Suup on soppien koekeittiö

Tänään keskiviikkona avattava Suup on keittobistro, jonka keitot luodaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

SOK:n ja HOK-Elannon yhteinen kehitysprojekti Food Lab Helsingin City-käytävässä on ravintolatila, jonka avulla testataan uusia ravintolakonsepteja. Kutakin ravintolaa kehitellään Food Labissa aina puolen vuoden ajan. Tällä kertaa vuorossa on tänään avattava keittobistro Suup.

Suupissa tarjoillaan lounaskeittoa kello 11-14 ja late lunch -soppia kello 14-18. Lounasaikaan pieni keitto maksaa 6 euroa, iso 8, ja lounaan jälkeen hinnat nousevat eurolla. Herkullisten keittojen perustana on liemi, joka annostellaan kuppiin, kun sen on itse täyttänyt haluamillaan raaoilla vihanneksilla. Avajaisissa tiistai-iltana oli tarjolla neljää lientä: kalaliemi, ramen-liemi, kasvisliemi ja kookosmaidolla maustettu kasvislaksa. Liemiä vaihdellaan asiakkaiden toiveiden ja koekeittiön kokkien mielikuvituksen mukaan.

"Koko homman juju on liemessä", kertoo Anne-Maria Mikkonen, Food Labin manager, joka tuntuu laittaneen keittoihin runsaasti paitsi aikaa, myös rakkautta.

Mikkonen varoittelee innostuneesti, että annokset muuttuvat ja vaihtuvat reilusti tulevien kuuden kuukauden aikana - kyseessähän on koekeittiö.

"Siksi tätä tehdään, että konseptia voitaisiin parannella ja testailla matkan varrella. Asiakkaiden ideat ovat meille tärkeitä", Mikkonen kertoo.

Suupissa toivotaan, että asiakkaat jättäisivät kokemuksestaan paljon palautetta henkilökunnalle, vieraskirjaan tai netissä. Kaikenlaiset ideat ovat tervetulleita - niiden vuoksi Suup on pystyssä. Mikäli konsepti todetaan onnistuneeksi, pystytetään Suupin pohjalta pilottiravintola tai useampia.

Suup on Food Labin kuudes koekeittiö. Aiemmin siellä on testattu muun muassa katuruokaa ja erikoisjäätelöä. Kuudesta tähänastisesta koekeittiöstä viisi on rakennettu asiakaspalautteen perusteella. 

Tiskin takaa saa halutessaan lihaa, mutta Suupissa panostetaan erityisesti kasviksiin.  Keiton voi luoda alusta asti itse ja yhdistellä haluamiaan aineksia haluamaansa liemeen, tai sitten voi ottaa keittiön neuvosta vaarin ja kokeilla Suupin omia, valmiita keittoja. Tarjolla tulee olemaan sosekeittoja ja klassikkokeittoja uudella twistillä. Avajaisissa tarjolla ollut uudenlainen lohikeitto veikin kielen mennessään. Lopuksi sopan voi koristella runsailla lisukkeilla.

Ravintolan keskellä oleva tarjoilupöytä tuo mieleen salaattibuffetin. Ja sitähän se tavallaan onkin. Omaan kulhoon voi "buffetpöydästä" noukkia haluamansa ainekset ja siten rakennella keittonsa itse. Tuoreet vihannekset raksuvat ihanasti (ja terveellisen tuntuisesti) suussa, ja lämmin liemi, johon ne upotetaan, on samettinen vastakohta niiden rapeudelle. Keiton kanssa tarjoiltava foccaccia on tuoretta, suolaista ja hyvää. Suup on virkistävä, uudenlainen konsepti, jonka kokeilemista ja kehittämistä City suosittelee lämpimästi.

Suup, City-käytävä (Keskuskatu 6). Avoinna arkisin 11-18. 

3 kommenttia

SOKperässä

12.11.2015 11:21

Food Lab on erinomainen idea, mutta keittokonsepti ja nimi Suup on kopioitu töölöläiseltä edeltäjältään, Soupilta, nimeä myöten. Töölössä toimiva ravintila, jonka avajaisia juhlittiin kesäkuussa, on suosittu lounaspaikka, joka tarjoaa herkullisia kasviskeittoja kauden kasviksista itse tehdyn leivän kanssa. Keiton sekaan voi laittaa haluamiaan lisukkeita tarjolla olevista tuotteista. Pitäjät ovat myös kiertäneet kesällä ruoka-auton kanssa erilaisissa tapahtumissa tarjoten keittojaan. Edes maininta alkuperäisestä ravintolasta City-lehden toimesta olisi ollut paikallaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Candylee

12.11.2015 16:10

Sok ja Hok-Elanto..Fuck that! Oikea sopparavintola sijaitsee Töölössä, Runeberginkatu 54 http://www.soup.fi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Steve Gates

12.11.2015 20:18

Törkee rip-off Helsingissä sijaitsevasta SOUP nimisestä keittoravintolasta.. HOK:in seuraava ravintolakonsepti on varmaan uusi ja innovatiivinen Mäkdonalds niminen hampurilaisketju..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi