Sukella meksikolaiseen makumaailmaan ja tunnelmaan Helsingin Eatosissa

Toiset hyppäävät koneeseen, toiset Eatosiin. Suosittu meksikolaisravintola vetää puoleensa Suomessa vierailevia latinoja.

Kuva: Eatos

"Every day is mojito day!" Näin kuuluu yksi meksikolaisravintola Eatosin toteamuksista – ja kesällä ei voi olla muuta kuin samaa mieltä.

Kun kaupunkipäivää viettäessä iskee jano ja haluat jotain muuta perustylsän kolmostuopin sijaan, kurkkaa Elielinaukiolta Töölönlahden suuntaan. Siellä pilkottaa punaisella fontilla Eatos -kyltti, joka tarkoittaa, että etsintäsi on ohi.

Olitpa sitten menossa lounaalle, pitämään fiestaa tai halajamaan salsaa, Eatos palvelee sinua. Ruokalistalta löytyvät muun muassa mausteiset burritot, rapeat tacot ja perinteiset meksikolaiset quesadillat. Ruokaa tarjoillaan lounasajasta iltaan saakka, joten pikkutarkasta aikataulusta ei tarvitse huolehtia.

Eatos on erittäin suosittu ja menestyvä sen vuoksi, että siellä ollaan luotu aito meksikolainen fiilis. Se ei ilmene sisustuksesta, eikä kilometrin päähän loistavista ikkunatarroista, vaan puhtaasti pelkästä fiiliksestä. Sen aistikin jo suoraan sisään astuessa, jolloin paikalla oleva baarityöntekijä aurinkoisesti toivotti tervetulleeksi.

"Meillä käy paljon meksikolaista ja espanjalaista väkeä. Meidät tiedetään suurlähetystöissä ja sieltä saapuu paljon värikästä väkeä viettämään aikaa. Suomalaiset asiakkaat pitävät siitä aidosta tunnelmasta", kertoo paikan baarimestari Lasith.

Baarimikko kertoi myös, että kesäksi Eatosiin on tulossa upouusia juomia. Hän ei kuitenkaan vielä paljastanut mitä, mutta oletettavissa on jotain yhtä erikoista kuin Habanero Daisy ja Canela Mule. Vaikka uusi ja jännittävä aina kiinnostaa, tutut ja varmat klassikkojuomat kuten mojitot ja margaritat ovat myös tämänkin kesän tähtiä. Drinkit Eatosissa maksavat 9,90-11,90 euroa. Mikäli juoman haluaa alkoholittomana, on sen hinta alhaisempi.

Sombrerot päähän ja Eatosiin!

Nam! Tässähän tulee ihan vesi kielelle.
Nam! Tässähän tulee ihan vesi kielelle. Kuva: Jessica Sorola

Eatosin terassilla viihtyy espanjalaismusiikin tahdittamana jopa seisten.
Eatosin terassilla viihtyy espanjalaismusiikin tahdittamana jopa seisten. Kuva: Eatos

Maistuisiko mausteinen lounas?
Maistuisiko mausteinen lounas? Kuva: Eatos

Eatos Töölönlahdenkatu 3. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi