Pääkaupunkiseudun ravintoloiden pääsiäistärpit 2022

Pääsiäisviikonloppuna herkutellaan ravintoloiden luomilla juhlamenuilla.

Kevään yksi herkullisimmista ruokajuhlista on pian täällä! Monet ravintolat ovat tuoneet pääsiäisen kunniaksi tarjolle erityisiä pääsiäismenuja, joilla juhlapyhien vietto sujuu taatusti herkullisissa tunnelmissa.

Tutustu ravintoloiden herkullisiin pääsiäismenuihin, valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan.

Ravintolat on listattu aakkosjärjestyksessä. Juttu päivittyy.

Annan Kartanon pääsiäinen

  • Missä: Tuomarinkyläntie 4-18, Helsinki
  • Mitä: 3 ruokalajin menu, pääsiäisen a la carte -lista & take away
  • Milloin: 15.-18.4.22
  • Hinta: Menu 42 €/hlö
  • Lue lisää.

Upeassa miljöössä sijaitseva Annan Kartano tarjoaa pääsiäisenä historian havinan lisäksi ihania kevään herkkuja. Pääsiäisviikonloppuna tarjolla on erillinen pääsiäislista, josta löytyy valikoituja herkkuja aina karitsasta nieriään, burgereihin ja jälkiruokiin.

Kolmen ruokalajin pääsiäismenu pitää puolestaan sisällään alkuruoaksi valintasi mukaan joko inkivääri-seesamlohta tai burrataa. Pääruokana herkutellaan joko parsarisotolla tai karitsan paistilla, menun kruunaa pääsiäispavlova.

Lisäksi Anna Kartano tarjoaa pääsisherkkuja kotiin. Kahden hengen pääsiäispaketti koostuu lammaspadasta, valkosipuliperunoista ja suussasulavista passionmousseleivoksista. Tilaukset verkkokaupasta.
 

Bellevuen pääsiäissunnuntai

  • Missä: Rahapajankatu 3, Helsinki
  • Mitä: Kolmen ruokalajin pääsiäismenu
  • Milloin: 17.4. Klo 12 & 14.30.
  • Hinta: 64 €/hlö
  • Lue lisää. 

Katajanokalla sijaitseva ravintolaklassikko Bellevue pitää ovensa avoinna koko pääsiäisviikonlopun ajan, mutta sunnuntaina tarjolla on jotain aivan erityistä. Bellevuessa on nimittäin tarjolla erityinen kolmen ruokalajin pääsiäissunnuntain menu.

Menu aloitetaan Bellevuen pienillä blineillä siianmädin kera. Pääruoaksi nautitaan valintasi mukaan joko puna-ahventa ja rapukastiketta, karitsankaretta ja rosmariinikastiketta tai emmervehnää, maa-artisokkaa ja hollandaisekastiketta. Menun kruunaa runsas jälkiruokapöytä.

Bistro Elon pääsiästarjous

  • Missä: Mannerheimintie 109, Helsinki
  • Mitä: Pääsiäistarjous
  • Hinta: 57 €/hlö
  • Lue lisää.

Valo Hotel & Work -hotellin Bistro Elo tuo pääsiäisen kunniaksi tarjolle erityisen pääsiäistarjouksen. Pitkäperjantaina ja lankalauantaina herkutellaan jaettavalla pääruoalla, joka sisältää grillattua karitsan karetta ja ylikypsää karitsan entrecotea. Lisukkeina nautitaan paahdettua perunaa, pähkinävoita, parmesan cremea ja grillattua kaalia.

Nyt saat tämän jaettavan pääruoan kahdelle yhteishintaan 57 €. Myös normaali ala carte voimassa.

Deliroom Ukkohauen pääsiäisbrunssit

  • Missä: Kauppakeskus Nittyy, Espoo
  • Mitä: Brunssi
  • Milloin: 15.-18.4.
  • Hinta: 32 €/hlö, 4–12 v. 11 €, 0-3 v. 1 €/ ikävuosi
  • Lue lisää.

Legendaarinen Deliroom Ukkohauki on erinomainen kohde sinulle, joka haluat herkutella pääsiäispyhinä monipuolisen brunssin antimilla. Perjantaina ja lauantaina kahden kattauksen brunssilla nautitaan muun muassa parsa-tuorejuustokeittoa, salaatteja, karitsanpotkaa ja pääsiäiskakkua.

Sunnuntain ja maanantain brunsseilla tarjolla on puolestaan lohipastrimia, karitsanpaistia, tuulihattuja ja pizzaa. Valitse oma suosikkisi ja varaa pöytä vaikka heti.

Egon pääsiäismenu

  • Missä: Korkeavuorenkatu 27, Helsinki
  • Mitä: Neljän ruokalajin pääsiäismenu
  • Milloin: 15.-16.4.
  • Hinta: 58 €/hlö
  • Lue lisää.

Kortteliravintola Ego kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi, jos haluat viettää pääsiäistä herkullisen ruoan, hyvän juoman ja lämpimän tunnelman merkeissä. Mutkattomaksikin viihtymispaikaksi itseään kutsuva Ego on loihtinut pääsiäisen kunniaksi upean pääsiäismenun.

Menu aloitetaan kylmäsavustettua lohta, kyssäkaalia ja piparjuurta sekä kananpoikagalantiinia herkkusienikreemin ja sherryn kera. Pääruoaksi herkutellaan grillatulla karitsankareella. Upean menun päättää kahvi-anglaisen kera tarjoiltu sitruunaparfait.
 

Emon pääsiäismenu

  • Missä: Kasarmikatu 44, Helsinki
  • Mitä: Viiden ruokalajin pääsiäismenu
  • Milloin: 15.-16.4.
  • Hinta: 63 €/hlö
  • Lue lisää

Pääsiäinen on mitä mahtavin syy lähteä tutustumaan vastikään juurilleen palanneeseen Emoon. Pääsiäisen kunniaksi uudistuksen kokenut suosikkiravintola tuo tarjolle viiden ruokalajin menun, joka pitää sisällään Emon suosituimpia annoksia pääsiäistwistillä höystettynä.

LUE LISÄÄ EMOSTA: Ravintola Emo on palannut takaisin kotiin - entistäkin herkullisempana

Menu aloitetaan suolatulla siialla ja marinoidulla tomaatilla sekä mainettakin niittäneellä Frex-perunalla, kananmunalla ja taimenenmädillä. Pääruoiksi nautitaan perunagnoccheja ja Tarbaise-papuja sekä haudutettua karitsaa ja kateenkorvaa. Menun päättää pashavanukas.
 

HofSin pääsiäisen blinibrunssi

  • Missä: Pakilantie 56, Helsinki
  • Mitä: Blinejä ja muita brunssiherkkuja
  • Milloin: 16.-17.4.
  • Hinta: 30 €/hlö, 6-12-v. 10 €
  • Lue lisää.

Pitkänäperjantaina ja lankalauantaina Pakilassa herkutellaan supersuositun teemabrunssin merkeissä. Runsas ja monipuolinen blinibrunssi aloitetaan erilaisilla kaloilla, juustoilla, leikkeleillä ja salaattibuffetin antimilla. Pääruokapöydästä voit löytää blinien ja lisukkeiden lisäksi munakokkelia ja Borsch-keittoa. Ihana brunssi päätetään tietenkin makeilla herkuilla, kuten mämmirahkalla ja appelsiinijuustokakulla.

House of Sandwiches Brasserien pääsiäisherkkuja voit tilata myös kotiin verkkokaupasta

Kitchen & Tablen pääsiäismenu

  • Missä: Tyynenmerenkatu 2, Helsinki
  • Mitä: Chef's Easter Menu
  • Milloin: 11.-18.4.
  • Hinta: 42 €/hlö
  • Lue lisää.

Jätkäsaarenrannassa pääsiäisherkkuja tarjoilee Clarion-hotellin Kitchen & Table -ravintola. Tarjolla on peräti viikon ajan pääsiäistä varten suunniteltu kolmen ruokalajin Chef´s Easter Menu. Menu aloitetaan sitruunaisella parsa-tahinikeitolla, pääruoaksi nautitaan puolestaan karitsan sisäfileetä Hasselbackanin perunoiden ja vanilja-rosmariinikastikeen kera. Keväisen menun päättää mangopannacotta ja passionhedelmäsalsa.

Menun kylkeen on saatavilla juomasuositukset, jotka kruunaavat juhlapyhien vieton. 

Manalan pääsiäismenu

  • Missä: Dagmarinkatu 2, Helsinki
  • Mitä: Pääsiäisen erikoismenu
  • Milloin: 14.4-18.4.
  • Hinta: 58 €/hlö, TableOnlinen kautta 49 €/hlö
  • Lue lisää.

Helsinkiläisklassikko Manala palvelee pääsiäisenä joka päivä klo 14 alkaen. Ala carte -listan lisäksi tarjolla on pääsiäisen kunniaksi loihdittu erikoismenu.

Kolmen ruokalajin erikoismenu aloitetaan savustetutulla ankanrinnalla ja krassisalaatilla. Pääruokana herkutellaan paahdetulla karitsan ulkofileellä, tummalla valkosipulikastikkeella ja rosmariiniperunoilla. Menun päättää sitruunapiiras. 

Mauritz

  • Missä: Munkkiniemenpuistotie 17, Helsinki
  • Mitä: Pääsiäismenu
  • Milloin: 15.-16.4.
  • Hinta: 55 €/hlö
  • Lue lisää.

Vastikään ovensa avannut Mauritz on lämminhenkinen bistro, joka kutsuu nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja tunnelmasta myös pääsiäisenä.

Pääsiäisenä tarjolla on aivan erityinen kolmen ruokalajin pääsiäismenu, joka aloitetaan keväisillä parsoilla ja hollandaise-kastikkeella. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko nokkosrisottoa, karitsan karetta  ja niskaa tai paistettua nieriää, ja menu päätetään pääsiäisen kunniaksi marjoilla höystetyllä pashalla.

Meritorpan brunssi

  • Missä: Kalastajatorpantie 1, Helsinki
  • Mitä: Brunssi
  • Milloin: 17.-18.4.
  • Hinta: 49 €/hlö
  • Lue lisää.

Ihanissa merellisissä maisemissa sijaitseva Meritorppa on omiaan monipuolisen brunssin nauttimiseen! Mitäpä jos aloittaisitkin pääsiäsisunnuntain tai -maanantain ihanalla brunssilla, joka pitää sisällään alku- ja jälkiruokapöytien lisäksi pöytiintarjoiltavan pääruoan.

Alkuruokapöydästä voit löytää muun muassa joukon erilaisia mereneläviä, kuten siikatartaria, sokerisuolattua nieriää ja skagenia. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko haudutettua taimenta, Iberico-porsaanniskaa tai sitrusrisottoa.

Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruoalle, sillä jälkkäripöytä notkuu toinen toistaan ihanampia herkkuja aina suklaakakuista juustoihin.
 

Ravintola Backaksen pääsiäispäivällinen ja munajahti

  • Missä: Ylästöntie 28, Vantaa
  • Mitä: Pääsiäispäivällinen
  • Milloin: 15.4.
  • Hinta: Menu 59 €/hlö, lasten menu 20 €
  • Lue lisää.

Pitkänäperjantaina Ravintola Backas tarjoilee kolmen ruokalajin upeaa, lautasannoksina tarjoiltavaa menua. Menu aloitetaan punajuuritartarilla ja vuohenjuustocreemillä, pääruoaksi nautitaan Backaksen lammasrilletteä ja kukkakaalipyreetä. Menun päättää suussasulava kartanon mallasvanukas.

Lapsille on saatavilla oma erillinen menu, joka pitää sisällään lammaslihapullia ja perunamuusia sekä tietenkin jäätelöä.

Huom! Pääsiäisenä kartanon pihapiirissä järjestetään Backaksen perinteinen, koko perheen munajahti!
 

Pääsiäisenä avoinna olevat ravintolat Helsingissä

Etkö löytänyt omaa suosikkia? Tästä löydät pöytävaraussivusto TableOnlinen ravintolat, jotka pitävät ovensa auki myös pääsiäispyhinä.

Pitkäperjantai 15.4.

Lauantai 16.4.

1. pääsiäispäivä 17.4.

2. pääsiäispäivä 18.4.

Ps. TableOnlinesta löydät myös Turussa, Tampereella ja Tallinnassa sijaitsevia ravintoloita aukioloaikoineen.

 

 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi