Salaisuus on julki: Kamppiin tulee uusi ravintolakortteli

Kauppakeskukseen avataan joulukuussa Kortteli, kymmenen ravintolan keskittymä, joka on läpileikkaus Helsingin kiinnostavimmista rafloista.

Tältä näyttävät uuden Korttelin asukit.
Tältä näyttävät uuden Korttelin asukit.

Helsingissä on viime aikoina huhuttu useista uusista ravintoloista. Sellaisista, joista ei ole vielä paljoa tiedetty. Pelkästään viime viikolla olemme Cityssä kirjoittaneet muun muassa espanjalaisravintola Bar Cónista ja uudesta äyriäisbaarista, ja molempien ravintoloitsijat ovat jättäneet osia hankkeestaan mysteeriksi. Nyt tiedämme miksi.

Siksi, että Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen avataan joulukuussa Kortteli-niminen ravintolakeskittymä. Mukana on muutamia ennestään tuttuja ravintoloita ja kourallinen uusia. Yhdessä ne muodostavat uuden, monipuolisen ravintolakorttelin ydinkeskustaan.

“Tämän eteen on tehty vuosi töitä, joten fiilis on mieletön”, kertoo Anders Westerholm, Kortteli-konseptin kasaaja ylpeänä.

“Kampin kauppakeskuksella oli visio viidennen kerroksen uudistamisesta, ja minä tulin mukaan ideoimaan.”

Ravintoloita on kymmenen. Westerholmin We Are Group on itse mukana kahdella ravintolahankkeella ja myös valinnut muut mukaan tulijat.

“Tämä on uusi unelmien kortteli Helsingin keskustassa. Mukana on yksityisiä intohimoyrittäjiä, jotka edustavat Helsingin ruokaskeneä helvetin hyvin tällä hetkellä”, Westerholm hehkuttaa.

“Olemme We Are Groupissa vuosien varrella tutustuneet varsin hyvin kaupungin ravintoloitsijoihin, joten raflojen valinta ei ollut vaikea. Halusimme eheän kokonaisuuden, johon ei tule päällekkäisyyksiä. Tuttujen ravintoloitsijoiden oli myös helppo lähteä mukaan, koska olemme samassa veneessä omine ravintoloinemme.”

Kortteli avataan 3. joulukuuta, ja Westerholm lupaa, että siellä tapahtuu aamusta asti pitkälle iltaan. Mahtava uutinen mahtavan uutisen sisällä on se, että Kortteli on avoinna seitsemän päivää viikossa - siis myös sunnuntaisin.

“Jokaisella ravintolalla on omat aukioloajat, mutta meininki on, että aamusta iltamyöhään pääsee syömään ja juomaan. Vaikka Kortteli sijaitsee Kampin keskuksessa, se ei ole mikään ostarin ravintolamaailma.”

Kortteli tulisi siis käsittää samalla tavalla kuin mikä tahansa kortteli kaupungissa. Se vain sattuu sijaitsemaan kauppakeskuksen sisällä. Westerholm korostaa, että food court -ajattelun voi unohtaa tyystin: jokaisella ravintolalla on oma pöydänvarausjärjestelmänsä, eikä ruokaa voi tilata yhdestä ravintolasta toiseen. Kuten kadun varrella sijaitsevissa ravintoloissakin.

Ja ne ravintolat:

Bar Cón ja Story

Westerholmilla on omat sormensa pelissä tapasravintola Bar Cónissa Matti Sarkkisen ja Toni Immasen kanssa, Storyssa Sarkkisen, Teemu Auran ja Markus Hurskaisen kanssa. Bar Cón tulee kuulemma sijaitsemaan nimensä mukaisesti suurehkolla lautalla, joka leijuu Korttelin yllä.

Sandro ja Date + Kale

Cityn Suuressa ravintolaäänestyksessä hurjasti palkintoja kahmineen Sandron takana on tietenkin Richard McCormick, ja kasvisruokala Date + Kalessa hän yhdistää voimansa Anni Kravin kanssa. Kaksikon ruokakonseptin mukaista ravintolaa on odotettu!

Fisken på Disken

Fisken på Disken on kolmannen polven ravintoloitsija Niklas Roihan äyriäisbaari, joka ammentaa inspiraationsa Tanskan ja Norjan kalaravintoloista. Lue lisää Cityn viimeviikkoisesta jutusta.

Jord

Michelin-tähdellä palkitusta Askista tutut Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff tuovat Kortteliin skandinaavisen ravintola Jordin. Odotamme mielenkiinnolla, millaisia makuelämyksiä palkittu pariskunta kehittelee.

Beijing8

Tukholmasta saapuu Kortteliin ravintolallisen verran kiinalaisia dumplingeja Beijing8-ravintolan muodossa. Suosittu ravintola on laajentunut Tukholmasta jo Pariisiin saakka, ja joulukuussa on Helsingin vuoro.

Bastardo

Italialaisravintola Bastardo on helsinkiläisen ravintolaskenen villikoiden Manu Torchion, Lorenzo Dotson-Smithin ja Patrik Lindströmin eli Malopan tuorein uutuus. Kirjoitimme vastikään kolmikon uudesta itämaisesta gastrobarista, joka sekin on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen.

Hoku

Ryan Shibuyan silmäterä Hoku Merimiehenkadulla tuhoutui kesäkuussa tulipalossa, ja sen puute on jättänyt loven monen kaupunkilaisen sydämeen. Remontoitu tila Punavuoressa aukeaa myöhemmin tänä vuonna, ja joulukuussa se saa Kortteliin sisarravintolan. Tuplasti Hokua siis luvassa!

La Torrefazione

Kahvilapuolesta Korttelissa vastaa Jens Hampfin perustama La Torrefazione, laadukkaan kahvin, paremman kahvilakulttuurin ja vastuullisen kahvinjuonnin sanansaattaja.

Kuulostaa hyvältä, vai mitä? Kortteliin voi tulla aamiaiselle, lounaalle, kahville, afterworkeille, illalliselle tai juhlimaan. Kymmenellä ravintolalla on yhteensä tuhatkunta asiakaspaikkaa, joten tilaa riittää. Tervetuloa skeneen, Kortteli!

Kortteli, Kampin kauppakeskus, 5. krs., Urho Kekkosenkatu 1. Avataan 3.12.2016.

5 kommenttia

Hakanakki

26.9.2016 23:10

Ravintolakortteli muuttaa koko Kampin kauppakeskuksen fiiliksen läpikulkupaikasta viihtymiskeskukseksi. Toivotan menestystä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aasiakas

27.9.2016 16:13

"Westerholm korostaa, että food court -ajattelun voi unohtaa tyystin: jokaisella ravintolalla on oma pöydänvarausjärjestelmänsä, eikä ruokaa voi tilata yhdestä ravintolasta toiseen." - dih, ettäs tiedätte.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Möh

3.10.2016 14:14

Kyllä, sääntö-Suomi se olla pitää

Vexi 50

24.12.2016 07:24

Käytiin eilen aivan sattumalta, ja oli kyllä aivan kammottavan luotaan työntävä halli. Ei jatkoon. Vastenmielisyyttä lisäsi vielä se, että käydessämme yhdessä espanjalaistyylisessä (Bar Còn) katsomassa olisiko pöytää kolmelle, niin portaiden yläpäässä oleva neito jonka tarkoitus oli ohjata asiakkaat pöytiin ei osannut sanaakaan suomea ja hyvin auttavasti englantia.
Luulisi että suomessa saa suomenkielistä palvelua, se on vähintä mitä voi toivoa jos perustaa tänne ravintolan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

koulujakäynyt

22.7.2017 13:52

ruotsi riittää

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi