Roots Helsinki avasi ovensa Vaasankadulle

Kallioon avautunut vegaanikahvila on samalla hyvinvointikeskus.

Henkilökunnan rento olemus luo kahvilaan ihmisläheisen tunnelman.
Henkilökunnan rento olemus luo kahvilaan ihmisläheisen tunnelman. Kuva: Jessica Sorola

Mitä yhteistä on joogakeskuksella, designkalusteilla, vegaaniruoalla ja iloisilla ihmisillä? Kallioon avautunut Roots Helsinki tietenkin! Vaasankadulla sijaitseva Roots on vegaaniruokaa ja raakakakkuja tarjoileva kahvila, jossa voi harrastaa joogaa. Joogatuotteita on myös myynnissä.

Sympaattinen hyvinvointikahvila avaa ovensa asiakkaille torstaina 16. kesäkuuta. Erikoinen yhdistelmä tuo uutta tuntua pikku hiljaa trendikkäämmäksi muuttuvaan Vaasankatuun.

Ulko-ovelta on näkymä suoraan tiskille, jossa vitriini notkuu herkullisista juomista ja raakakakuista.  Ikkunoita koristavat roikkuvat kukkaruukut viherkasveineen, harmaata seinää piristävät puulaatikot kukkineen. Kahvilan sisustus huokuu teollista ja rustiikkista tyyliä. Pöytien tumma mahonki korostuu tummanharmaasta lattiasta, ja värit täydentävät kauniisti toisiaan. Rootsissa käytettyjä A&A Designin kalusteita voi myös ostaa omaan kotiin. Jokaisessa pöydässä ja tuolissa roikkuu valmiiksi hintalappu.

Herkullisesta vegaaniruoasta ja paikan alullepanosta ottaa vastuun GreenStreet, johon kuuluu luova johtaja Johannes Laine, kaupallinen johtaja Milla Turunen ja raakaherkkuspesialisti Heidi Holmström.

"Totesimme Millan kanssa maaliskuussa, että Helsinkiin on ehdottomasti saatava lisää raakamestoja. Siitä homma lähti. Nimi Roots tulee siitä, että ruuan tulisi olla mahdollisimman aitoa ja alkuperäistä. Joogassa taas käytetään juurtumista yhtenä toimena. Se oli oiva nimivalinta", sanoo Laine.

Sisustuksen suunnitteli Saara Koljonen käyttäen A&A Designen huonekaluja.
Sisustuksen suunnitteli Saara Koljonen käyttäen A&A Designen huonekaluja. Kuva: Jessica Sorola

Tarjontaan kuuluu muun muassa salaatteja, vegepurilaisia, raakakakkuja ja tuorepuristettuja mehuja. Aamupalaa on tarjolla kello 8-11 välisenä aikana. Vegaanituotteet ovat tällä hetkellä suurin kasvava segmentti ruokakaupoissa ja vahvasti esillä oleva trendi. Tämä kesä onkin vegaanikesä 2016, ja syystä.

"Ykköstuotteitamme ovat raakakakut. Tällä hetkellä meillä on viittä eri makua. Haluamme toiminnallamme rikastuttaa Helsingin vegetarjontaa", kertoo Turunen.

"Alkoholia ei kahvilassa tarjoilla, koska se ei sovi hyvinvointiteemaan. Tulevaisuudessa voi olla, että valikoimaan tulee esimerkiksi luomuviini", Turunen lisää. Kahvilasta saa alkoholitonta inkivääribisseä ja muita ihania juomia.

Joogakeskuksen toiminnasta vastaa EM Yoga eli joogaopettajat Emmiina Tikanoja ja Emilia Viherkoski. Joogatila löytyy vegekahvilan perältä, jossa seinällä komeilee taitelijan maalaama jooga-aiheinen kuva. Tiskin takana oleva kokoustila muuttuu joogan ajaksi yksityisyyttä tarjoavaksi pukuhuoneeksi. Joogaa järjestetään alustavasti kolmesti päivässä, ja yhdelle tunnille mahtuu 16 osallistujaa.

"Joogakeskus ja hyvinvointikahvila samassa tilassa on hyvä idea, sillä asiakkaat usein haluavat aamujoogan jälkeen syödä jotakin terveellistä", kertoo Tikanoja.

"Me Rootsissa tahdomme pitää kynnyksen joogatunnille matalana. Siksi haluamme pitää tasaiset ja edulliset hinnat, nyt ja aina", Viherkoski jatkaa.

Joogasalissa käytetään Tea Jääskeläisen kotimaisia SarwaYoga -tuotteita, joita on myös mahdollista ostaa paikan päältä. Alakerrassa sijaitsee tiloja, joihin rootsilaiset lupailevat lisää hyvinvointiin liittyvää toimintaa.

"Aiomme järjestää muun muassa osteopaatin ja hierojan vastaanottoja hyvinkin pian", Laine julistaa.

Joogasali.
Joogasali. Kuva: Jessica Sorola

Roots Helsinki Vaasankatu 14. Kahvila avoinna ma-pe 8-20, la-su 10-18. Aamiainen 8,50 € 8-11. Jooga avoinna kahvilan aukioloaikana tai sovitusti myöhempään, jooga 12 € / kerta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi