Ravintolauutisia: kokenut ravintolakolmikko avaa uuden tapasbaarin Helsinkiin

Perinteinen tapasravintola Bar Cón tulee sijaitsemaan Helsingin keskustassa, nimensä mukaisesti lautalla, muttei vedessä. Anteeksi mitä?

Toni Immanen Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen.
Toni Immanen Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen.

Kesä on vasta jäänyt kulman taa, mutta Andu Westerholm, Matti Sarkkinen ja Toni Immanen odottavat innokkaasti joulua. Syy siihen ei kuitenkaan ole pullea pukinkontti, vaan kolmikon uusin ravintolahanke: tapasbaari.

“Maahantuontiyrityksemme Viinitie on tuonut maahan Katalonian ja Navarran alueelta viinejä jo yli kymmenen vuotta, ja espanjalaisviineistä on tullut kulmakivituotteitamme. Suhteet viinintuottajiin ovat muodostuneet niin läheisiksi, että olemme olleet toistemme häissä”, Westerholm kertoo.

Vin-Vinin ja Bier-Bierin yhdessä pystyyn panneet Westerholm, Sarkkinen ja Immonen ovat kaikki tahoillaan asuneet aikoinaan Espanjassa. Maan ruoka- ja juomakulttuuri on jokaisella lähellä sydäntä. Tutut viinintuottajat ovat mukana projektissa

“Olemme jo pitkään kulkeneet kohti tilannetta, jossa palaset loksahtaisivat kohdilleen, ja voisimme rakentaa tästä yhteisestä kokemuksesta jotakin omaa.”

Se oma on espanjalainen tapasravintola Bar Cón, joka aukeaa joulukuussa Helsingin keskustaan. Westerholmin mukaan ravintolassa ei pyritä moderniin kikkailuun, vaan autenttisuuteen ja perinteisiin.

Barcón on espanjaa ja tarkoittaa suurehkoa venettä tai lauttaa. Tapasbaarin nimessä se muuttuu sanaleikiksi, kun sana bar kirjoitetaan erikseen.

“Barcelonassa ruokapaikat nimetään usein baareiksi. Se viestii matalasta kynnyksestä ja hyvästä meiningistä”, Westerholm selittää.

Hän kertoo kryptisesti, että Bar Cón tulee sijaitsemaan nimensä mukaisesti suurehkolla lautalla, muttei veden päällä. Suurehko lautta Helsingin ydinkeskustassa? Mies ei paljasta enempää.

Bar Cónissa tarjoillaan perinteisiä espanjalaisia tapaksia ja pintxoja sekä sesongin mukaisia espanjalaisia perinneruokia. Juomalista täytyy Viinitien oman maahantuonnin espanjalaisista viineistä ja oluista - ja yllätyksenä myös laajasta valikoimasta vermuttia.

“Vermutti on noussut viime aikoina Kataloniassa muotiin erityisesti nuorison keskuudessa. Siellä ajatellaan, että viinit ovat vanhoille ja väsyneille, kuten minä”, Westerholm sanoo.

“Vermutti ei ole Suomessa kovin seksikästä, mutta Bar Cónissa esittelemme sen uudessa valossa.”

Emme tiedä teistä, mutta nyt mekin odotamme joulua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi