Siivouspäivänä kaivetaan kaapista tarpeeton ja toivotaan, että joku löytäisi sille käyttöä

Siivouspäivä muuttaa kaupungit jälleen kirpputoreiksi lauantaina 27. elokuuta.

Kuva: zuchero / Fotolia

Lauantaina 27. elokuuta järjestetään vuoden toinen Siivouspäivä-tapahtuma, joka houkuttelee ihmiset ympäri Suomen kaduille, pihoille ja puistoihin myymään ja ostamaan vanhoja tavaroita. Mukaan on ilmoittautunut paljon myyjiä ympäri Suomen ja määrä kasvaa koko ajan.

“Siivouspäivästä on jo tullut monille perinne, mutta mukaan tulee joka kerta myös ensikertalaisia. Monilla osallistuminen riippuu tietysti säästä, joka näyttäisi onneksi olevan hyvä”, sanoo Pauliina Seppälä tapahtumaa järjestävästä Yhteismaa ry:stä.

Siivouspäivää vietettiin ensimmäisen kerran lauantaina 12. toukokuuta 2012. Siitä lähtien tapahtumaa on järjestetty kaksi kertaa vuodessa. Vaikka Yhteismaa on Siivouspäivän taustalla, ei tapahtumalla ole yksittäistä järjestäjää, vaan jokainen myyjä on vastuussa omasta myyntipaikastaan.

“Ajatuksenamme on luoda mahdollisuuksia ja työkaluja itsensä toteuttamiseen sekä omatoimiseen kaupunkikulttuuriin. Luoda uutta yhteismaata. Kun ihmisille antaa vapauksia, ottavat he myös vastuuta”, Jaakko Blomberg Yhteismaasta selventää.

Siivouspäivän aikana on pääkaupunkiseudulla aina järjestetty myös kierrätyspisteitä eri puolille kaupunkia. Tällä kertaa kierrätyspisteet sijaitsevat Hesperianpuistossa, Karhupuistossa, Vanhassa kirkkopuistossa sekä Myyrmäenraitilla.

Siivouspäivä haluaa olla mukana osoittamassa tukeaan asunnottomille, joten kierrätyspisteissä kerätään myös hyväkuntoisiä kenkiä asunnottomille. Kengät jaetaan Asunnottomien yönä 17.10. niitä tarvitseville Vailla vakinaista asuntoa ry:n toimesta.

“Siivouspäivässä on alusta asti ollut ajatus paitsi hauskanpidosta, myös kierrättämisestä ja hyvän tekemisestä. Samalla kun tyhjentää kaappinsa, voi helposti auttaa apua tarvitsevia”, Blomberg sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi