Mitä ramen on? – kolme perusasiaa ramenista

Liemi, nuudelit ja täytteet. Siinä on hyvän ramenin perusta.

Yhteistyössä Momotoko

Ramen on lohturuokaa, simppeli ja helpostilähestyttävä annos, joka nousee ravintolan keittiöstä nopeasti ja kätkee sisäänsä syvät maut.

Mutta mistä nuo maut ovat peräisin?

Kahdeksaa ramen-ravintolaa pääkaupunkiseudulla pyörittävä Momotoko tietää, mistä ramenissa on kyse. Menkki Kam ja Curtis Pollard purkavat ramenin osiin. Tarkemmin sanottuna kolmeen osaan: nuudelit, liemi ja täytteet.

Näistä aineksista syntyy kulhollinen ramenia, mutta mitä kaikkea ehtii tapahtua ennen kuin kulho on täynnä?

Pollardin mukaan ramenin taika syntyy siitä, miten näennäisen helppo ja nopea annos vaatii mittavan taustatyön.

"Pystyt tarjoamaan lautasella jotain herkullista, mikä vaikuttaa syntyneen sekunneissa, mutta itse asiassa taustalta löytyy tuntikausien työ."

1. Nuudelit

Momotokon nuudelit syntyvät yhdestä sijainnista kahdeksan ravintolan tarpeisiin. Pieni, mutta osaavien käyttäjien käsissä tehokas nuudelikone painaa pitkää päivää työntäessään ulos muutaman kymmenen sentin mittaisia vehnänuudeleita, jotka koneen käyttäjä kiepauttaa taidokkaasti rullalle yksi toisensa jälkeen muiden kaveriksi.

"On erittäin tärkeää, että teemme nuudelimme itse, koska vain niin pystymme varmistamaan laadun", Menkki Kam sanoo.

Ravintolassa nuudelit keitetään nopeasti ennen kuin ne lisätään tulikuumaan liemeen.

"Käsin tekeminen, koko homma vanhan kaavan mukaan perinteisistä jauhoista ja tislattua vettä käyttämällä tekee siitä pitkähkön prosessin. Kahdeksan ravintolan kanssa saamme tehdä koko ajan lisää nuudelia", Pollard sanoo.

2. Liemi

Liemen voi sanoa olevan ramenin makujen sydän. Samoin kuin vanhojen japanilaisten mestareiden ravintoloissa, myös Momotokossa liemi hautuu kymmenen tunnin ajan ja kätkee sisäänsä kilokaupalla lihan paloja, jotka saavat liemeen sen kermaisen ja paksun maun ja koostumuksen.

"Se on ehdottomasti pisin osa prosessia, mutta siitä ei voi tinkiä", Pollard sanoo.

Kulhossa liemi sekoitetaan erilaisiin maustekastikkeisiin, jotka määrittelevät onko kyseessä tonkatsu, shoyu, laksa vai joku muu. Osa liemistä on tulisen mausteisia, osa taas curryn ja kookosmaidon sävyttämiä. Myös vegaaneille löytyy oman kimchi juusto liemi.

3. Täytteet

Ramen-kulhon perustäytteet ovat sokeriherneet, merilevä, soijassa marinoitu kananmuna ja maissit ja tarjolla on erilaisia proteiinin lähteitä porsaankyljestä, kanaan, jättirapuihin tai tofuun. Myös kanan ja possun taustalla on pitkä valmistusprosessi.

"Teemme valtavasti testausta. Pyrimme selvittämään erittäin tarkkaan, miten maut toimivat yhdessä ja miten voisimme kehittää annoksiamme", Kam lupaa.

1 kommentti

sara167

8.7.2022 13:09

Thank you for sharing this data. I really enjoy what you've written on your blog. You've shared a very useful and entertaining blog post with the public.
<a href="https://hurdlegame.io">hurdle</a>;

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi