Smaku Porvoo tarjoaa huikeita makuelämyksiä muutamalla eurolla

Smaku-ravintolafestivaalista on muotoutumassa porvoolainen perinne.

Ravintola Bondain Tropical Salmon Poke tuo Smakuun tuulahduksen havaijilaista tunnelmaa.
Ravintola Bondain Tropical Salmon Poke tuo Smakuun tuulahduksen havaijilaista tunnelmaa. Kuva: Ilona Savola Photography 2019 / Smaku Porvoo

Porvoo näyttää jälleen parhaat puolensa, kun Smaku Porvoo -ravintolafestivaali nostaa esiin paikallisten ravintoloiden herkkuja edulliseen maisteluhintaan.

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävässä Smakussa on mukana 17 ravintolaa, joista jokainen toteuttaa festivaalia varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

Meat Districtin karitsatartar on maustettu kuivatulla katkaravulla, tillillä ja karhunlaukalla.
Meat Districtin karitsatartar on maustettu kuivatulla katkaravulla, tillillä ja karhunlaukalla. Kuva: Ilona Savola Photography 2019 / Smaku Porvoo

Seitsemän euron hintaiset annokset ovat saatavilla ravintoloissa 12.–23. elokuuta välisenä aikana. Lauantaina 24. elokuuta kaikki mukana olevat ravintolat kokoontuvat Smakun päätapahtumaan Porvoon Taidetehtaalle, jolloin kaikki festivaaliannokset ovat maisteltavissa saman katon alla.

Bistro Gustafissa maistellaan timjamivoissa paistettua kampasimpukkaa ja paahdettua spagettikurpitsaa.
Bistro Gustafissa maistellaan timjamivoissa paistettua kampasimpukkaa ja paahdettua spagettikurpitsaa. Kuva: Ilona Savola Photography 2019 / Smaku Porvoo

Tänä vuonna mukana on niin vanhoja konkareita kuin uusia tulokkaita. Uutuutena maistellaan muun muassa Bondain havaijilaistyylistä lohipokea sekä O.M.B:n naudanlihatartaria ja vesimelonibruschettaa.

Todellista Suomi-eksotiikkaa tarjoilee villikokki Jyrki Tsutsunen, joka perustaa Smaku-viikkojen ajaksi pop up -villiruokaravintolan oman kotinsa parvekkeelle, josta voi tilata puhelimitse annoksen käpyjä muurahaisilla tai ilman.

Porvoo Golfin raparperihilloke on tehty oman sadon raparperista.
Porvoo Golfin raparperihilloke on tehty oman sadon raparperista. Kuva: Ilona Savola Photography 2019 / Smaku Porvoo

Smaku Porvoo, 12.–24. elokuuta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi