Saksalaisten viinien teemaviikoilla on mukana 44 ravintolaa ympäri Suomen

Riesling & Spätburgunder -viikot järjestetään toukokuussa.

Kuva: Patrick Daxenbichler / Fotolia

Saksan Viinitiedotus järjestää toukokuussa jo perinteeksi muodostuneet teemaviikot saksalaisten kevätviinien ympärille. Monen suosikkiviini riesling on omiaan kevätherkkujen kyytipojaksi, ja punaviinivaihtoehdon tarjoaa saksalainen pinot noir eli spätburgunder. Tämänvuotiset Riesling & Spätburgunder -viikot ovat jo seitsemännet lajiaan, ja tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna viikoilla on mukana jopa 44 ravintolaa.

Ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla: ravintoloissa järjestetään tastingeja ja viinitilallisten vierailuita sekä tarjolla on keväisiä erikoismenuja viinien kaveriksi. Monet ravintolat ovat hankkineet varta vasten viikoille harvinaisia viinejä oman maahantuontinsa kautta. Jotkut ravintolat osallistuvat riehaan viikon ajan, toisissa viikot saattavat kestää peräti 2 kuukautta. Samoin osa ravintoloista on jo aloittanut juhlinnan ja toiset liittyvät mukaan vapun jälkeen. 

Ravintoloiden tarjonta ja tapahtuma-aikataulut löytyvät Riesling & Spätburgunder -viikkojen nettisivuilta. Viikkoihin liittyy myös leikkimielinen kuvakilpailu somessa, jossa voi voittaa erilaisia teemaan sopivia palkintoja.

Mukana olevat ravintolat:

Turku: viiniravintola Viinille sekä ravintolat Pinella, Mami sekä Tårget ja Le Soleil Naantalista. Uutena mukana viikoilla on ravintola Karu.

Tampere: ravintola C, Gastropub Tuulensuu, Hella & Huone, Henriks, Champagne bar Santé, Masuuni, Näsinneula sekä Finlaysonin Palatsi. Uusina tulokkaina ovat tänä vuonna Deli 1901 & Wine Bar, Ravitsemisliike Aisti ja Bertha.

Jyväskylä: Vesilinna Restaurant sekä ravintola Figaro.

Lahti: Roux, Grill&Distillery Taivaanranta, Casseli sekä uutena Bistro Popot. Mäntsälän lähellä oleva Hirvihaaran kartano osallistuu myös viikoille.

Kuopiossa mukana on maineikas Musta Lammas, Kirkkonummella Bistro O Mat, Mäntässä Viinitupa Vuorenmaja ja Kotkassa ravintola Vausti.

Riesling & Spätburgunder -viikot toukokuussa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi