Parhaat brunssit ja - lounaat Uudellamaalla: Poimi tärpit herkulliseen äitienpäivään

Nyt on aika hemmotella äitejä lounaalla tai brunssilla. Listasimme parhaat vaihtoehdot juhlapäivän viettoon.

Listasimme jo aiemmin pääkaupunkiseudun ravintoloiden tarjoamat take away -kassit, joiden avulla äitienpäivän juhlinta onnistuu vaivatta kotona. Jos hemmottelet äitiä mieluummin ravintolareissulla, tämä juttu on juuri sinua varten!

Tähän artikkeliin on koottu Uudenmaan ravintoloiden herkullisimmat äitienpäiväspesiaalit. Varaa oma pöytäsi lounaalle, brunssille tai illalliselle TableOnlinesta ennen kuin on liian myöhäistä!

Helsinki

Ragu

 • Missä: Ludviginkatu 3-5
 • Milloin: Su 9.5. klo 13-14.
 • Hinta: 55 €/hlö

Äitienpäivän kunniaksi Ragussa on tarjolla ihanan keväinen ja herkullinen neljän ruokalajin menu. Alkuruokana tarjolla on sokerisuolattua nieriää ja nokkospannukakkua sekä kampasimpukkaa ja parsarisottoa. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko paahdettua kuhaa tai grillattua vasikan sisäfileetä. Ihanan menukokonaisuuden päättää raparperinen creme brulee. Menun kylkeen on saatavilla myös viinipaketti.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Linnankellari

 • Missä: Merikasarminkatu 1
 • Milloin: Su 9.5. Klo 13–17
 • Hinta: 59 €/hlö, lapset 0–2 v. 0 €, 3–5 v. 5 €, 6–16 v. 20 €

Linnankellarin muurien suojassa tarjoiltavan äitienpäivälounaan aloittaa runsas alkupalapöytä, johon on katettu erilaisia salaatteja, tyrnigraavattua lohta, katkarapuskagenia leipien ja levitteiden kera. Kolmesta vaihtoehdosta valittava pääruoka tarjoillaan pöytään. Voit valita lautasellesi joko paahdettua nieriää, grillattua härän sisäfileetä tai hiillostettua selleripihviä. Ihanan aterian kruunaavat jälkiruokapöydän antimet, josta löydät muun muassa suklaista mutakakkua.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Svenska Klubben

 • Missä: Maurinkatu 6
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12 & 12.30 & 15 & 15.30
 • Hinta: 48 € /hlö, lapset 4-12 v. -50 %, alle 4 v. 0  €

Svenska Klubbenissa nautitaan äitienpäivänä juhlallinen pöytiintarjoiltava kolmen ruokalajin menu. Menu sisältää alkuun toast skagenia käsin kuorituista katkaravuista, voissa paistetun leivän ja siianmädin kera. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko paistettua siikaa ja appelsiinilla maustettua porkkanapyreetä tai häränfileetä yrttivoissa paahdettujen perunoiden kera. Aterian päättää suklaamousse, vaniljalla maustettu vadelmahilloke ja pähkinäkrokantti.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Alexanderplats

 • Missä: Eteläesplanadi 22
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12-14.30 & 12.30-15 & 15-18 & 15.30-18.30

Alexanderplats on hyvä vaihtoehto äitienpäivän viettoon.
Alexanderplats on hyvä vaihtoehto äitienpäivän viettoon. Kuva: Alexanderplats

Alexanderplats on luonut äitienpäivän kunniaksi erikoismenun, josta löytyy vaihtoehdot myös kasvissyöjille ja lapsille. Valittavissa on kaksi eri alkuruokaa, kaksi eri pääruokaa ja jälkiruoka. Menu tarkentuu myöhemmin.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Loop

 • Missä: Lapinlahdenpolku 8
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 11-13 & 13-15
 • Hinta: 29€/hlö Alle 2 v. 0 €, 2-11 v. -50%

Hävikkiravintola Loopissa äitienpäivää juhlitaan pöytiintarjoiltavalla neljän ruokalajin lounaalla. Loopin ideologian mukaisesti menu on vielä yllätys, mutta varmaa on se, että ihan jokainen lounaalle saapuva asiakas saa vatsansa täyteen. Loopin lounas onkin äidille ihana yllätys monella tapaa!

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Bistro ELO

 • Missä: Mannerheimintie 109
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12-14 & 14.30-16.30.
 • Hinta: 53€ /hlö, lasten menu 15€ /hlö

Koko perheen äitienpäivälounas tarjoillaan Bistro ELOssa kahdessa kattauksessa. Alkuruoaksi voit valita joko korvasienikeittoa ja kylmäsavuporomoussea tai confattua taimenta, tilliä ja perunachipsiä. Pääruokana nautitaan valintasi mukaan joko hiillostettua siikaa, grillattua naudan sisäseläkettä tai kukkakaalitempuraa. Upean menun päättää kakkupöytä, jonka antimista voit nauttia niin paljon kuin mahasi vielä vetää. Lapsille on saatavilla erillinen menu.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Natura

 • Missä: Iso Roobertinkatu 11
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 11.30 & 14.
 • Hinta: 49€/hlö

Ravintola Naturan tyylikkäässä lounasmenussa nautitaan alkuruoiksi muun muassa cevichea Inarijärven siiasta, parsaa, keltajuurta, kotimaista lampaanmaitojuustoa ja rucola-pestoa. Lämpiminä ruokina tarjoillaan hernekeittoa ja mustaa tryffeliä sekä 72h haudutettua Perkkiön tilan BBQ possua. Aterian päättää tuhti valkosuklaabrownie.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Grotesk

 • Missä: Ludviginkatu 10
 • Milloin: La 8.5. Klo 14-16.30
 • Hinta: 95€ / hlö, sisältää 2 cocktailia, rajattomasti kuohuviiniä ja kahvin/teen

Groteskissa juhlitaan äitejä jo ennakkoon lauantaina hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Alkupalat nautitaan buffetista, johon on katettu muun muassa maissikananrintaa, salaatteja, tuoremakkaraa, skagenia ja talon focacciaa. Pääruoka tarjoillaan lautasannoksina ja sen voi valita kolmesta vaihtoehdosta; härän briskettiä ja valkosipuli-yrttipolentaa, vihreää parsaa ja hollandaise-kastiketta tai scampi-avocado-leipä uppomunalla.Jälkiruokana nautitaan raparperifinancier, crème anglaise ja mansikkasorbee.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Kitchen&Table

Missä: Tyynenmerenkatu 2
Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12.30 & 15
Hinta: 49€ /hlö ja lapset 2 v.–13 v. 1€/ikävuosi

Kitchen & Table ravintolassa juhlistetaan äitiä niin ruoalla kuin juomalla. Herkullisen Mommy goes Manhattan -menun kylkeen talo tarjoaa kaikille äideille lasillisen samppanjaa ruokailun yhteydessä. Alkuruokabuffetiin on katettu muun muassa paahtopaistia, Caesar-salaattia, graavilohta ja hummusta. Pääruokana tarjolla on prässättyä häränrintaa, paahdettua kirjolohta ja falafel-pihvejä. Aterian päättää kakkubuffet.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Espoo

Plats

 • Missä: Hanasaarenranta 5
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 11.30 & 12 & 14.30 & 15
 • Hinta: 50 €/hlö. Lapset -50% tai tilaus erilliseltä lastenlistalta paikan päällä

Platsissa äitienpäivää vietetään merellisissä maisemissa.
Platsissa äitienpäivää vietetään merellisissä maisemissa. Kuva: Plats

Ravintola Platsissa nautit herkullisen äitienpäivälounaan merellisten maisemien siivittämänä. Lounaan aloittaa alkuruokalautanen, josta löydät muun muassa lohipastramia, katkarapusalaattia, kevyesti savustettua karitsan ulkofileetä ja salaatteja. Pääruoka valitaan kolmesta vaihtoehdosta: grillattu naudan kuve, grillattu nieriä tai korvasienirisotto. Ihanan lounaan päättää tietenkin äitienpäiväkakku kahvin tai teen kera.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Madison

Missä: Tapionaukio 4
Milloin: Su 9.5. Klo 12-16.30
Hinta: 24,90 €/ hlö, lapset 1-10v 1€ / ikävuosi

Madison kattaa äitienpäivän kunniaksi pöytään herkullisen brunssin, joka startataan kymäpöydästä. Tarjolla on muun muassa savustettua kultaotsa-ahventa, savulohta ja Caesar-salaattia. Pääruoaksi voit nauttia jenkkityylisiä herkkuja aina wingseistä mac & cheeseen ja ribseihin. Menun kruunaavat kakkuvalikoima ja pannukakut.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Vantaa

Kitchen&Table

 • Missä: Karhumäentie 5
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12.30 & 15
 • Hinta: 49€ /hlö ja lapset 2 v.–13 v. 1€/ikävuosi

Kitchen & Table ravintolassa juhlistetaan äitiä niin ruoalla kuin juomalla. Herkullisen Mommy goes Manhattan -menun kylkeen talo tarjoaa kaikille äideille lasillisen samppanjaa ruokailun yhteydessä. Alkuruokabuffetiin on katettu muun muassa paahtopaistia, Caesar-salaattia, graavilohta ja hummusta. Pääruokana tarjolla on prässättyä häränrintaa, paahdettua kirjolohta ja falafel-pihvejä. Aterian päättää kakkubuffet.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Porvoo

Haikon kartano

 • Missä: Haikkoontie 114
 • Milloin: Su 9.5. Klo 11-17
 • Hinta: 58€ /hlö,  4-12v. 29€ , alle 4v. 0€

Haikon Kartanon juhlavan äitienpäivälounaan jälkeen voit vaikka lähteä sulattelemaan ruokia pienelle kävelyretkelle kauniiseen miljööseen. Lounas pitää sisällään runsaan alkuruokabuffetin, josta voit poimia lautasellesi vaikkapa kylmäsavuhaukitartaria, skagenia, erilaisia salaatteja, härän paahtopaistia ja savustettua ankanrintaa. Pöytiin tarjoiltavan pääruoan voi valita kala-, liha- tai kasvisvaihtoehdosta. Lounaan päättää äitienpäiväkakku, kartanon herkkutorni ja lukuisat muut pienet makeat syötävät.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Sinne

 • Missä: Läntinen Aleksanterinkatu 1
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 11-13 & 13.30-15.30 & 16-19.
 • Hinta: 48 €/hlö, 4-12 v.  24 €, alle 4 v. 0 €

Ravintola Sinnen äitienpäiväherkut katetaan kolmeen kattaukseen. Alkuruoka kasataan lautasille runsaasta noutopöydästä, joka pitää sisällään muun muassa erilaisia salaatteja, fenkoligraavattua lohta, erilaisia silleja ja silakoita ja ilmakuivattua kinkkua. Pääruoat tarjoillaan lautasannoksina ja tarjolla on kolme vaihtoehtoa; emmer-risottoa, vihreää parsaa ja Västerbotten-juustoa tai paistettua kuhaa, paahdettua fenkolia ja vermuttikastiketta tai kotimaista naudan entrecôtea, tomaatti-sipulisalaattia ja bearnaisekastiketta. Myös jälkiruoka, pannacotta ja pihlajansilmujäätelö, tarjoillaan pöytiin.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Kirkkonummi

Långvik

Missä: Tanskarlantie 9
Milloin: Su 9.5. Klo 11-17
Hinta: 59 €/hlö, alle 12v. -50%, alle 4v. 0 €

Längvikissa äitejä hemmotellaan toinen toistaan upeimmilla herkuilla.
Längvikissa äitejä hemmotellaan toinen toistaan upeimmilla herkuilla. Kuva: Långvik

Långvikissa juhlistetaan äitejä herkullisen äitienpäivälounaan merkeissä. Ateria aloitetaan alkuruokapöydästä, johon on katettu muun muassa leppäsavustettua lohta, sillikaviaaria, jokirapuja, italialaisia leikkeleitä ja salaatteja. Pääruokana nautitaan hiillostettua siikaa ja kevätkasviksia sekä paahdettua häränfileetä ja grillattua parsakaalia. Keväisen aterian päättää jälkiruokabuffetti, jonka antimia nautitaan teen tai kahvin kera.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Hyvinkää

Tila

 • Missä: Härkävehmaankatu 4
 • Milloin: Su 9.5. Kattaukset klo 12 & 15
 • Hinta: 44 €/hlö, 4-12 v. 15 €, alle 4-vuotiaat 0 €

Hotel Sveitsin perinteinen äitienpäiväbuffet jättää koko perheelle hymyn huulille. Runsaasta alkupalapöydästä voi koota lautaselleen muun muassa karpalograavattua lohta, erilaisia salaatteja ja paahtopaistia. Pääruokana nautitaan paahdettua merilohta ja sitruunakastiketta, maalaiskanaa ja kermaista korvasienikastiketta sekä punajuuripyöryköitä ja hernehummusta. Ihanan aterian kruunaa tietenkin mansikkakermakakku. Lapsille löytyy lisäksi oma buffetpöytä.

Lue lisää ja varaa pöytä.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi