Omenasato ollut varsin runsas – Omat ylijäämäomput voi lahjoittaa herkkusuille

Nyt joukolla hilloamaan!

Kuva: HSY

Hellekesä on ollut varsin suotuisa omenien suhteen. Sato on erittäin runsas, mutta paikoin huonolaatuinen. Syötävät ylijäämäomenat voi kuitenkin lahjoittaa eteenpäin kaupungin asukkaille, joille omenat maistuvat, mutta oma piha ei herkkuja tarjoile.

Helppo tapa on laittaa omenoita pihakadun varteen tarjolle ohikulkijoita varten. Facebookissa pääkaupunkiseudulla toimii ainakin kaksi ryhmää, joita voi hyödyntää. Stadin Omenapörssissä yksityiset ihmiset ilmoittavat ja kyselevät ylimääräisiä omenia. Omenasieppari on elintarvikeyhtiö, joka työllistää tukea tarvitsevia tai muuten vaikeasti työllistyviä työntekijöitä omenoiden keruuseen. Yritys tekee ylijäämäomenoista mehua myyntiin.

Syömäkelvottomat omput taas kannattaa kompostoida, mikäli mahdollista. Ne voi myös viedä HSY:n Sortti-asemille. Asemalla omenat pitää lajitella omiin keräysastioihinsa erilleen muusta puutarhajätteestä ja muovipussit pitää poistaa.

Hauskan tavan päästä eroon omista ylijäämäomenoista tarjoaa myös ravintola Sue Ellen. Viemällä ravintolaan kaksi kiloa omppuja, saa kahden hengen à la carte -ateriasta 10% alennuksen. Tarjous on voimassa tämän viikonlopun ajan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi