Meze Point

Talouslaman raatelemassa maailmassa on virkistävää nähdä, etteivät kaikki ole vaipuneet epätoivoon. Korkeavuorenkadun yksi vaikeimmista ravintolapaikoista on saanut muutama viikko sitten uuden asukin, kun Mikonkadulla jo vuosikausia itäisen Välimeren tapaksia diilannut Meze Point perusti uuden toimipisteen. Paikka ei ole Mikonkadun mezettäjille täysin vieras, sillä saman omistajan Sofra (London) toimi premisseissä vuosituhannen alussa. Sofrahan on turkkilaisketjuravintola, asemapaikkanaan Lontoo, jossa sillä on viisi toimipaikkaa.

Meze Pointin sali on melko kolkko ja autio. Madallettuun kattoon tehty kupoli on jo aikansa elänyt, eikä sisustuksella muutenkaan Wallpaperin tai Monoclen sivuille tähdätä. Lounasaikaan tarjolla on seisova pöytä, josta saa 8,40 euron kertasuosituksella ladata lautasensa täyteen – kertaalleen. Santsisetistä pyydetään 5 euron lisämaksu, mikä on melko turhaa, sillä lautaset ovat niin isoja, ettei kukaan jää nälkäiseksi. Tarjolla on kanaa, kebabia (!?), erilaisia salaatteja sekä päivän vaihtuva lämmin kasvisruoka. Ei kehno setti, muttei mitään uutta auringon alla.

Palaamme illastamaan lähes tyhjään ravintolaan. Sali ei ole muuttunut miksikään, mutta nyt on tarjolla varsinaiset herkut – mezet. Tilaamme puodin suurimman annoksen Full Mezen (22 e/henkilö), eikä aikaakaan, kun pöytään kannetaan yhtätoista herkullisen oloista ruokalajia. Tarjolla on perinteisiä idän herkkuja, mm. hummusta (hieman suitsukkeista), tabbulea (reilusti persiljaa), paistettua halumia, falafeleja, täytettyjä filotaikinakolmioita, erilaisia vartaita sekä reilusti tuoretta leipää. Jälkiruuaksi ei tällä kertaa ollut tarjolla muuta kuin baklavaa (filotaikina-pähkinä-siirappileivonnainen), josta puuttui jäätelö, mutta annos on taiten tehty. Ruoka on joitakin pieniä kyykähdyksiä lukuun ottamatta erinomaista, ja palvelu erittäin ystävällistä. Viinilista on melko suppea, muttei täysin ansioton. Ruokalistan kieliasu kaipaisi tosin tarkastusta.

Kiitämme

  • palvelua
  • hintatasoa

Moitimme

  • sisustusta
  • ei-oota

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

aisi

28.8.2009 12:51

Kävimme Meze Pointissa lounaalla ja oli ikävä pettymys :(
Noutopöydässä kylmät ruuat olivat ihan hyviä, mutta koko käynnin pilasi se, että lämpimät ruuat olivat täysin kylmiä. Ei siis haaleita vaan jääkaappikylmiä. Menimme sanomaan tarjoilijalle asiasta ja hän sanoi, että juu tietää, kyllä ne kohta lämpiää. Oli ilmeisesti unohtunut laittaa lämpöastia päälle. Oma-aloitteisesti tästä puutteesta ei meille kerrottu, vaikka se oli tiedossa. Emme ehtineet jäädä odottelemaan ruokien lämpiämistä ja ruokahalu meni kyllä kun ehdimme maistaa noita kylmiä ruokia, eli sinänsä kelpo kylmät ruuat (ne, joiden pitikin olla kylmiä) jäivät osin syömättä. Kahvikin oli haaleaa.
Tuo yhden lautasen systeemi on kyllä vähän outo. Joutuu haalimaan kamalasti kaikkea, että saa tarpeeksi sitä, mikä on omaan mieleen. Ruokaa jää sitten roskiin vietäväksi. Muuten minä ainakin tekisin niin, että otan maistiaisia vähän kaikesta ja haen lisää sitä, mikä maistui ja lopputulos on se, että ruokia tuli otettua vähemmän.
Annoin myös ravintolan nettisivujen kautta palautetta ja pyysin yhteydenottoa, jota en ole saanut - nyt aikaa 2 vrk ja mielestäni liian pitkä aika palautteeseen vastaamiselle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi