Pääkirjoitus: Ravintoloiden puolella

Tällä viikolla julkaistussa City-lehdessä oli pääkirjoitus, joten pitäähän se julkaista netissäkin.

Tuoreesta City-lehdestä löytyy jutut 15 suomalaisesta ravintolasta. Cityn netistä voit lukea kymmenistä tai sadoista lisää. Se on paljon. Lähes kaikki noista ravintoloista ovat hyviä, iso osa jopa loistavia – oli kyse sitten Viiskulman Ullan testaamista paikoista tai Suuren ravintolaäänestyksen kärkeen äänestetyistä mestoista.

Miten suomalaisilla ravintoloilla menee? No, se on vähän hiinä ja hiinä. Helsingin kaupunki on vapauttanut meininkiä ruokarekkojen suhteen: niille on varattu parit paraatipaikat ydinkeskustasta ja pitkän sillan toisella puolella ruokakojun saa roudata mihin tahansa, missä se ei ole tiellä. Ravintolapäivän vaikutus puree kaupungin rakenteisiin.

Positiiviset uutiset kerjäävät rinnalleen jotain purnattavaa. Purnauksen kohde löytyy valmisteltavasta alkoholilainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Sen suhteen tietyt poliitikot tuntuvat elävän todellisuudesta karanneessa maailmassa, jossa kokonaiskulutuksen laskemisen nimissä ollaan valmiita lisäämään sääntökirjaan kuinka pöljiä pykäliä tahansa, oli kyse sitten aukioloaikojen rajoittamisesta tai oluen roudaamisesta Alkon huostaan.

Alkoholilaista kiinnostunut osa ravintolakentästä tulee pitämään kovaa ääntä lainuudistuksen lähestyessä. Lainsäätäjät saisivat jättää yökerhot rauhaan, jotta niiden pyörittäjillä riittäisi energiaa muuhunkin. Silloin suomalaisista yökerhoista voisi tulla vielä paljon parempia.


Jos lehti ei kolahtanut postiluukusta, voit lukea PDF-version tästä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi