Se ravintola, josta saa hyvän salaatin

Luomusalaattiravintola Pupu pyrkii hyvään salaattimaineeseen.

Simo Hurme ja Petri Hotti.
Simo Hurme ja Petri Hotti. Kuva: Tiia Rantanen

Tammikuussa Helsinkiin avattiin ravintola, jolla ei ollut ollenkaan ravintolatilaa. Luomusalaattiravintola Pupu toimi ensin vain Woltissa, mutta nyt Pupun oma ravintola on auki, ja uusi take away -piste avataan huhtikuussa.

Pupun takana on neljä yrittäjää, joista vain yksi on ravintola-alalta. Simo Hurme, Pupun toimitusjohtaja, tulee liike-elämästä.

“Kyllästyin korporaatiohommiin ja halusin rakentaa jotakin aivan uutta”, hän sanoo.

Viime kesänä “jotakin uutta” alkoi porukan mielissä ja keskusteluissa muotoutua Pupuksi. Varsinaisen ruokatuotteen takana on Petri Hotti, entinen Suomen maajoukkuekokki, joka on työskennellyt muun muassa keittiömestarina Kellohallissa ja Suomen suurlähetystössä Washingtonissa.

“Olen aina miettinyt, että salaatteja syödään paljon, mutta kukaan ei oikein tiedä, mistä hyvän salaatin saa. Jenkeissä salaattiravintoloita on paljonkin, joten ehdotin konseptia kavereille”, Hotti sanoo.

Miesten mukaan Helsingistä saa kyllä hyviä salaatteja, mutta vain ravintoloista, jonne pitää mennä sisälle istumaan. Pupu syntyi vastamaan nopeampaan tarpeeseen.

“Meillä on jokaisella oma syy siihen, miksi salaatti on hyvä juttu. Petrillä kokkina ja minulla paljon urheilleena. Laatu, puhtaus ja läpinäkyvyys on meille tärkeää. Ja koska me muut olemme bisnestaustaisia, pankki- ja it-aloilta, luotimme siihen, että Petri osaa tehdä hyvää ruokaa”, Hurme sanoo ja nauraa.

Pupu haluaa olla ravintola, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan hyvästä salaatista. Salaatit valmistetaan tilauksesta, ja kombot on valmiiksi mietitty. Listalla on joukko klassikoita ja vaihtuvia satokauden salaatteja, jotka Hotti on suunnitellut niin, että jokaiselle löytyisi jotakin. Ravintolan seinällä olevasta listasta voi tarkistaa jokaisen raaka-aineen alkuperän ja sen, onko se luomua. Suurin osa on.

“Käytämme hyviä, arvokkaita raaka-aineita, emmekä halua tuhota niitä ylikäsittelyllä. Pidämme ketjun mahdollisimman lyhyenä ja aineet mahdollisimman tuoreina”, Hotti sanoo.

Miehet ovat onnellisia siitä, että luomusalaatti on kiitollinen tuote myydä. Ihmiset tietävät, että se tekee hyvää.

“Jos syö päivittäin lehtivihreää, näkyy se naamassa. Ja toisinpäin”, Hurme vitsailee.

Huhtikuun alkupuolella Pupu avaa take away -pisteen Mannerheimintielle. Laajeneminen ei suinkaan lopu vielä siihen: Pupusta halutaan tehdä ketju. Mutta usean ravintolatilan sijaan yrittäjät haluavat keskittyä laatuun. Tavoitteisiin ja nykyaikaan sopii se, että Pupulla on keskuskeittiö ja monipuoliset, toimivat sähköiset palvelut.

“Me olemme myös liikemiehiä, vaikka teemmekin tätä suurella sydämellä”, Hurme sanoo.

Ja se salaatti? Se on hyvää.

Luomusalaattiravintola Pupu, Uudenmaankatu 13. 

1 kommentti

Okaz3

19.7.2018 10:37

Aivan paskaa ja ylihintaista salaattia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi