Suomen vanhimmassa nepalilaisessa tuoreus on ykkösjuttu - ravintola Himalayassa ruoka puhuu puolestaan: “Kenties Suomen paras”

Nepalilainen ravintola Himalaya tarjoilee maukkaan ruoan lisäksi palan historiaa Helsingin keskustassa.

Kaupallinen yhteistyö

Kuva: Himalaya
  • Mikä: Suomen vanhin nepalilainen ravintola
  • Missä: Ratakatu 1, Helsinki
  • Mitä: Herkullista lounasta ja ála cartea

Helsingin ytimestä, Kaartinkaupungista, löytyy merkittävä pala suomalaista ruokakulttuuria. Osoitteeseen Ratakatu 1 avattiin vuonna 1993 Suomen ensimmäinen nepalilainen ravintola Himalaya - ja kyseinen ravintola toimii edelleen samassa osoitteessa.

Viime elokuussa ravintola sai uudet omistajat, jotka suhtautuvat hyvään ruokaan ja asiakaspalveluun suurella intohimolla.

Kuva: Himalaya

Ravintolassa halutaan panostaa tuoreeseen ruokaan ja annokset valmistetaan aina tilauksesta - myös lounaalla. Tuoreus näkyy myös ravintolan käyttämissä raaka-aineissa; Himalayassa ruoka valmistetaan pääasiassa suomalaisista tuotteista, jotka haetaan tuoreena Heinon tukusta.

Näin varmistetaan, että laatu on kohdillaan.

“Meillä on todella hyvä nepalilainen ruoka, kenties Suomen paras, ja asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä”, Suraj Aryal Himalayasta kertoo.

Sen lisäksi, että ravintola tarjoaa erinomaista ruokaa, myös asiakaspalvelu on enemmän kuin kohdillaan; jos jokin jää vaivaamaan asiakasta, asia selvitetään heti. Omaa kieltään hyvän ruoan ja palvelun puolesta puhuvat myös Tripadvisorin ja Googlen ylistävät arvostelut.

Jos et usko, kannattaa ravintolan ruoka ja miljöö lähteä kokemaan itse. Et taatusti tule pettymään.

Kuva: Himalaya

Erikoisuus, jota ei ihan joka paikasta saa

Jos haluat herkutella aidoilla nepalilaisilla mauilla, Aryalilta löytyy kolme suositusta.

Erinomainen valinta on miehen mukaan esimerkiksi Kukhura Butter Masala -annos, joka sisältää tandooriuunissa grillattuja kanafileepaloja mausteisessa, pähkinöitä ja kookosta sisältävässä tomaatti-voi-kermakastikkeessa.

Kasvissyöjille varma valinta on nepalilaisia ja suomalaisia makuja yhdistävä Shahi paneer, eli leipäjuustoa tomaattisessa voi-kermakastikkeessa.

“Se on hyvää, se on meidän lempiruoka”, Aryal kertoo.

Jos haluat maistaa astetta harvinaisempaa herkkua, kannattaa ruokalistalta valita Momoja. Momot ovat höyrytettyjä nyyttejä, jotka kätkevät sisäänsä nepalilaisilla mausteilla maustettua täytettä, kuten kanaa tai kasviksia.

Kuva: Himalaya

“Momot ovat vähän samanlaisia kuin dumplingsit, ne ovat uusi tuote, eikä niitä ihan joka paikasta saa”, Aryal kertoo.

Lounaalla jotain erityistä

Pöytiintarjoiltua lounasta Himalaya tarjoaa arkisin kello 11-15. Valittavana on seitsemän ruokalajia, jotka tarjoillaan lämpimän naan-leivän ja basmatiriisin kera. Lounaan hintaan kuuluu myös pieni extra, joka ilahduttaa taatusti monen asiakkaan mieltä.

“Meille kannattaa tulla syömään myös siksi, että meillä kuuluu aina myös mangolassi lounaan hintaan”, Aryal vinkkaa.

Kuva: Himalaya

Lounaan jälkeen ruokaa voi tilata ala carte -listalta, ja kaikkia annoksia - myös lounasta - voi totta kai tilata myös mukaan ja herkutella siellä missä sinulle sopii.

“Ruoan voi tilata ennakkoon soittamalla ravintolaan tai tekemällä tilauksen ravintolan verkkosivuilta”, Aryal kertoo ja lisää, että take awayn lisäksi Himalayan herkkuja voi tilata kotiin myös Woltin tai Foodoran kautta.

Avoinna ma-to  11-22, pe 11-23, la 12-23, su 12-22, tilaukset numerosta 050 4330062

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi