Ravintolauutiset: Helsinki

Farangin perustajat Matti Wikberg ja Tomi Björck ovat työskennelleet muun muassa Chez Dominiquessa.
Farangin perustajat Matti Wikberg ja Tomi Björck ovat työskennelleet muun muassa Chez Dominiquessa.

Farang avaa

Uusitussa Taidehallissa avaa elokuun kuudes päivä moderni aasialaisravintola Farang. Chez Dominiquessa aiemmin työskennelleiden Matti Wikbergin ja Tomi Björckin Farang on oman rahan paikka, jonka annokset on suunniteltu seurueille sopiviksi. Farangin ravintoloitsijat vastaavat myös Taidehallin kahvilasta. Tarjolla on muun muassa lounasta ja omia leipomuksia.
Farang, Nervanderinkatu 3

Syysjuhlat kuohuvat torilla

Syystober kuohuu Rautatientorilla perjantaina ja lauantaina 11.–12.9. Järjestelyistä vastaa heinäkuun lopun Suuret oluet, pienet panimot -tapahtuman tavoin Lammin Sahti. Isoista oluista Helsingin Syystober-juhlissa vastaa Sinebrychoff, pienemmistä kauden erikoisuuksista kotimaiset pienpanimot.
Syystober, Rautatientori 11.–12.9.

Stadin pilsneriä

Elokuussa HOK-Elannon Oluthuoneissa – muun muassa Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Kaisla, Kitty’s Public House, Kuikka, Milenka, Rotterdam ja William K:t - nautitaan Stadin pilsneriä kuukauden oluena. Kyseessä on helsinkiläisen Stadin panimon ensimmäinen hanalager, joka on aromaattinen täysmallasolut.
Stadin Pilsner HOK-Elannon oluthuoneet 6,90 e/0,5 litran tuoppi

Oluiden maailmanensi-ilta

Maailman ensimmäistä koivuolutta pääsee maistamaan tuopissa Pikkulinnussa ja pullossa Delifoxin “Kala”-ravintoloissa. Teen tapaan uutetusta Suvi-koivuoluesta vastaa Vakka-Suomen Panimo. VASP valmisti kesäisen virkistävää, maultaan katkeraa olutta vain yhden, 2 000 litran keiton, mutta ensi suvena on luvassa lisää.
Pikkulintu, Klaavuntie 11 (Puotilan ostoskeskus).

Backstage avasi

KY Klubin yhteyteen on avattu Backstage-baari. Tila on koristeltu aidolla backstage-tavaralla - nimmareilla, raidereilla jne. Baaria isännöi Tommi Niemi. Terassilla on ihmetelty jo Nightwishiä.
Bar Backstage, Pohjoinen Rautatiekatu 21

Boogie-drinksuja

Muun muassa HOK-Elannolle ja Eatzissa aiemmin drinkkejä tehtaillut Karim Ramadan on avannut Eiraan oman drinkkibaarin el Boogien. Aiemmin samalla paikalla sijainneesta olutravintola Poirotista poiketen el Boogie lupaa sammuttaa janon joka ilta. Drinksujen ohella tarjolla on suppea valikoima mallasjuomia, siidereitä sekä viinejä.
el Boogie, Tehtaankatu 38.

Molly Malones avasi Vantaalla

Molly Malonesin sisarravintola avattiin kesäkuussa Vantaan Myyrmäkeen, entisiin Topparin tiloihin. Paikka on auki joka päivä aamusta yöneljään. Perjantai- ja lauantai-iltoina house bandin vahvistuksina on nähty kovia nimiä Andy McCoysta Hanna Pakariseen. Ravintolapäälliköksi on palkattu viimeksi edesmennyttä Helsinki Clubia isännöinyt Teemu Welin.
Molly Malones, Jönsaksentie 6, Myyrmäki

Rapujen juhlaa Sipulissa

Rapufest valtaa Sipulin keskiviikosta perjantaihin 26.–28.8. Merenelävät moneen lähtöön löytyvät seisovasta pöydästä (39 e). Lämpimäksi pääruuaksi tarjotaan grillattua härän entrecôtea ennen kotimaisia juustoja sekä makeita herkkuja. Etukäteen voi tilata erillisveloituksella kotimaisia joki- ja täplärapuja.
Sipuli, Kanavaranta 7.

Legendaarinen Hotel Palace suljetaan

Legendaarinen, Olympiavuonna 1952 avattu Hotel Palace sulkee ovensa loka-marraskuun vaihteessa Etelärannassa. Hotellitoimintaa olisi haluttu jatkaa mutta kiinteistön omistajalla on halu rakentaa tiloihin toimistoja. Etelärannan ravintolatoiminnot jatkuvat entisellään, hotellipalveluihin keskitytään Espoon Palace Hotel Sellossa.
Hotel Palace, Eteläranta 10

Taide menee kapakkaan

Art goes Kapakka merkitsee jälleen kymmenen vuorokauden ajan kesän virallista päättymistä. Kaupungin kapakat täyttyvät ilmaisesta taide- ja ruokakulttuuriohjelmasta. Art on edellisvuosien tavoin osa samaan aikaan käynnistyviä Helsingin Juhlaviikkoja.
Art goes Kapakka, Ympäri kaupunkia 13.–22.8.

Klubit

Oakenfold jatkoilla

Guinessin ennätystenkirjaankin maailman menestyneimmäksi dj:ksi merkitty britti Paul Oakenfold jatkaa Madonnan lämmittelyistä klubikeikalle Circukseen. Oakenfoldin lisäksi kymmeneltä starttaavassa illanvietossa mukana Orkidea, Mr. A, Jokke ja MC Oded Peled, illan päätahden kolmi- ja puolituntinen kattaus alkaa puolilta öin.
LOVE - The Official Hard Candy Afterparty The Circuksessa 6.8. Liput 25 e.

Nude Kaisaniemeen

Heinäkuun puolivälissä Kaisaniemessa startanneiden ravintola Nuden lauantai-iltojen vieraina ovat Suomessa vielä tuntemattommat, tanssittavat ulkomaalaissoittajat. Eli 8.8 ranskalainen muutamassa vuodessa hip hopista fiilistelyelectroksi pompsahtanut Donovan sekä Hannulelauri Dj-Set. Muiden päivien valikoimissa esillä myös vanhempia klubiklassikoita. Perjantaina 7.8 estradilla vuodesta 1995 diskovaikutteista housea tuottaneet Faze Action-veljekset Simon ja Robin Lee. Seurana Candy from a Stranger (aka Halo, Fiction) ja Megatron Mika. Bileet alkavat klo 22.
Faze Action, Candy from a Stranger (aka Halo, Fiction) ja Megatron Mika Nudessa 7.8. Liput 9 e.

Eka istuma-klubi

Lilla Teaternin resepti Flown jälkeiseksi sykkeen tasaajaksi on DJ Âmenin festareiden jälkeinen chillauskeikka. Kello 20 Lillanin Sali muuttuu ensimmäistä kertaa teatterihistoriassa istumaklubiksi, jolla nautitaan saksalaisdj:n rokahtavasta housesta ja teknosta.
DJ Âme after flow relaxation Nöjesbolaget Lillanilla 17.8. Liput 13 e.

Viidakkoon

Taiteiden yönä jungle-kerma kohtaa Memphisin ja Helsinki Clubin Helsinki Drum & Bass & dubstep conferencessa: 40 dj:ta, kuusi lavaa ja terassi. Ilta alkaa kello 16 neljälla ilmaisella terassi-setillä, mukana Risu, Belly, PJVM ja Biga Rane. Myohemmin illalla suomalaisina biittaajina mm. Milla Lehto, Eliot Ness ja Muffler. Kansainvälinen tarjonta on lähinnä Italoa sekä 80-luvun jenkkiä ja ranskalaista. Miltas kuulostais Tes La Rok, Ana ja Del? Muuten, puku päällä sisäänpääsy puoleen hintaan ja ilmainen drinkki. Alussa maksuton kahvitarjoilu.
Helsinki Drum&Bass&dubstep conference II & Italo[reiv:] Helsinki Clubilla 21.8. Liput 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi