Sadan olutlaadun Bier-Bier avaa Diana-puiston kupeessa

Perjantaina aukeava olutbaari haluaa, että oluisiin tutustuminen on helppoa.

Kuva: © Lsantilli

Olutbaari Bier-Bier avataan 23. tammikuuta Helsingin Diana-puiston kupeeseen. Osoitteesta Erottajankatu 13 löytyy jatkossa reitti uusien makuelämysten äärelle. Tarjolla on sata eri olutlaatua, kymmenkunta siideriä ja parikymmentä viiniä.

“Haluamme tehdä baarin jossa ihmisen on hyvä olla ja jossa oluisiin tutustuminen on helppoa. Tuotevalikoiman pääpaino on eurooppalaisissa käsityöoluissa, joista kahdeksaa saa hanasta ja loput löytyvät pulloista. Siiderit tulevat pääasiassa Espanjasta ja Ranskasta, ja viinit ovat oman maahantuontiyrityksemme pientilaviinejä”, kertoo ravintolan omistajiin kuuluva Anders Westerholm.

Bier-Bier tulee olemaan avoinna viikon jokaisena päivä iltapäivästä alkaen. Tarjolla on juomien lisäksi myös baarinaposteltavaa naapuriravintola Groteskin keittiöstä.

Erottajan olutbaarin omistavat Westerholm, Matti Sarkkinen ja Toni Immanen. Sama kaverikolmikko on myös viinien ja oluiden maahantuontiyritys Viinitien takana. Omistajat lupaavat, että kesään mennessä Bier-Bierin jatkuvasti elävästä valikoimasta puolet on omaa maahantuontia.

“Tartuimme enemmän kuin innokkaina mahdollisuuteen muuttaa vanha ja arvokas tila tunnelmalliseksi baariksi. Sisustussuunnittelija Joanna Laajisto on jälleen kerran auttanut meitä toteuttamaan erinomaisen kokonaisuuden”, Westerholm kiittelee.

“Osin Museoviraston suojelemasta baarista haluttiin tehdä tilan alkuperäistä, historiallista miljöötä kunnioittava. Tummat, sammutetut värisävyt tekevät siitä intiimin. Pienet yksityiskohdat kuten valaisimet ja taide tuovat modernia kontrastia”, Laajisto kertoo.

Ilman suuria kumppaneita toimiva itsenäinen Bier-Bier ei väitä olevansa valikoimaltaan maan laajin tai ainutlaatuisin. Tavoitteena on luoda ketterästi asiakkaiden tarpeisiin vastaava paikka, jossa voi halutessaan tutustua uusiin makuihin henkilökunnan avustuksella.

“Salaisuutemme on hyvä tiimi, jonka osaamisalueet täydentävät toisiaan. Jotkut etsivät tunnelmaa, jotkut valikoimaa ja meiltä löytyy kumpaakin tasapainoisesti. Lupasin vaimolleni, että hän viihtyy myös täällä”, Westerholm kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi