Pasilan lounasravintolassa käynnistyneet sirkkaviikot jatkuvat Herttoniemessä ja Matinkylässä

Sirkkaviikkojen ajan yksi lounasvaihtoehto sisältää rouskuvan elementin.

Hyvin maustetut ja paahdetut sirkat sopivat esimerkiksi salaatin lisukkeeksi.
Hyvin maustetut ja paahdetut sirkat sopivat esimerkiksi salaatin lisukkeeksi. Kuva: ownza/Fotolia.com

Delicatessen Ravintolapalvelut haluaa sirkkaviikoilla madaltaa lounastajien kynnystä kokeilla sirkkoja arkisen ravinnon lähteenä. Pasilan Delicatessen Lime Parkissa käynnistyneet sirkkaviikot jatkuvat vielä kahden viikon ajan Matinkylässä ja Herttoniemessä.

Sirkat höystävät viikkojen aikana yhtä lounasvaihtoehtoa. Hyönteiset tuodaan ruokiin konstailematta ja näkyvästi. Hyönteisruoka on eettistä ja ekologista ruokaa – hyönteisten kasvattaminen ruuaksi kuluttaa huomattavasti vähemmän luonnonvaroja kuin lihateollisuus.

”Hyönteiset ovat meidän ruokakulttuurissamme uusia ja vieraita, joten sopeutuminen vie aikaa. Me suomalaiset olemme kuitenkin hyvin ennakkoluulottomia, kun vertaan muihin pohjoismaihin, Viroon tai Saksaan”, hyönteisruuan asiantuntija ja hyönteiskokki Topi Kairenius toteaa tiedotteessa.

Sirkkaruokien lisäksi ravintoloissa tarjoillaan tuhdisti tietoa ja sirkkareseptejä mukaan kotiin otettavaksi. Sirkat ovat osoittautuneet erittäin monipuoliseksi ja maukkaaksi raaka-aineeksi.

“Kuivattuja ja eri tavoin maustettuja ja paahdettuja sirkkoja voi maistaa esimerkiksi uunimakkaran lisukkeena, risotossa ja korvaamassa caesar-salaatin leipäkrutonkeja. Sirkkoja käytetään myös jälkiruuissa ja päivittäin mm. levitteessä ja siemensekoituksessa”, keittiömestari Tea Viinanen Delicatessen Ravintolapalveluista kertoo.

Sirkkaviikot Lounasravintola Safiirissa, Puolikkotie 8, Matinkylä, Espoo: vko 44 | 29.10.–2.11. ja Delicatessen Opuksessa, Hitsaajankatu 22, Herttoniemi, Helsinki: vko 45 | 5.11.–9.11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi