Rice Garden Sushi bar

Keskikokoinen lounas, 10,90 e

  • 4 kpl shake (lohi), 1 kpl tuna mayo (tonnikalamajoneesi), 1 kpl ebi (ravunpyrstö), 1 kpl tamago (muna), 2 kpl kappamaki (kurkku), 2 x salmon maki (lohta), 1 kpl California roll

On hauska seurata sushirajan laajentumista kohti pohjoista. Alun perin vain Helsingin eteläisemmissä kaupunginosissa esiintyneitä sushipaikkoja löytyy nykyisin jopa Enontekiöltä. Ovatpa jotkut aikaisemmin halvalla kebabilla tunnetuksi tulleet kaakkoiseurooppalaiset yrittäjätkin innostuneet makirullia pyörittelemään. Vetäkööt jokainen oman linjansa sen suhteen millaisissa olosuhteissa suostuvat raakaa kalaa syömään.

Hieman yllättäen löysin itseni eräänä keväisenä arkipäivänä Hakaniemestä melko nälkäisenä käyskentelemästä. Mäkkärin takaiselta kujalta löytyi pieni, tupaten täynnä oleva sushipaikka. Puhtaasta uteliaisuudesta ängin sisälle tutustumaan tarjontaan hieman paremmin. Rice Garden on perinteisellä tyylillä sisustettu japanilainen. Paikka eroaa monesta muusta sillä, että edelläni lounasjonossa seisovat miehet olivat isokokoisia karvaturpia. Etelä­-Helsingin sushilounaiden ongelmahan on yleensä ollut se, etteivät hinta ja annoskoko oikein tuppaa ainakaan rotevamman osalta kohtaamaan. Tilasin vajaan yhdentoista euron lajitelman ja istuin alas odottamaan.

Hyvä kun olin ehtinyt misokeittoni juoda, kun eteeni landasi 12 sushin ja makin setti. Hieman yllättyneenä nuuhkin kalaa, joka vaikutti erinomaisen tuoreelta. Sushit olivat juuri oikein koottuja, makit taas kauniisti rullattuja. Ainoa pettymys oli osin oma vikani, sillä en ollut lukenut annoksen selostetta tarpeeksi tarkkaan. Tonnikala oli nimittäin majoneesiin sekoitettua purkkitonnikalaa. Useat sushipaikathan ovat äänekkäästi luopuneet tuoreen tonnikalan käytöstä siksi, että niitä kalastetaan aivan liikaa. Eettistä ehkä, mutta ei kovinkaan maistuvaa. Jokainen kunnollisesta kylmäketjusta sinievätonnikalaa maistanut nimittäin tietää, että kyse on herkusta, jolle vetää vertoja ainoastaan siimapyydetty pohjoisen rasvaeväinen.

Plussat ja miinukset

+ Kalan tuoreus
+ Hinta-laatu-annoskokosuhde
+ Nopea palvelu
+ Ulkoterassi
- Mauton purkkitonnikalamössö

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

2 kommenttia

Sushista

17.9.2012 06:36

Sushi on japanilainen pienikokoinen, etikalla maustettu, riisiruokalaji. Siinä riisiin yhdistetään täytteeksi tai päällysteeksi esim. kananmunaa, kasviksia, äyriäisiä tai vaikkapa kalaa. Toimittajan kirjoituksen perusteella voisi luulla, että sushilla tarkoitetaan kalaruokia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Novoihaloo

6.11.2012 10:44

Nämö ravintola-arvostelut ovat täysin turhia niin kauan kun näissä ei mainita mitään päivämäärää milloinka arvostelu on tehty.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi