Pop up -kesäravintola Säsong – Sommar tulee, varaa liput ajoissa

Kulinaristit hoi! Kolmas huipputason sesonkiravintolaviikonloppu järjestetään elokuussa.

Säsongin kevätravintola Vårissa tarjoiltiin muun muassa jämsäläistä lammasta.
Säsongin kevätravintola Vårissa tarjoiltiin muun muassa jämsäläistä lammasta.

Jos fine dining, lähiruoka, sesonkiajattelu ja seikkailumieli ovat sydäntäsi lähellä, on Säsong oikea tapahtuma sinulle. Neljä kertaa vuodessa vuodenaikojen mukaan järjestettävä pop up -ravintola on kiinnostava projekti, joka ammentaa luovalla tavalla suomalaisesta luonnosta kunnioittaen sesonkeja ja tuottajia. 

Säsongin takana ovat Markus Fogelholm ja Thomas Hudson, intohimoinen parivaljakko, jotka tapasivat nuorina pojankloppeina, kun heidän katseensa kohtasivat kiireisen ravintola Savoyn keittiön hälinän keskellä. Yhteistä projektia mietittiin ja suunniteltiin pitkään, ja Säsong sai alkunsa, kun kokit turhautuivat nykyaikaiseen yltäkylläisyyteen ravintoloiden keittiöissä. Eksoottisia hedelmiä ja marjoja saa nykyisin mihin vuodenaikaan tahansa, ja yhteys raaka-aineisiin (ja niiden tuottajiin) katoaa. Vaikka lähiruoka- ja satokausiajattelu on jo yleistä, on se kokkikaksikolle merkityksellistä.

“Tiedämme, ettemme tee mitään uutta ja ihmeellistä. Teemme sitä, mitä haluamme tehdä ja mikä on meille tärkeää”, sanoo Hudson Cityn viime joulukuisessa haastattelussa.

“Haluamme nostaa esille suomalaisia tuotteita ja niiden tuottajia. Samalla vahvistamme omia suhteitamme paikallisiin maatiloihin”, lisää Fogelholm. 

Vinterin talvi-illallinen nautittiin tunnelmallisessa Lapinlahdessa.
Vinterin talvi-illallinen nautittiin tunnelmallisessa Lapinlahdessa.

Vår-illalliset järjestettiin Isnäsissä kahvila/galleria/majatalo Kaarnarannassa.
Vår-illalliset järjestettiin Isnäsissä kahvila/galleria/majatalo Kaarnarannassa.

Kaksikon herkuista on saatu nauttia jo kahdella illallisella: Vinter ja Vår. Vinter järjestettiin Helsingin Lapinlahdessa, hävikkiruokaravintola Loopin tiloissa, ja Vår Isnäsissä, suloisessa majatalossa. Kesäravintola Sommar järjestetään 25.-26.8., ja tällä kertaa ravintola sijaitsee lähiössä: illallinen syödään juhlatilassa Pirkkolassa. 

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, on odotettavissa jälleen vatsan täydeltä toinen toistaan suussasulavampia herkkuja, jotka ryyditetään tarinoilla siitä, mistä raaka-aineet tai reseptit ovat peräisin. Ruoka on kiinnostavampaa kun tietää, mistä se tulee: Vinterissä syötiin muun muassa maa-artisokka-annoksessa ravintolan pihamaalta kerätyistä männyistä tehtyä öljyä, Vårissa Thomas Hudsonin isoäidin reseptillä tehtyä kanakeittoa, joka vei kielen mennessään. 

Säsongin Sommar-viikonlopun liput tulevat myyntiin keskiviikkona 19. heinäkuuta kello 9. Viiden ruokalajin kasvispainotteinen illallinen maksaa 72 euroa, viinipaketti 45 euroa (saatavilla myös puolikas) ja alkoholiton juomapaketti 32 euroa. Sommarissa saa uutuutena ostaa myös pulloittain myytäviä viinejä. 

Säsong  Sommar, 25.-25.8. Pirkkolassa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi