Sidewaysin jokaisesta ruokakojusta saa myös vegaaniruokaa – bulkkiolutta ei alueelta löydy

"Meille kasvisruoka on itsestäänselvyys ja haluamme korostaa sitä myös ruokatarjonnassamme”, sanoo Sidewaysin tiedottaja Johannes Kinnunen.

Kasvisruoka on tänäkin vuonna hyvin edustettuna Sidewaysissa.
Kasvisruoka on tänäkin vuonna hyvin edustettuna Sidewaysissa. Kuva: Vilma Timonen / Sideways

Festariruoka on kulkenut pitkän matkan takavuosien makkaramyyjistä nykypäivän monipuoliseen ja värikkääseen ruokatarjontaan.

“Ennen riitti, että oli lämmintä bisseä ja kylmää makkaraa ja sillä pärjättiin, kun ei paremmasta tiedetty”, kiteyttää Sidewaysin tiedottaja Johannes Kinnunen.

Sidewaysissa ruoka on aina ollut tärkeä osa festivaalikokonaisuutta. Koska ruokapuoli halutaan pitää monipuolisena ja yllätyksellisenä, tänäkin vuonna iso osa ruokamyyjistä on vaihtunut viime vuodesta.

Kesäkuussa Nordiksen jäähallilla järjestettävässä Sidewaysissa panostetaan festarihenkiseen, ronskiin mutta maukkaaseen katuruokaan.

“Olemme jättäneet fine dining -puolen harkitusti pois, sillä sitä tarjotaan Helsingissä niin paljon muutenkin.”

Levantin mezelautanen on värikäs ja raikas kokonaisuus.
Levantin mezelautanen on värikäs ja raikas kokonaisuus. Kuva: Levant / Sideways

Ruokamyyjät on valittu monipuolista kokonaisuutta silmälläpitäen.

“Pyrimme siihen, ettei mikään tuote olisi keskenään samanlainen tai edes samankaltainen. Vaikka kolmena päivänä syö useamman kerran päivässä, voi joka kerta syödä eri paikassa ja saada aina uutta makumaailmaa.”

Tästä hyvä esimerkki on aiempien vuosien hittikoju Thai Papaya, joka tuo festivaaleille uutuustuotteena aasialaishenkisen burgerinsa. Burgerifaneja palvelevat myös Sidewaysin oma burgerikoju sekä Herttoniemestä tuttu Treffiburger, jotka kaikki tuovat burgerivalikoimaan omanlaisensa reseptinsä.

Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia ruokamyyjiä. Jokaisen myyntipisteen valikoimista on löydyttävä vähintään yksi vegaaneille sopiva annos, muuten Sidewaysiin ei ole asiaa.

“Meille kasvisruoka on itsestäänselvyys ja haluamme korostaa sitä myös ruokatarjonnassa. Haluamme, että kuka tahansa, oli sitten vegaani tai sekasyöjä, saa kaikilta pisteiltä itselleen sopivaa ruokaa.”

Kinnunen kuvailee Sidewaysin yleisöä ennakkoluulottomaksi ja kokeilunhaluiseksi. He kuluttavat paljon rahaa ruokaan myös festareiden ulkopuolella ja tutustuvat mielellään uusiin makuihin.

Vaativaan makuun on sovitettu myös alueen juomatarjonta. Bulkkiolutta on turha etsiä, sillä sitä ei ole saatavilla lainkaan. Olutvalikoima nojaa viimevuotiseen tapaan Brooklyn Breweryn tuotteisiin, viinivalikoima painottuu vegaanisiin ja luomuviineihin. Saatavilla on toki myös samppanjaa.

Alueelle mahtuu myös useita drinkkibaareja, joiden valikoimasta löytyy juomia vaativampaankin makuun. Alkoholittomiakin vaihtoehtoja löytyy runsaasti, joten pelkkään limppariin ei tarvitse tyytyä.

Sideways 8.–10. kesäkuuta, Nordis Helsinki, Nordenskiöldinkatu 11–13.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi