Päräyttäviä valotaideteoksia ja upeita menukokonaisuuksia – Lux Helsinki valaisee Etu-Töölön alueen

Valotaidefestivaali Lux Helsinki esittelee valotaiteen huippuosaamista kotimaasta ja ulkomailta, kokoaa yhteen huippuravintolat sekä tarjoaa mukavaa yhdessä tekemistä.

Valotaidefestivaali Lux Helsinki ihastuttaa 5.-9.1.2019.
Valotaidefestivaali Lux Helsinki ihastuttaa 5.-9.1.2019. Kuva: Lauri Rotko

Viisipäivänen valotaidefestivaali Lux Helsinki sijoittuu tänä vuonna Etu-Töölöön. Noin 2,5 kilometrin mittainen reitti kulkee Kansalaistorilta Finlandia-talolle ja sieltä Kiasman ja Taidehallin kautta Kansallismuseolle.

Luvassa on jälleen valotaiteen huippuosaamista sekä kotimaisilta että ulkomaisilta tekijöiltä. Teoksissa korostuvat yhteiskunnalliset aiheet kuten ilmastonmuutos ja ihmisoikeudet.

Finlandia-talon Töölönlahden puoleinen julkisivu muuntuu Ramboll Valostudion suunnitteleman Lux Arkkitehtuuri -teoksen myötä virtaavaksi vedeksi muistuttaen samalla veden olevan ehtyvä luonnonvara.

Rakennuksen Hesperian puiston päädyssä taas nähdään suomalaisen Immanuel Paxin teos TRESPASSING, joka pohtii vapauden ja turvallisuuden välistä ristiriitaa kääntämällä ajatuksen valvontakamerasta päälaelleen.

Reitillä on kaksitoista upeaa valoteosta, mutta sen lisäksi Lux Helsinki esittelee tänä vuonna satelliittiteoksia ja -teoskokonaisuuksia. Täten festivaali laajenee Espoon Hansaareen asti.

Annantalo houkuttelee työpajoillaan ja discoillaan erityisesti lapsiperheitä, ja kolmatta kertaa järjestettävä Lux In -näyttely kokoaa jo 3. tammikuuta alkaen Kaapelitehtaalle tunnettujen valotaiteilijoiden ja Taideyliopiston valosuunnittelun maisteriopiskelijoiden töitä.

Keskustakirjasto Oodissa järjestettävässä taiteilijahaastattelutilaisuudessa kuullaan tarinoita teosten takaa, ja Finlandia-talon etupihan täyttävän Ultraviolet Gallery -teoksen luota löytyy kasvomaalauspiste, jossa kaikenikäiset festivaalikävijät pääsevät ottamaan uv-valossa hohtavia upeita kasvomaalauksia.

Lux Helsingin ohessa järjestettävässä Lux Helsinki Eat -ravintolafestivaalissa on mukana ennätykselliset 34 ravintolaa, jotka tarjoilevat festivaalia varten suunniteltuja annoksia ja menuja. Reitin varrelta löytyy myös neljä Lux Café -pistettä, jotka tarjoilevat kuumia juomia ja konditoriatuotteita.

Lue lisää Lux Helsinki Eat -ravintolatarjouksista: Lux Helsinki Eat: Upea kattaus ravintoloita ja houkuttelevia tarjouksia valotaidefestivaalin yhteydessä

Lux Helsinki 5.–9.1.2019 klo 17­–22, Lux Aamu (teokset 10 & 12) 9.1.2019 klo 7–9 ja Lux In Kaapelitehdas 3.–9.1.2019 klo 15–22. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se on esteetön sekä ikärajaton.

Lisätietoa poikkeusliikennejärjestelyistä löytyy Lux Helsingin verkkosivuilta, ja tapahtuman aikaiset julkisen liikenteen aikataulut ja mahdolliset poikkeukset HSL:n sivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi