Tässäkö Helsingin kahvimekka? Herkullisten leivosten ja tuoreen kahvin perässä matkataan nyt Lauttasaareen

Lauttasaaresta löytyy kahviloita ja konditorioita jokaiseen makuun - ja ruokavalioon.

Lauttasaaren kahvilavalikoimaa kehutaan etenkin gluteenitonta ja vegaanisia vaihtoehtoja etsivien keskuudessa.

Fazer Café palaa saarelle

Joulukuun 23. päivästä lähtien lauttasaarelaiset ovat voineet nauttia Fazer Cafén herkullisista kahvielämyksistä, kun kahvilaketju avasi uuden toimipisteen osoitteeseen Lauttasaarentie 29. Kahvilan avautumisesta voidaan puhua uutena tulemisena, sillä Fazer on palvellut Lauttasaaressa vuosikymmeniä sitten.

”Fazer palaa Lauttasaareen yli 30 vuoden tauon jälkeen ja meidät on jo nyt otettu todella lämpimästi vastaan. Toivomme että tästä tulee kaikkien saarella asuvien ja siellä vierailevien kohtaamispaikka” Fazer Retailin Suomen toimitusjohtaja Miika Kostilainen toteaa.

Kuva: Laura Riihelä/Fazer Café

Lauttasaaren Fazer Cafésta löytyy muista kahviloista tuttujen herkkujen lisäksi muun muassa aamiaisannoksia, lounaskeittoa, toasteja ja täytekakkuja. Tuotteet voi myös tilata etukäteen verkossa ja noutaa paikan päältä turvallisesti.

Gluteenittomia  unelmia

Loppuvuodesta Lauttasaari sai myös toisen herkullisen uutuuden, kun Kahvila Gluteeniton Unelma avasi joulukuun alussa entisen Wayneś Coffeen tiloihin. Kahvilassa myydään palkitun Gluteeniton Leipomo Ilonan tuotteita, jotka maistuvat aivan kaikille - ei vain keliaakikoille. Kokeile vaikka!

“Kahvilamme tällä hetkellä suosituin tuote kermamunkki”, yrityksestä kerrotaan.

Kermamunkki (oikealla) on yksi kahvilan suosituimmista tuotteista.
Kermamunkki (oikealla) on yksi kahvilan suosituimmista tuotteista. Kuva: Kahvila Gluteeniton Unelma

Suolaisten ja makeiden gluteenittomien herkkujen lisäksi kahvilaan kannattaa matkata tuoreiden popparien perässä. Kyllä, luit oikein! Popparikärrystä nappaat mukaan lämpimät herkut vaikkapa leffailtaa ajatellen. Myynnissä on myös pehmistä ja tilauksesta hoituvat myös täytekakut ja muut juhlaherkut.

Uudet tuulet puhaltavat myös punaisessa klassikossa, Kahvila Puhurissa, joka avautuu alkuvuodesta uuden yrittäjän voimin. Se millaisia muutoksia uusi yrittäjä on tehnyt kahvilaan, jää nähtäväksi.

LUE LISÄÄ: Lauttasaaren punaisen huvilan Kahvila Puhuri on pullollaan vegaanisia herkkuja

Kahviloita ihan jokaiselle

Uutuuksien lisäksi herkuttelemaan pääsee myös lukuisissa muissa saaren kahviloissa.

Ravitsevaan ravintoon perustuvaan Makersiin voit pistäytyä niin etätöihin, kahville kuin lounaalle. Gluteenittomiin ja vegaanisiin tuotteisiin panostava Makers suosii luomua ja suomalaisia tuotteita, ja kahvilaan ovat tervetulleita totta kai myös eläimet.

Kuva: Makers

Makeita ja suolaisia raakaherkkuja löydät myös Raw'n More -kahvilasta. Kahvilan tuotteet ovat gluteenittomia ja vegaanisia, eikä niiden valmistuksessa käytetä lainkaan valkoista sokeria. Terveellisyydestään huolimatta tuotteet ovat äärettömän herkullisia!

Cafe Mutteri on jo itsessään legenda ja maamerkki Lauttasaaren sillan kupeessa. Ei pidä myöskään unohtaa Olipa Kerran Konditoriaa, jonka tarjoamat fantasiakakut ja miljöö ovat jo itsessään nähtävyyksiä. Kaikki kahvilassa päivittäin tarjoiltavat suolaiset ja makeat herkut leivotaan ilman eläinperäisiä raaka-aineita, eli vegaanisina.

LUE MYÖS: Maista näitä Lauttasaaressa: 8 himottua annosta jokaiseen nälkään

Ravintola Kasinonranta ja Paseo Cafe taas palvelevat etenkin kauniista maisemista ja raikkaasta ulkoilmasta pitäviä. Ketjukahviloista Espressso House loytyy kauppakeskus Lauttiksen tiloista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi