Ravintola China

Tofua Sze-Chen tapaan, 14 e

  • Tofua, häränlihaa, paprikaa, sieniä, riisiä

Helsingin kiinalaisia ravintoloita arvioitaessa on usein tapana jakaa paikat ns. eurokinkkeihin ja aitoihin kiinalaisiin. Eurokinkillä tarkoitetaan härmäläiseen makuun vesitettyä turvaruokaa, joka muistuttaa alkuperäistä esikuvaansa yhtä paljon kuin isokyröläisen pesäpallokentän verkkoaita Kiinan muuria. Ns. aitoja kiinalaisia taas Helsingistä löytyy kaksi: Korkeavuorenkadun Dong Bei Hu ja Lönnrotinkadun Emmy.

Jonnekin näiden kahden kategorian välimaastoon asettuu Helsingin vanhin kiinalainen ravintola China. Lakattua puuta löytyy punaisena ja kultaisena. Edullinen lounasbuffa ja virstan pituinen ruokalista. Jep jep. China kuitenkin eroaa Stadin Chinatownin muista paikoista sillä, että se on perinteisesti ollut aina täynnä kiinalaisia asiakkaita. Usein olen salaa vilkuillut heidän eteensä kannettavia annoksia, jotka eivät omalta listaltani ole löytyneet. Chinassakin tämä on tajuttu, ja nykyisin nämä aitokiinalaiset herkut ovat myös kieltä taitamattomien ulottuvilla.

Tyypillisiä kiinalaisia ruokia -osion alta löytyykin herkullisimmat ja "aidoimmat" maut. Tosin minun on vaikea uskoa, että paistettu poronfile chilikastikkeessa on aivan tyylipuhdas kantonilaisen keittiön annos. Lempiruokani, tofua Sze-Chen tapaan, on riemukas osoitus siitä, ettei tofu ole pelkästään kasvissyöjille, vaan että se toimii iloisesti lihan kanssa.

Plussat ja miinukset

+ Dim sumeja
+ Tofun ja lihan yhdistäminen
+ Natriumglutamaatin kohtuullinen käyttö
+ Listalla merianturaa
- Suuri osa listaa edelleen mitäänsanomatonta eurokinkkiä

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi