Ravintola Emo on palannut takaisin kotiin - entistäkin herkullisempana

Kasarminkadulle palanneen Emon lisäksi lähiaikoina päästään nauttimaan myös uuden Brasa-ravintolan herkuista.

Kuva: EMO
  • Mikä: Moderni eurooppalainen bistro
  • Missä: Kasarminkatu 44, Helsinki
  • Mitä uutta: Baari ravintolan sisällä

Helmikuun ensimmäinen päivä oli ilonpäivä monelle ravintolalle, mutta erityisen hieno hetki se oli suosikkiravintola Emolle. Viime vuodet Hotel Kämpin tiloissa toiminut ravintola on nyt palannut kotiin Kasarminkadulle, josta sen tarina sai aikanaan alkunsa.

“Tietenkin olemme vielä aukioloaikojen suhteen erikoistilanteessa, mutta olemme nyt todella iloisia, että pystyimme avaamaan ja kutsumaan työkaverit takaisin töihin”, Olo Collectionin toimitusjohtaja Mikko Heinonen iloitsee Cityn haastattelussa.

Suosikkiravintola palaa juurilleen

Emon tarina sai alkunsa vuonna 2013, kun se avasi ovensa Kasarminakadulle Pohjois-Esplanadille muuttaneen Olon tiloihin. Emon modernia ja laadukasta eurooppalaista ruokaa skandinaavisella otteella tarjoava liikeidea löysi heti tiensä suomalaisten sydämiin, ja Heinosen mukaan ravintola on nauttinut koko historiansa ajan suurta suosiota.

Kesäkuussa 2017 Emon tarina sai jatkoa Hotel Kämpin tiloissa, jonne se siirtyi vesivahingon aiheuttaman remontin tieltä. Nyt neljä vuotta myöhemmin vuokrasopimuksen päätyttyä Emon oli aika palata takaisin Kasarminkadulle.

Emo tarjoaa modernia ja laadukasta eurooppalaista ruokaa skandinaavisella otteella.
Emo tarjoaa modernia ja laadukasta eurooppalaista ruokaa skandinaavisella otteella. Kuva: EMO

Paluumuuton myötä ravintola Nude sai luvan väistyä, ainakin hetkeksi.

“Nude laitetaan nyt hetkeksi pöytälaatikkoon ja katsotaan, avaammeko myöhemmin uusissa tiloissa, mutta halusimme palauttaa Emon niin sanotusti takaisin kotiin”, Heinonen kertoo.

Cocktailit entistäkin vahvemmassa roolissa

Vaikka muuton yhteydessä ravintola on saanut uuden ilmeen ja ruoka-ja juomalistaa on hiottu, asiakas voi olla varma siitä, että tuttu Emo-tyyli on ja pysyy.

“Tuttua tuotetta ja palvelua on kehitetty ja tarkennettu, ja esimerkiksi kasvikset on nostettu entistäkin isompaan rooliin.”

Yksi uudistus Kasarminkadulta kuitenkin löytyy; ravintolan sisälle rakennettu baari. Heinosen mukaan cocktailit ovat merkittävä osa Emon liikeideaa, ja uuden baarin myötä Emoon voi poiketa pelkästään nautiskelemaan näitä upeita juomia.

Huippucocktailit ovat tärkeä osa Emoa.
Huippucocktailit ovat tärkeä osa Emoa. Kuva: EMO

Emoon kannattaa suunnata etenkin helmikuun 15.-26. päivä, jolloin ravintolassa vietetään tryffeliviikkoja. Ranskalaiset mustat talvitryffelit taipuvat Emon keittiössä viiden ruokalajin tryffelimenuksi, joka sisältää muun muassa tryffelirisottoa ja grillattua kuhaa tryffelikastikkeen kera.

“Tryffelirisotto on yksi Emon merkkituotteista, ja se löytyy jo nyt ruokalistalta”, Heinonen lisää.

Avotuleen keskittyvä Brasa aukeaa maaliskuussa

Olo Collection ei ole jäänyt tuleen makaamaan, vaikka rajoitustoimet ovat tuoneet haasteita ravintolatoiminnan pyörittämiseen. Viime kesänä Korkeavuorenkadulle avautui kortteliravintola Ego, ja nyt tammikuussa oli Emon uusien avajaisten vuoro.

Maaliskuussa Helsinki saa todella mielenkiintoisen uutuuden, kun Brasa avautuu Aleksanterinkatu 22:een, Senaatintorin historialliseen miljööseen.

“Brasa nojaa avotulella valmistettaviin raaka-aineisiin, kuten äyriäisiin, kalaan, kasviksiin ja lihaan. Brasa ei kuitenkaan ole pihviravintola, vaan keskittyy nimenomaan avotulen ympärille.”

Maaliskuussa avautuva Brasa keskittyy hiiligrillaukseen.
Maaliskuussa avautuva Brasa keskittyy hiiligrillaukseen. Kuva: Brasa

Kuluvalle vuodelle mahtuu ainakin vielä Olo Collectionille siirtyneen kesäravintola Särkänlinnan kauden käynnistäminen. Mitä kaikkea vuoteen mahtuukaan, se jää nähtäväksi.

“Meillä tapahtuu nyt paljon ja katsotaan, mitä kaikkea keksitään loppuvuodelle. Suuri halumme on kehittyä ja tuoda uusia tuotteita helsinkiläisten ja Helsingissä vierailevien iloksi”, Heinonen toteaa.

 

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 16:33

Hyvä artikkeli.
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/lastenlehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/leivontalehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/matkailulehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/muotilehdet/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi