Suosittu kahvila muutti konseptiaan ja laajensi Lauttasaaren - Puhuri by Tartine jatkaa alati voimistuvaa buumia

Vegaanikahvila Puhuri by Tartine avasi ovensa helmikuun alussa Lauttasaaren ikoniseen Punaiseen huvilaan.

Puhuri by Tartine avasi ovensa punaiseen huvilaan helmikuun alussa.
Puhuri by Tartine avasi ovensa punaiseen huvilaan helmikuun alussa. Kuva: Tartine Foods
  • Mikä: Vegaanikahvila
  • Missä: Lauttasaaren Punainen huvila
  • Mitä: Vegaanista lounasta 
  • Milloin: Arkisin 11-15

Lauttasaaren vanhin rakennus, Punainen huvila, on jälleen avannut ovensa asiakkaille reilun kuukauden kestäneen remontin jälkeen. Remontin lisäksi rakennuksessa puhaltavat uudet tuulet myös uusien yrittäjien ansiosta. Ennen tiloissa toiminut Puhuri tarjosi asiakkaillleen vegaanisia kahvilatuotteita, ja samaa linjaa jatkaa myös uusi yrittäjä, Tartine Foods.

Tartine Foodsin Guillaume Calviac, Constance von Freymann ja Marine Moser ovat monelle tuttuja hahmoja Vallilassa sijaitsevasta lounas-kahvila Café Tartinesta. Vaikka yrittäjät ovat samat, Lauttasaaren uusi toimipiste eroaa yrittäjien mukaan täysin heidän ensimmäisestä paikastaan.

Leivonnaisten ja leipien sijaan Puhuri by Tartine tarjoaa vegaanista ja gluteenitonta lounasta arkisin kello 11-15. Avajaisviikolla tarjolla on muun muassa lasagnea, hot dogeja, purjopiirakkaa ja täytettyjä kesäkurpitsoja. 

Punainen huvila on Lauttasaaren vanhin rakennus
Punainen huvila on Lauttasaaren vanhin rakennus Kuva: Puhuri

“Konsepti on täysin erilainen kuin Vallilassa. Tarjoamme arkisin vegaanista lounasta ja keittoja, jotka perustuvat perinteisiin ranskalaisiin resepteihin”, yrittäjät kertovat kahvilan Facebook-sivuilla.

Ilmojen lämmitessä asiakkaat ovat tervetulleita kahvilan terassille, jonka idyllinen sijainti sopii mitä parhaiten rauhallisen lounaan tai vaikkapa olutlasillinen nauttimiseen.

Koneen Säätiön omistamassa rakennuksessa voi nautiskella lounaan lisäksi myös laajasta tiede- ja taidelehtivaikoimasta, sekä lukea Koneen Säätiön apurahan saajiien julkaisemia kirjoja ja kuunnella podcasteja. Kahvilan tuotteiden nauttimisen lomassa voi myös ihailla seinillä riippuvia taideteoksia. 

Lauttasaaren vegaanibuumille ei näy loppua 

Vaikka suurimmat erityisruokavaliobuumit näyttäisivät olevan jo hiipumaan päin, Lauttasaaressa nämä buumit elävät vahvoina. Vegaaneille sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sopivia tuotteita tarjoavia kahviloita ja ravintoloita putkahtelee saarelle tasaiseen tahtiin. 

Kirjoitimme jo aiemmin tänä vuonna Kahvila Gluteenittomasta Unelmasta, joka avasi ovensa Lauttasaareen vuoden 2020 lopulla. Kahvilan gluteenittomat kermamunkit, ja nyt myös laskiaispullat, ovat nousseet nopeasti suuren yleisön tietoisuuteen, ja niitä tullaan ostamaan kauempaakin. Vegaanisten leivonnaisten tarjontaan oman panoksensa on lisännyt myös Olipa Kerran Konditoria, jonka upeat kakut ovat jo itsessään nähtävyys.

Lauttasaaressa jo reilun viiden vuoden ajan toiminut verkkokauppa ja kahvila Raw’n More valmistaa makeita ja suolaisia herkkuja, jotka ovat paitsi gluteenittomia ja vegaanisia, eikä niiden valmistuksessa ole käytetty lainkaan valkoista sokeria. 

Kahvilatuotteiden lisäksi Maker´sissa on tarjolla arkisin myös vegaanista ja gluteenitonta lounasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi