Ravintola Más – keskustaan avattiin uusi espanjalaistyyppinen ravintola

Kun haluat jäädä vielä hetkeksi.

Yhteistyössä Scandic.

“Tämä on matalan kynnyksen ravintola, jonne voi tulla lounaalle, drinkille, illalliselle, tai vaikka tekemään töitä ja pitämään palaveria. Meiltä ei ole koskaan kiire pois”, kertoo Elina Korkka, uuden Más-ravintolan ravintolatoimen päällikkö.

Scandic Simonkentän kylkeen viime viikolla avatussa Más-ravintolassa uskotaan, että voimme kaikki paremmin, kun saamme istua läheistemme kanssa saman pöydän ääreen ja vaihtaa kuulumiset ilman turhia aikatauluja. Ravintolassa pidetään yllä espanjalaista sobremesa-ajatusta siitä, että aikaa vietetään yhdessä pöydän ääressä keskustellen – syötiin siinä tai ei.

“Más on rento, iberialaisvaikutteinen ravintola, jonka filosofia perustuu yhteisille hetkille, kiireettömälle viihtymiselle ja nautintojen jakamiselle”, Korkka sanoo.

Ravintola onkin jo avausviikonlopustaan lähtien kerännyt ihastuneita kommentteja, niin lämpimästä tunnelmasta kuin yllätyksellisestä drinkkilistasta ja herkullisesta ruoastakin.

Másin menusta löytyy kylmiä ja lämpimiä tapaksia, pääruokia, jälkkäreitä ja monen ruokalajin menuja. Inspiraatiota ruokaan on haettu vakoilumatkalla Espanjasta, mutta kaikessa pidetään mukana pohjoismainen twisti sekä paikalliset raaka-aineet.

Ravintolan signature-cocktaillistalla näkyvät niin ikään Iberian niemimaan vaikutteet, mutta niitäkin on hienosäädetty pohjoismaiseen suuntaan – juomista löytyy meikäläisille tuttuja makuja kuten mustikkaa. Hauskaa on, että drinkkilista on perinteisen menun sijaan kasa cocktailkortteja pikkuisessa pussukassa, josta voi vaikka sokkona nostaa itselleen yllätyscocktailin. Pöydissä on jopa kuultu laulettavan päiväkodeista tuttua lorupussilaulua drinkkivalinnan helpottamiseksi.

Tylsiä kaavoja rikotaan muillakin mielenkiintoisilla tavoilla. Pöytävaraus merkitään asiakkaan etunimellä kirjainpalikoin, joilla voi hauskuuttaa muita seuralaisia. Tunnelma on rento, helposti lähestyttävä ja leikkisä. Másissa ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään sääntöjen mukaan.

“Viime viikonloppuna eräs pariskunta tuli tänne drinkeille, ja kun tuli nälkä, he tilasivat ensin jälkiruoat ja sitten pientä suolaista. Lopulta he söivät täällä kokonaisen illallisen. Meillä on tärkeintä, että viihtyy, ja kaiken saa tehdä juuri niin epämääräisessä järjestyksessä kuin itse haluaa”, Korkka sanoo ja nauraa.

Ravintolan nimi Más on espanjaa ja tarkoittaa lisää, enemmän.

“Haluamme olla kaikessa vähän enemmän kuin perustasoa. Ruoka on tehty hyvin ja intohimolla, valikoima on laaja ja palvelu mieleenpainuvaa. Sisustus, yksityiskohdat, ruoat ja juomat – kaikki on vähän pidemmälle mietittyä.”

Más alleviivaa myös ajatusta siitä, että ravintolaan voisi jäädä vielä hetkeksi nauttimaan. Vähän vielä, yhdet lisää, ei lähdetä kotiin. Más.

“Miksi lähtisit kotiin, kun voit vielä jäädä?”

Ravintola Más, Simonkatu 9. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi