Siivouspäivä muuttaa taas kadut kirpputoreiksi

Kuudes Siivouspäivä-festivaali järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kuva: Siivouspäivä Facebook / Jaakko Blomberg

Siivouspäivä eli vuoden siistein (tajusitteko?) festivaali muuttaa kaupungin kadunkulmat ja puistot kierrätyspisteiksi, kirpputoreiksi ja markkinoiksi jo kuudetta kertaa elokuussa. Siivouspäivänä kuka tahansa voi perustaa myyntipisteen mihin tahansa kaupungissa ja kierrättää vanhat tavaransa (ja ostaa tilalle toisia). 

Siivouspäivän pääpointtina on paitsi kierrättäminen, myös kaupunkikulttuurin elävöittäminen - vastuullisella tavalla. 

Helsingin rakennusvirasto on hyväksynyt myyntipisteen perustamisen Siivouspäivänä ilman lupahakemusta, kunhan oman myyntipisteen ilmoittaa tapahtuman nettisivuilla. Silloin myös ostajaehdokkaat löytävät parhaiten paikalle. Erityisen suosittuja ovat puistot, joihin mahtuu myyntipaikka jos toinenkin, jos on ajoissa liikkeellä.

Helsingin lisäksi mukana on muitakin suomalaisia kaupunkeja. Myyntipisteet voit tarkistaa Siivouspäivän netistä sekä Siivouspäivä-nimisellä sovelluksella, jonka löytää Google Playsta ja AppStoresta. 

Siivouspäivä järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Seuraava Siivouspäivä on lauantaina 30. elokuuta. Erityisen tärkeää siivouspäivänä on muistaa siivota omat jälkensä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi