi voittajaa:

"Metsäravintola Nielu on upeasti suunniteltu kokonaisuus, jossa todellinen fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää. Tuote on kuitenkin helposti saavutettavissa ja ostettavissa. Vastuullisuus ja ekologiset ulottuvuudet on huomioitu. Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa ja asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen.

Raadin mukaan illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan.
Raadin mukaan illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Kuva: Jamo Katila

Kotimaiset raaka-aineet, ja villiyrttien käyttö on onnistunutta. Illallinen on jo lähtökohtaisesti suunniteltu innovatiivisesti sopimaan moneen ruokavalioon. Pienin muutoksin se sopii kasvissyöjille ja jopa täysin vegaaneillekin. Mielenkiintoinen juomapaketti, myös alkoholiton, on suunniteltu vastuullisuusajattelun mukaisesti. Nettisivut ovat houkuttelevat ja koko palvelupolku toimii. 

Elämyksellisyys, uudenlainen ajattelu erottuu.  Tyylikkäästi erilainen."

Lisäksi kilpailussa palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa:

  • Kyrö illallispaketti, Kyrö Distillery Home, Isokyrö
  • Menu Nokka, Ravintola Nokka, Helsinki
  • Taste of Slow Häme, Taste of Häme -verkosto: Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta, Tiirinkoski, Hauho ja Hämeenlinna

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi