Suomenlinna avaa museoiden ovet ilmaiseksi museopäivän kunniaksi

Kuudessa eri museossa voi oppia paljon historiasta ja Helsingin rakkaasta lähisaaresta.

Kuva: gdefilip / Fotolia

Tarjolla on uusi ja kiinnostava kulma kaikkien tuntemaan lähisaareen, kun Suomenlinna avaa museoidensa ovet museopäivänä 6. kesäkuuta. Museopäivän kunniaksi kaikkiin Suomenlinnan kuuteen museoon on vapaa pääsy.

Suomenlinnassa löytyy Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Tullimuseo, Lelumuseo, Sotamuseo ja museoitu sukellusvene Vesikko. Linnoituksen museoiden yhteistä museopäivää vietetään Kustaan päivänä 6. kesäkuuta. Kaikkiin Suomenlinnan kuuteen museoon on tapahtumapäivänä ilmainen sisäänpääsy ja museot ovat avoinna klo 20:een saakka.

Suomenlinna-museon ensimmäisessä kerroksessa voi tutustua linnoituksen restaurointiin, kun taas yläkerrassa esillä vasta avautunut legendagraafikko Erik Bruunin juhlanäyttely. Bruunin 

Lelumuseo sijaitsee puuterinvärisessä pitsihuvilassa ja sen kokoelmiin kuuluu vanhoja nukkeja, antiikkinalleja, muita vanhoja leikkikaluja 1800-luvulta alusta alkaen. Museopäivänä Lelumuseossa soi rahisevat savikiekot, kun savikiekko-DJ Uke Igor soittaa settinsä klo 14-17.

Suomenlinnan tutuksi tekemiseksi perustetun ja saarella opastettuja kierroksia järjestävän Ehrensvärd-seuran museossa sukelletaan historiallisen rakkauden maailmaan, kun luvassa on tarinoita rakkaudesta ja kaikesta mikä siihen liittyi 1700-luvulla.

Sotamuseo opastaa ihmisiä luonnollisesti sotahistorian suhteen ja museopäivänä tarjolla on muutama erilainen sota-aiheinen opastus. Tarjolla on myös kierros englanniksi sekä oma kierros lapsille.

Suomenlinnan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvassa sukellusvene Vesikossa voi tutustua ahtaisiin sukellusveneen sisätiloihin.

Lapsille on laadittu museopäivää varten 10 kysymyksen listoja jokaisesta museosta.

Tullimuseo on avoinna Suomenlinnan museopäivänä 6.6. klo 10-20. Tullimuseossa näyttely ”Koirat Tullissa” esittelee tullikoirien historiaa. Tapahtumassa esiintyy myös oikea tullikoira ohjaajineen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi