Senaatin Hiili

Kasvishampurilainen, 17 e

 • Punajuurta, kananmunaa, tofua, kaaliraastetta, juustoa, koivunmahlaa, porkkanaa, mustapippurimajoneesia, nokkosfoccacia

Uusitun Stockmannin ja Kampin keskuksen rinnalla hieman nuhjuiselta vaikuttanut Kluuvi pantiin remonttiin ja lopputulos on varsin onnistunut. Kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee useampikin ravintola. Päätämme lepuuttaa shoppailukierroksen väsyttämiä jalkojamme Senaatin Hiilessä. Tarjolla on 25 euron hintainen brunssi, johon sisältyy suppealta listalta valittu annos, seisova pöytä ja kahvi.

Valitsemme hiiligrillillä paistetun hampurilaisen (19e) sekä kasvishampurilaisen (17e). Buffetpöytä on pieni pettymys; kahdeksan euron lisä vegeburgerin päälle tuntuu melko kovalta, kun tarjolla on hedelmäviipaleita, salaattia sekä yhtä lajia leikkeleitä. Purilaisemme saapuvat pöytään ja näyttävät ensi alkuun runsailta ja herkullisilta. Seurana on juurestikkuja, joka on hauskaa vaihtelua ranskalaisille.

Tarkempi tutustuminen paljastaa kuitenkin koko totuuden. Seuralaiseni kasvishampurilainen on erinomaisen tuhti ja täyteläinen; kaikki maut tukevat hyvin toisiaan. Myös kaaliraaste toimii. Oma hampurilaispihvini on sisältä täysin raaka, mikä on selkeä miinus. Myös molempien juurestikut ovat veteliä ja ylisuolaisia, ja jäävätkin siksi syömättä.

Senaatin Hiili on rento ja tyylikkäästi sisustettu. Ruoka- ja viinilistat ovat ajassa hyvin kiinni, joskin melko hintavat. Keittiö on keskiviikosta lauantaihin auki aina kolmeen asti aamulla, mikä on todella kiitettävä lisä.

Plussat

 • hiiligrilli
 • aukioloajat
 • sisustus
 • mielenkiintoinen lista
 • laadukkaat raaka-aineet

Miinukset

 • korkeahkot hinnat
 • suolankäyttö
 • lötköt juurekset
 • rasvaisuus
 • lihan kypsyys

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

2 kommenttia

carryon

12.1.2012 19:10

Itsekin söin äskettäin luomulihahampurilaisen Hiilessä, ja suolaa oli niin paljon että loppuannos jäi lautaselle. Nuori ylicool tarjoilija ei edes pahoitellut asiaa kerrottaessa... Hyvät raaka-aineet saa niin helposti pilattua jo liialla suolalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Papunen80

18.1.2012 05:47

Lounas toimi oikein hyvin. Sopivasti vaihtoehtoja, myös kasvissyöjät huomioitu hyvin. Ruoka oikein maukasta ja kerrankin vuohenjuustoperunoissa oli tarpeeksi juustoa!

Palvelu moitteetonta ja paikka muutenkin oikein tyylikäs.

Menen varmasti uudestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi