Ravintolat aukeavat – mitä asiakkaan kannattaa ottaa huomioon?

Ravintolat aukeavat 1.6. ja Cityn SYÖ TAAS! -kampanja tulee 5.–18.6. Katso tästä ohjeet siihen, miten nautit ravintolavierailusta turvallisesti.

Perusasiat

Aloitetaan tärkeimmästä: jos sinulla tai jollakulla seurueestasi on oireita tai joku teistä kuuluu riskiryhmään, ei ravintolaan ole asiaa mennä. Tällöin kannattaa pyytää jotakuta hakemaan ruoka take awayna tai tilata kotiinkuljetuksella.

Terveen ja riskiryhmään kuulumattoman kannattaa muistaa nämä neljä perusasiaa:

  1. Huolehdi käsien pesusta ja desinfioinnista.
  2. Vältä koskemasta paljain käsin ruokaan tai kasvoihisi.
  3. Jos sinulla on tarve yskiä tai aivastaa, tee se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai servettiin.
  4. Pidä mahdollisuuksien mukaan turvaväli henkilökuntaan ja kanssaruokailijoihin.

Kun perusasiat ovat hallussa, voit nauttia ravintolaillastasi hyvällä omallatunnolla.

Onko koolla väliä?

Onko iso ketjuravintola turvallisempi kuin pieni ja intiimi illanviettopaikka? Toivotussa tilanteessa ravintoloissa mahdutaan sijoittelemaan asiakasseurueet riittävillä turvaväleillä erilleen toisistaan. Turvavälin pituutta ei ole erikseen määritelty, mutta monessa muussa maassa se on noin puolitoista metriä. Tämän toteutuminen saattaa olla helpompaa isoissa ravintoloissa, mutta toisaalta isoon ravintolaan mahtuu myös enemmän henkilökuntaa ja asiakkaita samaan tilaan.

On ravintola sitten pieni tai iso ja vietetään siellä sitten lyhyt hetki tai iltaa pitkän kaavan mukaan, on tärkeintä joka tapauksessa noudattaa edellä mainittuja perusohjeita.

Sisään vai ulos?

Hallituksen ehdotuksen mukaan ravintoloiden on rajattava asiakasmäärä puoleen sisätiloissa, mutta terassilla tällaista rajoitusta ei ole. Ulkona syöminen voi olla parempi vaihtoehto paremman ilmanvaihdon vuoksi. Terassillakin olisi kuitenkin pidettävä huoli turvaväleistä.

Terassi on hyvä vaihtoehto muutenkin kuin turvallisuuden kannalta. Sisällä kökötetyn kevään jälkeen ravitsee ruokailuhetki ulkona kesätunnelmissa kehon lisäksi takuulla myös mieltä.

Kuinka isolla porukalla voi liikkua?

Tällä hetkellä viralliset rajoitukset eivät estä isojenkaan kaveriporukoiden ravintolailtoja. Jos seurueeseen kuuluu useita ihmisiä useista eri talouksista, riskit taudin leviämiseen tietysti kasvavat.

Normaaliin ravintolakulttuuriin saattaa toisinaan kuulua uusien ihmisten tapaaminen ja joskus seurueen koko saattaa illan mittaan kasvaa. Näissä olosuhteissa tätä tulisi pyrkiä välttämään. Metrin turvaväli ja kaiken kontaktin välttäminen muihin ihmisiin ei kuitenkaan voi todellisuudessa toteutua ravintoympäristössä jatkuvasti täydellisesti. Sama pätee yhtälailla ruokakauppoihin ja harrastuksiin.

 

City juhlistaa asiakaspaikkojen avaamista SYÖ TAAS! -kampanjalla 5.–18.6. Kampanjan idea on kutsua asiakkaat takaisin ravintoloihin nauttimaan tarjousannoksista sekä samalla muistuttaa ohjeista siihen, kuinka ravintoloissa SYÖdään turvallisesti. Kaikki annokset ovat saatavilla myös take awayna. Lue lisää kampanjasta osoitteessa city.fi/syo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi