Pollo Limonelloa pääsee pian syömään Espoossa! Ysibaari hyppää Guido’s Pizzan kelkkaan

Legendaarinen Bar 9 avaa pop upin Espoon Tapiolaan.

Pollo Limonello on Ysibaarin nimikkoannos.
Pollo Limonello on Ysibaarin nimikkoannos. Kuva: Bar 9
  • Mikä: Suosikkiravintolan pop up
  • Missä: Heikinkuja 2, Espoo
  • Milloin: Vuodenvaihteessa

Uudenmaankadulla sijaitseva Bar 9 on ravintola, joka ei paljoa esittelyjä kaipaa. Vuodesta 1996 saakka toiminut ravintola tunnetaan ennen kaikkea kaupunkilaisten olohuoneena, jonne voi piipahtaa nauttimaan rennosta tunnelmasta ja vaihtuvista taidenäyttelyistä.

Ainutlaatuisen tunnelman lisäksi lähes yhtä kuuluisia ovat Ysibaarin ruoat, joista kaksi on ehdottomasti ylitse muiden: koko ravintolan historian ajan listalta löytynyt kanakorianteri wok sekä ysibaarin nimikkoannos, Pollo Limonello.

Bar 9 on monelle tuttu paikka jo vuodesta 1996.
Bar 9 on monelle tuttu paikka jo vuodesta 1996. Kuva: Bar 9

Pian tämän klassikkoravintolan kuuluisia herkkuja pääsee maistelemaan myös Espoossa, sillä Bar 9 aikoo avata pop up -ravintolan Guido’s Pizzan tiloihin Tapiolaan.

“Uudenvuodenaattona olisi tarkoitus avata ja jatkaa ainakin vuoden loppuun. Talo jossa toimimme, puretaan jossain vaiheessa, mutta aikataulu on vielä auki”, ysibaarin omistaja Niklas Engblom kertoo Citylle.

Nimikkoannoksen pizzaversio jo kehiteillä

Bar 9 on toiminut yhdessä ja samassa paikassa Uudenmaankadulla jo 25 vuoden ajan. Miksi legenda päätti laajentaa juuri nyt - ja vielä Espooseen?!

Engblomin mukaan ajatus laajentamisesta sai alkusysäyksen, kun Guido’s Pizzan kanssa samoissa tiloissa toiminut Subway lopetti toimintansa. Myös Guido’sissa yrittäjänä toimiva Engblom koki hetkensä tulleen.

“Tila on turhan iso pelkästään Guido’sille, ja minulle esitetään toistuvasti toiveita Ysin viemisestä uusiin lokaatioihin. Tapiola tuntui luontevalta paikalta Ysille, kuten myös synergia Guidosin kanssa.”

Kiviuunissa paistetut pizzat saavat pian rinnalleen Ysibaarin herkkuja.
Kiviuunissa paistetut pizzat saavat pian rinnalleen Ysibaarin herkkuja. Kuva: Guido's Pizza

Ysibaarin ja pizzerian synergia saattaa poikia varsin mielenkiintoisia annoksia.

“Pollo Limonello -pizzaa kehitellään jo…”, Engblom vihjaa.

LUE LISÄÄ TAPIOLAN RAVINTOLAKUULUMISISTA: Espooseen avautunut ruokakortteli yrittää jotain, mitä ei ole ennen Suomessa tehty - tässä ravintolassa et voi syödä paikan päällä!

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi