Näin Pizza Cartelista tuli Suomen nopeimmin kasvava pizzaketju: “Tuntuu, että jotain tälläista on odotettu”

Pizza Cartelin tavoitteena on tarjota laatupizzaa kohtuuhintaan sekä palauttaa pizzamarkkinat kotimaisiin käsiin.

Kuva: Cartel
  • Mikä: Pizzaketju
  • Missä: Yli 30 toimipistettä Uudellamaalla, Lahdessa ja Turussa
  • Mitä: Laatupizzoja kohtuuhintaan

Syyskuun lopussa pääkaupunkiseudulla lanseerattu Pizza Cartel jatkaa voimakasta nousukiitoaan; se on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava pizzaketju, jonka pizzoja saa jo yli kolmestakymmenestä lähiöpizzeriasta.

Helmikuussa Cartel laajentui Lahteen, ja maaliskuun alussa mukaan liittyi kahdeksan paikallispizzeriaa Turussa. Lisäksi ketjun suunnitelmissa on laajentua Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Kouvolaan. Eikä tässä vielä kaikki, sillä uusia pizzerioita etsitään jatkuvasti lisää.

Voimakkaan kasvun taustalla piilee halu tuoda Suomen pizzamarkkinat takaisin kotimaisiin käsiin.

”Nyt kun Kotipizzakin on norjalaisten omistuksessa, koimme velvollisuudeksemme rakentaa yrityksen joka palauttaa pizzavaltikan takaisin kotimaisiin käsiin. Tavoitteenamme on ensin rakentaa parissa vuodessa useamman sadan pizzerian ketju Suomeen ja sen jälkeen laajentua Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin”, Pizza Cartelin perustaja Petri Kallioinen kertoo.

Sijoittaja Arto Martosen mukaan Suomen pizzamarkkinoita leimaa tällä hetkellä polarisoituminen. Pizza Cartel haluaa tarjota ratkaisun myös epäkohtaan.

Cartelin tavoite on laajentua koko Suiomeen ja Pohjoismaihin.
Cartelin tavoite on laajentua koko Suiomeen ja Pohjoismaihin. Kuva: Cartel

“Ääripäissä ovat kalliit parinkymmenen euron napolilaiset lätyt, toisessa päässä tylsät ketjut ja epätasalaatuiset kebab-pizzeriat. Halusimme luoda tähän väliin uuden kategorian, jossa laadukkaan pizzan saa noin 10-12 euron kohtuuhintaan”, Martonen kertoo.

Toimintamalli pienyrittäjien puolella

Pizza Cartel on laajentunut nopealla tahdilla lähiöihin, mutta mistä tässä kaikessa oikein on kyse?

Pizza Cartel ajatus on tarjota pizzayrittäjille mahdollisuuden tehdä ja myydä hyvää, laadukkaista kotimaisista ja italialaisista raaka-aineista valmistettua pizzaa huomattavasti edullisemmin kuin ennen.

”Tuntuu, että jotain tällaista on odotettu. Pizzayrittäjät ovat ottaneet Pizza Cartelin loistavasti vastaan ja innostusta on riittänyt, sillä monella on iso palo kehittää omaa valikoimaansa ja koronatilanteen myötä kasvanutta online-myyntiään. Mallimme poikkeaa perinteisistä franchisingmalleista siten, että kynnys mukaan lähtemiseen on huomattavasti matalampi ja omaa toimintaa on mahdollista jatkaa rinnalla normaalisti”, Kallioinen kertoo.

Pizza Cartel tarjoaa siis yrittäjille laatureseptien ja -raaka-aineiden ohella uuden kanavan helppoon online-tilaamiseen, ison brändin laatutakuun ja vahvan markkinointituen. Verrattuna Woltiin ja Foodoraan, Pizza Cartelin online-tilausjärjestelmä on yrittäjille huomattavasti edullisempi.

LUE MYÖS: Näiden paikkojen pizzat keräävät ylistystä - vetävät jopa vertoja italialaisille ravintoloille: “Löytö!”

”Tavoitteenamme on, että yhä useammat asiakkaat haluavat ostaa tilaussivustomme kautta parempaa pizzaa ja pizzayrittäjien liiketoiminnasta tulee siten elinkelpoisempaa. Uskomme, että sillä on myös työllistävä ja työhyvinvointia parantava vaikutus. Monet alkuvaiheessa mukaan liittyneet pizzayrittäjät tekivät syksyn mittaan uusia ennätysmyyntituloksia, mikä on ollut todella motivoivaa kuulla näinä aikoina”, jatkaa Martonen.

Laadukkaan raaka-aineet ja hiottu reseptiikka

Pizza Cartelin reseptiikkaa on hiottu ja testattu Kallioisen johdolla huolella, ja pizzojen maku on saanut paljon kiitosta. Pizzat valmistetaan tarkoin valituista italialaisista ja suomalaisista raaka-aineista.

”Pizzat tehdään omalla reseptiikallamme ja omilla tuotteillamme, joten asiakkaat voivat luottaa saavansa laadukasta pizzaa nyt myös tutuista lähiöpizzerioista. Maku syntyy 36 tuntia kohotetusta, juureen leivotusta pohjasta, italialaisista tomaateista tehdystä maukkaasta kastikkeesta ja laadukkaista täytteistä.”

Pizzoissa suositaan aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita, ja esimerkiksi tonnikalan sijaan Cartelin pizzoissa käytetään särkeä.

Cartelin pizzoissa suositaan kotimaisia raaka-aineita.
Cartelin pizzoissa suositaan kotimaisia raaka-aineita. Kuva: Cartel

Cartelin tarjonta koostuu tällä hetkellä kymmenestä pizzasta, joide joukosta löytyy niin klassikoita kuin uusia tuttavuuksia. Myydyimpien pizzojen joukosta löytyvät mozzarellaa ja tomaattia sisältävä Mama Margherita sekä Nduja-salamilla täytetty Diavola.

Kallioinen paljastaa Citylle, että pizzalistaan on tulossa lähiaikoina pieniä muutoksia; vegaanisten vaihtoehtojen tarjonta sekä osa täytteistä päivittyy.

“Meidän oma Fantasia-pizza on tulossa piakkoin myös.”

1 kommentti

Pizza Pie

28.6.2021 17:27

Pakko sanoa, että äsken syömäni Pizza Cartelin pizzan pohja ei ollut 36 tuntia kohotettu. Myöskään "parmesaani" ei ollut parmigianoa, vaan jotain kuivattua juustoa. Koen myös ongelmalliseksi sen, että juusto ei ole kunnolla sulanut pizzan päälle, vaan jäänyt möykyiksi. Ehkä franchisea pitäisi valvoa vähän tarkemmin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi