SYÖ! Helsinki: Sopivaa SYÖtävää lihattomaan lokakuuhun – Tärpit vegaaniseen herkutteluun

SYÖ!-viikoilta löytyy roppakaupalla houkuttelevia kasvisannoksia.

Aussie BRGR pitää sisällään marinoitua friteerattua tofua, tulista coleslaw'ta ja satay-kastiketta.
Aussie BRGR pitää sisällään marinoitua friteerattua tofua, tulista coleslaw'ta ja satay-kastiketta. Kuva: Naughty BRGR

Tänä syksynä pääkaupunkiseudun SYÖ!-viikoilla on mukana 102 ravintolaa, joista valtaosa tarjoaa myös kasvisannoksia tuttuun kymmenen euron tarjoushintaan. Saatavilla on runsaasti myös vegaaneille sopivia vaihtoehtoja, joista kokosimme alle tärppejä huolettomaan herkutteluun.

Armenian Grill Housen paistetut munakoisot tarjoillaan perinteiseen tyyliin tomaattien, paprikan ja tuoreiden yrttien kera. Filippiiniläisessä ravintola Kainanissa perinteinen sisig-annos on veganisoitu rapeaksi paistetulla tofulla.

Ravintola Kainanin veganisoitu versio perinteisestä sizzling sisigistä.
Ravintola Kainanin veganisoitu versio perinteisestä sizzling sisigistä. Kuva: Kainan

Ravintola Pennyssä nautitaan grillattua chilimarinoitua tofua, paahdettua kukkakaalia ja piccolo-perunoita. Ravintola Solvikin pariloitu tofu saa rinnalleen paholaisenhilloa, paahdettua perunaa ja kasviksia.

Hey Poken Plain Vegan Bowl.
Hey Poken Plain Vegan Bowl. Kuva: Hey Poke

Hey Poken raikas Plain Vegan bowl sisältää tofua, riisiä, lehtikaalia, avokadoa, edamame-papuja, kevätsipulia, punasipulia, porkkanaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja seesaminsiemeniä. Santa Fén texmex-henkisessä burritokulhossa puolestaan on riisiä, papuja, lehtikaalia, avokadoa, salsaa, maissia ja nachoja.

Santa Fén burrito bowl.
Santa Fén burrito bowl. Kuva: Santa Fé

Il Gabbianon risotto alle verdure on valmiiksi vegaaninen, Don Corleonen metsäsienirisoton sekä Lönkan kurpitsarisoton saa pyydettäessä vegaanisena versiona.

Lönkan kauden risotto paahdetulla kurpitsalla ja lehtikaalilla.
Lönkan kauden risotto paahdetulla kurpitsalla ja lehtikaalilla. Kuva: Lönkka

Pjazzassa nautitaan syksyisestä sieni-kurpitsapastasta, jonka saa pyydettäessä vegaanisena. Myös Levantin välimerellisen mezelajitelman ja falafelrullan saa tilattua veganisoituna.

Burgereita ja pizzaa

SYÖ!-viikkojen burgerivalikoimasta jokaiselle löytyy oma suosikkinsa, ja myös kasvisburgereissa riittää valinnanvaraa.

Elmo Sport Bistrossa herkutellaan vegaanisella cheddarilla ja aiolilla höystetyllä beyond burgerilla, Bar Loosisterissa tarjolla on pariloitu papu-bataattiburgeri. Naughty BRGR tarjoaa kympillä satay-kastikkeella maustetun Aussie brgr:n.

Pancho Villan jättivegehampurilaisessa on kaksi vegaanista pihviä.
Pancho Villan jättivegehampurilaisessa on kaksi vegaanista pihviä. Kuva: Pancho Villa

Myös Sävelen seitanburgeri, Memphisin portobelloburgeri, Sports Academyn vegan aioli burger, Pancho Villan jättivegehampurilainen ja Smokers Beer & BBQ:n portobelloburgeri ovat vegaanisia.

Funky burgerin bataatti-papuhampurilaisen saa tuunattua vegaaniseksi sämpylää vaihtamalla. Myös Bar Favelan talon papuleivän saa pyydettäessä vegaanisena versiona.

Vegepizzaa on tarjolla esimerkiksi Pizzeria & Spagetteria MorriSon'sissa, jossa pizzan saa pyydettäessä myös vegaanisena. Valmiiksi vegaanisia pizzoja nautitaan Alice Italianissa ja Otaniemen Who the XXX is Alicessa, jonka vegan diavola -pizzassa on muun muassa vegaanista ’nduja-salamia ja cashewpähkinöistä tehtyä mozzarellaa.

Herkkuja Aasiasta

Monet sushiravintolat ja aasialaiset buffetit tarjoavat myös kasvissusheja. Vegaanista tarjontaa löytyy SYÖ-viikkojen ajan ainakin Lasipalatsin Haikusta, Haru Plussasta, Flamingon Hokkaidosta, Sushi Forestista, Tamarinista, Luckiefun’sista ja Tokyo 55 Izakayasta.

Nepalilaisisissa ravintoloissa on perinteisesti panostettu hyvin kasvisannoksiin, ja tarjolla on myös vegaanisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi ravintola Aanganin kasviskofta sipuli-tomaatti-kookoskermakastikkeessa on valmiiksi vegaaninen annos. Annapurnassa ja Luklassa annoksen saa pyydettäessä vegaanisena.

Ônamin pho-keiton saa tilattua myös vegaanisena.
Ônamin pho-keiton saa tilattua myös vegaanisena. Kuva: Ônam

Jätkäsaaren Be My Guest tarjoilee vietnamilaisia nuudeleita sitruunaruoho-marinoidulla tofulla, kasviksilla, pikkelöidyillä vihanneksilla, pähkinämurskalla ja paahdetulla sipulilla. Myös Vibamin vietnamilaisen tofucurryn sekä Ônamin pho-keiton saa tilattua vegaanisena.

Thaimaalaista vegeruokaa tarjoavat Bangkok 9, BangCook Itis, The Red Koi Thai, Ryan Thai, Tamarin, Thai Orchid, Thai Street Food ja The One Thai Kitchen. Momotokossa maistellaan japanilaista vegeramenia, jonka saa pyydettäessä vegaanisena.

Momotokon vegeramenin saa veganisoitua jättämällä kananmunan pois.
Momotokon vegeramenin saa veganisoitua jättämällä kananmunan pois. Kuva: Momotoko

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi