Pelti on kaunista - ainakin ravintola OX:ssa

Ravintola OX:ssa valitaan kaikki tarkasti ruoasta ja sisustuksesta musiikkiin asti.

Kuva: Mikko Ryhänen

Helsingin Pienelle Roobertinkadulle maaliskuun lopussa avattu ravintola OX on tuonut laadukkaan lisän kaupungin ravintolatarjontaan.

OX:n perustajat Teemu Aura, Markus Hurskainen, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen ovat keskittäneet intohimonsa ja ammattitaitonsa unelmiensa ravintolan luomiseen. Tärkeää ravintolassa on ruoan lisäksi myös sisustus.

Sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnitelman mukaisesti OX:n seiniä peittää viileän mintun sävyinen aaltopelti. Pelti ja valaistus luovat yhdessä taianomaisen ravintolatunnelman ja se toimii hyvin ääntä hajottavana akustisena elementtinä.

Valaistuksen onnistumiseen on OX:ssa kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Seinillä on erilaisia lampetteja, jotka luovat kuvioita aaltopeltiseinille. Katossa roikkuvat Rubnin mittatilaustyönä valmistetut lasivalaisimet tuovat hämyistä yleisvaloa tilaan. Baaritiskillä on Louis Kalfin 1950-luvulla suunnittelema vintage-pöytävalaisin, jonka jalan sarvet viittaavat ravintolan nimeen. Ilta-aikaan kynttilänvalo on tärkeä valon lähde.

"Haluan suunnittelijana luoda tiloja, jotka kestävät aikaa. Leikittelen ajatuksella, että ravintola olisi hyvin voinut olla paikallaan jo vuosikymmeniä ja jatkaa paikallaan seuraavat 20 vuotta. Toki tilasta pitää löytyä myös jotakin ajassa kiinni olevaa, esimerkiksi OX:ssa käytetty väripaletti", Laajisto sanoo.

Tilassa hyödynnetyt punainen marmori ja tummaksi petsattu puu luovat klassisuudessaan kiinnostavan kontrastin rouheammalle peltiseinälle ja esille jätetylle ilmastointiputkille. Baaritiskin aaltomainen puupinta sekä marmorin reunadetalji jatkavat seinien pehmeää, aaltomaista muotokieltä.

"Jokainen elementti tuotteesta palveluun ja sisustuksesta musiikkiin on tarkkaan harkittu ja tuo oman tarvittavan lisänsä kokonaisuuteen. Tavoitteenamme oli unelmiemme ravintola ja voimme ylpeinä todeta, että se on saavutettu", Aura kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi