Uusi äyriäisbaari Helsinkiin

Vuoden loppuun mennessä avattava kala- ja äyriäisravintola ottaa mallia Pohjoismaista.

Kuva: merc67 / fotolia

Helsingin keskustaan avataan loppuvuodesta äyriäis- ja kalabaari, joka keskittyy myös erinomaisiin viineihin. Ravintolan isä on muun muassa Brewdogeista, Café Talosta ja Merimakasiinista tuttu ravintoloitsija Niklas Roiha

"Ravintola tulee ottamaan esimerkkiä Kööpenhaminan ja Oslon seafood-baareista, mutta meno on hiukan à la carte -painotteisempaa. Kaikki tehdään tuoreista raaka-aineista", Roiha kertoo.

Idean Roiha on saanut matkustellessaan ulkomailla. Kunnollinen äyriäisbaarikulttuuri on hänen mielestään se, mikä Suomesta puuttuu. Ainakin ostereita ravintolassa tullaan tarjoilemaan runsaasti.

"Toki ymmärrän, etteivät kaikki vetele samppanjaa ja ostereita lounaaksi, joten listalle tulee myös perusjuttuja, kuten fish & chips."

Äyriäisbaarin fish & chips ei kuitenkaan ole mikään perusjuttu: kalan ja leivityksen saa valita itse, joten vaihtoehtoja on. Ja jos äyriäiset eivät maistu, saa 80-paikkaiseen ravintolabaariin tulla nauttimaan vain nesteitäkin. 

"Meille tulee laaja valkkarivalikoima, mutta myös kuohuvia ja punaisia. Viinejä myydään eurokatehinnoilla, sillä haluamme tarjota asiakkaille hyviä kokemuksia järkevään hintaan."

Ravintolan keittiömestari on menestynyt, palkittu nuori kokki, josta Roiha ei paljasta vielä enempää. Hän ei myöskään hiisku tarkempia tietoja paikan sijaintiin tai nimeen liittyen - kaikki selviää aikanaan. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi