Riviera Cinema Bar yhdistää baarin ja elokuvat Flow Festivalilla

Kallioon lokakuussa aukeava leffateatteri tarjoaa tyylinäytteen ennakkona festarikävijöille.

Gaspar Noén ohjaama Love on yksi Flow'ssa lauantaina näytettävistä erotiikkateeman elokuvista.
Gaspar Noén ohjaama Love on yksi Flow'ssa lauantaina näytettävistä erotiikkateeman elokuvista. Kuva: Kuusan Kino Ky

Kalliossa Helsinginkadulla on viime kuukausina perinteisen hulinan lisäksi voinut törmätä remontin paukkeeseen. Harjukadun kulmaan parhaillaan valmistuva Riviera-elokuvateatteri lupaa kaupunkilaisille uudenlaisia elämyksellisiä elokuvakokemuksia tavallisten leffanäytösten rinnalle lokakuusta lähtien. Uteliaille esimakua teatterin meiningistä on tarjolla Flow Festivalilla 12.-14. elokuuta, missä Riviera Cinema Bar tarjoilee festarikansalle drinkkejä ja elokuvia rennossa ympäristössä koko festivaalin ajan.

Viimeksi helmikuussa oviaan raottaneen Rivieran tiloissa on näytetty elokuvia aiemminkin, mutta vielä käynnissä olevassa remontissa leffateatteri saa uuden ilmeen. Isona muutoksena elokuvasalin yhteyteen on nousemassa oma baarinsa.

Inspiraatiota ravintolan ja leffateatterin yhdistelmälle on Rivieraan haettu Lontoosta ja New Yorkista, missä elämyksellisillä elokuvakokemuksilla on jo historiaa. Tavoitteena on ollut miettiä muun muassa miten elokuvateatteri voisi tänä päivänä olla enemmän, kuin mitä se nyt on. Hankkeen vetäjä Atte Laurila löytää esimerkkejä myös kaupungin historiasta.

“Helsinki oli yksi Euroopan johtavia elokuvateatterikaupunkeja 1900-luvun alussa. Väliajat, erilaiset pre-showt ja muutenkin moniulotteisemmat kokemukset teki elokuvista koko illan tapahtumia. Me ollaan mietitty, miltä sellainen näyttäisi tänä päivänä”, Laurila pohtii.

Vihjeitä uuden Rivieran konseptista voi hakea Flow Festivalilta, missä Riviera Cinema Bar näyttää elokuvia rennossa baariympäristössä perjantaista sunnuntaihin. Suvilahden Circon isossa salissa palveleva Riviera tarjoaakin leffateatterin lisäksi paikan, missä hengähtää hetki festarimenosta ystävien kanssa.

“Elokuvat pyörivät salissa vähän musiikkiesitysten tapaan”, Laurila kuvailee.

Festarikävijöitä varten erityisesti kuratoitu ohjelma on jaettu teemoihin päivittäin. Freaky Friday tarjoilee kulttielokuvia Aki Kaurismäen, Enter the Voidin, Piranha 3D:n ja queer-scifin tyyliin. Sensual Saturday panostaa erotiikkaan, ja toisen päivän festarikansalle näytetäänkin laadukas kattaus hittejä halusta ja rakkaudesta viimeisen 20 vuoden ajalta. Lazy Sunday palvelee viimeisen festaripäivän sitkeitä sissejä teemaan sopivalla hassuttelulla ja aivoturrutuksella Pussikaljaelokuvan ja Expendables 3:n tapaan.

Syksyn ohjelmisto on vielä salaisuus, jonka sisällöstä Flown ja helmikuun sneak peekin sisällöt antavat kuitenkin viitteitä. Laurila kertoo Rivieran tapahtumien suunnittelun ottavan huomioon erilaiset yleisöt ja erilaiset hetket.

“Sitten mietitään miten näihin saisi rakennettua elämyksiä. Tavoitteena on kuitenkin monipuolistaa Helsingin elokuvakulttuuria”, Laurila kertoo.

Jos olet siis menossa Flow Festivalille, käy ehdottomasti tsekkaamassa, mistä Helsingin leffaskenessä puhutaan ensi syksynä.

Flow Festival 12.-14.8. Suvilahdessa. Riviera Cinema Bar avoinna festivaalialueella pe-su. Elokuvateatteri Riviera aukeaa Harjukadulle lokakuussa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi