Negatiiviset Nuoret: punkin ja rapin raivoisa yhteentörmäys ei sanoja säästele

Lahtelaistrio kertoo mielummin ruman totuuden kuin kauniin valheen.

Rähinä Records sai hiljattain monipuolisuutta tarjontaansa, kun Negatiiviset Nuoret kiinnitettiin joukkoihin. Negatiiviset Nuoret ovat yllätyksellinen veto Rähinältä, sillä kyseessä on punkbändi, joka hitsaa punkin anarkistiset soundit yhteen räppilyriikoiden kanssa.

Negatiiviset Nuoret -kokoonpanon muodostavat lahtelaiset räppärit Olli, 23 ja Artturi, 24 sekä tuottaja-kitaristi Eetu, 23. Poppoon nimen mukaisesti poikien biisit kertovat karun kauniisti elämän varjopuolista, kuten huonosta itsetunnosta ja suoraan sanottuna vitutuksesta. Kappaleet huokuvat puhuttelevaa lyyriikkatyötä, joka myös nappasi Rähinä Recordsin huomion. Lahtelaisbändi kertoo sopimuksen hiphoplevy-yhtiön kanssa tapahtuneen vahingossa, kun bändin ulkopuolinen henkilö lähetti demon Rähinälle kuunneltavaksi.

"Emme olisi lähettäneet demoa kenellekään itse. Yhtäkkiä Rähinältä otettiin yhteyttä. Asia tapahtui vahingossa," kertoo Olli.

"Voi olla, että olemme Rähinä-faneille aikamoinen yllätys, koska olemme punkbändi, ja taas punkfaneille Rähinä saattaa kuulostaa kirosanalta. Kuitenkin sovimme omasta mielestämme joukkoon hyvin. Se on kova lafka", jatkaa Artturi.

Kaikilla yhtyeen jäsenillä on musiikillista taustaa entuudestaan. Yhteinen taival sai alkunsa, kun Eetu soitti punkmusiikkia ja siihen heitettiin läpällä lyriikoita päälle. Näin syntyi Negatiiviset Nuoret.

"Negatiivisuus sopii tyyliimme. Olemme suurimman osan elämästämme olleet kielteisiä, ainakin nuorempana. Aina tuntui olevan jokin koira haudattuna", kertoo Artturi.

"Tietynlainen synkkyyden ihannointihan tässä kulkee mukana. Ei tulisi mieleen kirjoittaa biisiä kivoista kotibileistä, kädet ilmaan, ja sen sellaista. Ei ole meidän juttu", jatkaa Eetu.

Kokoonpanon kolme julkaistua singleä ovat Mä oon niin ruma, Mutsi ja viimeisimpänä tuore kappale Rakkaus on pelkkää painetta palleissa. Ensimmäinen biisi käsittelee itsetunto-ongelmista kärsivän henkilön ajatusmaailmaa, kun taas Mutsi-biisissä kolmikko on sekaisin siitä mitä on olla normaali. Pitkäsoittoa voi pojilta odottaa syystalvella.

Kolmas sinkku sai julkaisunsa tiistaina 5. heinäkuuta. Kappale kertoo nuoren miehen rakastumisesta ja siitä, miltä se sisältä päin tuntuu - ilmeisesti paineelta palleissa.

"Kolmannessa singlessä on positiivisempi soundimaailma kuin kahdessa edellisessä, mutta aina löytyy negatiivinen varjopuoli", Eetu sanoo.

Uuden kappaleen musiikkivideo julkaistaan myöhemmin tänä kesänä. Kolmikko ei halua kertoa, mistä se kertoo, mutta paljastaa, että video on kuvattu Lahden mallastehtaassa, josta muun muassa Lahden Sininen on kotoisin. Odotettavissa on varmasti jotakin yhtä suloisen karmivaa kuin aikasemmissakin videoissa.

"Lahtelaisuus saattaa näkyä tavalla tai toisella musiikissamme. Emme suoraan sitä vedä mukaan, mutta kyllä se sieltä paistaa", Eetu paljastaa.

Negatiiviset Nuoret vetää ensimmäisen keikkansa tänä viikonloppuna kotikaupungissaan Lahdessa. Trio esiintyy Lahden Seurahuoneella perjantaina 8. heinäkuuta. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi