Ravintolatrendit, jotka hurmaavat sinutkin vuonna 2022

Vuonna 2022 ravintoloissa tullaan syömään entistä enemmän sieniä ja nostalgisia herkkuja.

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin, eli on taas aika kurkistaa kristallipalloon ja ennustaa, mitä syömme ravintoloissa vuonna 2022.

Pandemia heijastuu edelleen tämänkin vuoden ravintolatrendeihin, mutta se ei ole lainkaa huono asia! Jutun luettuasi ymmärrät miksei.

7 x ravintolatrendiä vuodelle 2022

1. Menut supistuvat

Pandemian aikana moni ravintola on päätynyt supistamaan ruokalistaansa vähentääkseen ruokahävikkiä ja lisätäkseen kannattavuutta. Tiiviit ruokalistat eivät kuitenkaan näytä jäävän pelkästään nopeasti ohimeneväksi trendiksi, vaan niiden ennustetaan tulleen jäädäkseen.

Vuonna 2022 virtaviivaisuus, sesonginmukaisuus ja tuoreus tulevat korostumaan ruokalistoilla entisestään.

Lyhyet menut, entistä laadukkaampaa ruokaa - kyllä kiitos!
Lyhyet menut, entistä laadukkaampaa ruokaa - kyllä kiitos!

2. Läpinäkyvyys

Ravintoloihin palaavat asiakkaat ovat entistä enemmän kiinnostuneita siitä, mistä annosten raaka-aineet ovat oikein peräisin. Tämä selviää Kespron teettämästä kyselytutkimuksesta, jossa 87 prosenttia vastaajista pitää tärkeänä, että ravintola kertoo läpinäkyvästi käyttämiensä raaka-aineiden alkuperän.

Suurin osa suomalaisista kertoo arvostavansa kotimaisten raaka-aineiden käyttöä sekä ravintolan toimivaa jätehuoltoa ja asianmukaista lajittelua.

3. Sienet korvaavat lihan

Kasviperäiset raaka-aineet ovat olleet nosteessa jo pidemmän aikaa, mutta ensi vuodelle yhden raaka-aineen ennustetaan lyövän itsensä toden teolla läpi: sienet. Umami ja lihamainen suutuntuma tekevät sienistä erinomaisen lihankorvikkeen, ja ruokalistoilla saatetaan hyvinkin nähdä entistä enemmän trendikkäitä sienipohjaisia ruokia.

Terveellisiä sieniä ei nähdä pelkästään ruokalistoilla, vaan baarimestarit ennustavat  myös sienidrinkkien lyövän itsensä toden teolla läpi.

Sienet ovat nyt trendikäs raaka-aine.
Sienet ovat nyt trendikäs raaka-aine.

4. Nostalgia puree

Food & Wine -sivuston mukaan niin sanotut lohturuoat tulevat olemaan iso juttu ravintoloissa vuonna 2022. Pandemia sai ihmiset leipomaan ja palaamaan lapsuudensa lempiruokien pariin kotona, ja nyt tämä trendi on siirtymässä entistä enemmän myös ravintoloihin.

Vaikka maailmassa tapahtuisi mitä, lohturuoat pelastavat ja tuovat ihmisiä yhteen. Eikä nostalgia rajoitu pelkästään karjalanpaistin kaltaisiin ruokalajeihin, vaan myös nostalgiset drinkit nostavat jälleen päätään. Erityisesti Espresso Martinin uskotaan olevan se juoma, joka löytyy ihmisten laseista kuluvana vuonna.

5. Elämyksiä, elämyksiä

“Ravintolatrendeissä näkyy tällä hetkellä vahvasti se, että ravintolaan ei lähdetä enää pelkästään hyvän ruoan perässä - sitä saa nykyisin ruokakaupoistakin - vaan ennen kaikkea elämysten vuoksi.” Näin lausui Akseli Herlevi viime vuoden lopulla Cityn haastattelussa, ja tätä seikkaa peräänkuuluttaa moni muukin ravintoloitsija.

Perinteisten illallisten lisäksi ravintolat haluavat hurmata asiakkaansa erilaisilla teemailloilla, eksklusiivisella juomaparituksilla, erikoisilla ympäristöillä ja yllätysmenuilla. Ensi vuonna ravintoloissa saatetaan kokea asioita, joista et ole uskaltanut edes haaveilla!

6. Iltapäivätee - uusi happy hour?

Jos sosiaalisen median alustaa Pinterestiä on uskominen, ja miksi ei olisi, vuonna 2022 ei suunnatakaan töiden jälkeen oluelle, vaan iltapäiväteelle. Pöytiin katetut teeastiastot pienten suupalojen kera tuovat luksusta arkeen, ja sitä moni meistä kaipaa nyt enemmän kuin mitään!

Tämä vai kolmostuoppi? Siinä vasta pulma.
Tämä vai kolmostuoppi? Siinä vasta pulma.

7. Koiraystävällisyys

Oletko selvinnyt kahdesta viime vuodesta ilman, että olet hankkinut koiran? Aivan, ei moni muukaan. Vuonna 2020 Kennelliittoon rekisteröitiin 49 000 koiraa, ja näistä nelijalkaisista ystävistä on tullut yhä tärkeämpi osa elämäämme - ja ravintolareissujamme.

Kuluvana vuonna yhä useampi saattaa valita ravintolan juuri sen perusteella, ovatko koirat tervetulleita. Ja yhä useampi ravintola vastaa osaltaan tähän kysyntään.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi