Näiden paikkojen pizzat keräävät ylistystä - vetävät jopa vertoja italialaisille ravintoloille: “Löytö!”

Kokosimme yhteen Suomen kehutuimmat pizzaa tarjoavat ravintolat. Löytyykö listalta oma suosikkisi?

Skifferin pizzat tunnetaan laajalti.
Skifferin pizzat tunnetaan laajalti. Kuva: Skiffer

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset himoitsevat nyt ennen kaikkea pizzaa. Helppona noutoruokana tunnettu pizza maistuu tilanteessa kuin tilanteessa, mutta kysymys kuuluukin, mistä saa ne kaikkein herkullisimmat lätyt.

Kokosimme yhteen pöytävarauspalvelu TableOnlinessa parhaat arvostelut saaneet pizzaaa tarjoavat ravintolat yhteen. Seuraavat ravintolat kannattaa painaa mieliin seuraavaa herkutteluhetkeä varten!

TableOnlinen 6 parasta ravintolaa nauttia pizzaa Helsingissä

TableOnlinen suosituimpien pizzaa tarjoavien ravintoloiden joukkoon pääsivät seuraavat paikat.

1. Tenho Restobar

Tässä kalliolaisessa ravintolassa nautitaan rennosta tunnelmasta hyvän ruoan, ja etenkin hyvien pizzojen äärellä. Niin somessa kuin Tripadvisorin arvosteluissa Tenhon pizzat keräävät ylistystä etenkin herkullisilla mauillaan. Pizzojen täytteistä löytyykin toinen toistaan maukkaampia täytteitä, kuten camembert-juustoa, persikkaa ja viskimarinoitua nautaa.

“Henkeäsalpaavan hyviä pizzoja”, eräässä arvostelussa hehkutetaan.

2. Linko PizzaBar

Artesaanipizzoista, hyvästä palvelusta ja rennosta tunnelmasta tunnettu Linko PizzaBar sijaitsee Töölön sydämessä. Perinteisten kinkku-ananas-pizzojen sijaan tässä ravintolassa pääset nauttimaan muun muassa yön yli haudutettua karitsaa sisältää pizzaa.

3. Bacco

Pizzat ovat Lönrotinkadulla sijaitsevan Baccon tavaramerkki, ja niitä kehutaan monilla ylistyssanoilla aina mainioista erinomaisiksi. Tämän paikan listalta löydät sekä perinteisiä että valkoisia pizzoja, jotka on täytetty maltillisesti laadukkailla raaka-aineilla.

4. Skiffer

Skiffer-pizzerioita löytyy pääkaupunkiseudulta useampikin, ja ne kaikki keräävät asiakkailta hyviä arvosteluja. Skiffer Töölö vetää kuitenkin kotiin parhaimmat pisteet. Skifferin pizzat ovat ohuita “liuskoja”, joiden rapea pohja täytetään maukkailla raaka-aineilla ja tuoreilla yrteillä.

Kuva: Skiffer

“Erinomainen ohut pohja, joita harvoin nykyään tarjolla”, TableOnlinen arvostelussa kehutaan.

5. Pontus

Ullanlinnassa sijaitseva korttelibistro ja viinibaari Pontus tunnetaan myös hyvistä pizzoistaan. Pizzojen täytteistä löytyy valinnanvaraa aina kylmäsavustetusta hauesta, voipapuihin ja pähkinäkastikkeeseen.

“Pizzat toimii erittäin jees! Ja vielä kerran päällimmäisenä erittäin hyvä palvelu”, eräässä arvostelussa todetaan.

6. Vaelsa

“En muista että olisin maistanut yhtä hyvää pizzaa muualla kuin Italiassa.”

Kuva: Vaelsa

Jos tätä arvostelua on uskominen, ei ole mikään ihme, että Vaelsa pääsee Helsingin parhaiten arvosteltujen pizzaravintoloiden joukkoon. Vaelsa tarjoaa perinteisten italialaisten makujen lisäksi useita vegaanipizzoja sekä astetta erilaisempia makuelämyksiä, kuten päärynää ja hunajaa sisältävää valkoista pizzaa.

Muiden kaupunkien suosikkipizzerioita ovat:

Sitko Pizza, Tampere

Sitkon pizzat ovat kuuluisia pohjistaan, jotka leivotaan tässä paikassa hapanjuureen. Täytteistä jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, sillä tarjolla on niin perinteistä salamia kuin vegaanisiakin herkkuja.

Navetta Kortteliravintola, Turku

Artesaanipizzoja lounaasta iltaan asti tarjoileva Navetta on ravintola, joka jokaisen pizzanystävän kannattaisi kokea edes kerran elämässään. Herkullisten pizzojen lisäksi erinomaisen kohteen Navetasta tekee omaperäinen sisustus, joka on koottu kierrätyskalusteista.

Kuva: Navetta

“Navetta oli löytö!” TableOnlinen kommenteissa hehkutetaan.

Blocco, Kuopio

Kuopion keskustassa sijaitseva kortteliravintola Blocco tarjoilee ensiluokkaisia artesaanipizzoja, jotka on täytetty maukkaalla tomaattikastikkeella, juustolla ja satokauden kasviksilla. Ravintolan ylpeys, Pavesin pizzauuni, antaa herkuille uniikin paahteisen loppusilauksen.

Popino, Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen klassikko, Popino, tunnetaan paitsi hinta-laatusuhteeltaan korkeatasoisesta ruoasta, myös herkullisista pizzoista. Pitkältä pizzalistalta löytyy vaihtoehtoja niin klassikkotäytteiden ystäville kuin kokeilunhaluisille ruokailijoille.

Kuva: Popino

 

LUE MYÖS: Asiakkaat valitsivat Suomen parhaat ravintolat: Nämä paikat saivat parhaat arvostelut

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi