Restaurant Nolla: Helsinkiin avataan helmikuussa hävikitön ravintola

Pop up -ravintolana tunnetusta Nollasta tulee ensi vuonna pysyvä ravintola.

Kuva: Ravintola Nolla / Facebook

Ilouutisia hyvän ruoan ja akologisen ajattelun ystäville! Pop up -ravintoloilla ihastuttanut hävikkiravintola Nolla on löytänyt pysyvät ravintolatilat, ja uusi rafla avataan Liisankadulle Helsingin Kruununhaassa alkuvuodesta. 

Ekologinen ajattelu viedään Nollassa niin pitkälle kuin mahdollista: sisustus koostuu kierrätysmateriaaleista, jätteet kompostoidaan itse ja ruoasta käytetään kaikki hyväksi. Lisäksi Nolla työskentelee suoraan raaka-ainetoimittajien kanssa, ilman välittäjiä, ja näin vältytään myös turhalta pakkausjätteeltä: ravintoloitsijat ovat kehittäneet järjestelmän, jossa viljelijältä saatu laaikko palautuu tälle takaisin. Samaa laatikkoa voi siis käyttää niin kauan kuin se kestää. Myös tuotteiden jäte palautuu toimittajille, jotka voivat käyttää sitä lannoitukseen. 

Ravintola on Suomessa (ja ravintoloitsijoiden mukaan koko Pohjoismaissa) ensimmäinen laatuaan. Helsingissä toimiva hävikkiruokaravintola Loop on niin ikään hävikkiravintola, mutta sen ruoat valmistetaan ruoasta, joka menisi muuten hukkaan. Nolla toimii kuten tavallinen ravintola ja tilaa raaka-aineet ihan itse, mutta huolehtii oman hävikin minimoimisesta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ravintolan ruoka keskittyy paikallisiin luomuraaka-aineisiin, kestävään kehitykseen ja luonnollisuuteen. Viinit ovat lisäaineettomia alkuviinejä ja alkoholittomat juomat luomumehuja. Kasvis-, vegaani- ja erikoisruokavaliot voidaan luonnollisesti ottaa huomioon. 

Nollan taustalla on kolmen keittiövelhon tiimi: Carlos Henriques, Luka Balac ja Albert Franch Sunyer. Miehet kyllästyivät ravintoloissa tapahtuvaan haaskuuseen ja päättivät näyttää, että ekologinen ravintola voi olla myös järkevää liiketoimintaa. Ravintola avataan Liisankadulle helmikuun 2018 aikana. Emme malta odottaa!

Ravintola Nolla, Liisankatu 2. Avataan helmikuussa 2018.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi