SYÖ! Lahti: Kymmenessä ravintolassa herkullisia kympin makuja

Palloilukaupungissa maistuu burgeri, kotiruoka ja itämaiset maut.

Pelurin Pukkiburgeri vie taatusti nälän.
Pelurin Pukkiburgeri vie taatusti nälän.

SYÖ! Lahti tulee tällä kertaa 10 ravintolan voimin ja mukaan mahtuu perinteistä suomalaista, burgeria, wingsejä, itämaisia makuja, tex mexiä sekä herkullisia kasvisvaihtoehtoja.

Sports & Music Bar Peluri muistaa futistähteämme

Sports & Music Bar Peluri tuo SYÖ!-viikoille omat Pukkipartynsa uskomattomaan vireeseen päässeen futarin nimeä kantavan Pukkiburgerin muodossa. 200 gramman naudanlihapihvi saa seurakseen klassiset burgertäytteet cheddarkastikkeesta pekonin kautta paprikachilikastikkeeseen.

Myös siipien ystäville käy kutsu Peluriin, sillä kympillä pääsee mättämään 16 siiven setin. Pelurin SYÖ-kattaukseen kuuluu myös Pelurin leike, jonka saa possuna tai kanana, valitsemallaan kastikkeella.

Pelurin yhteydestä löytyy myös muikeat saunatilat neljällä saunalla ja porealtailla varustettuna. Sporttipuolen tarjonnasta SYÖ!-viikkojen aikaan Pelurissa luvassa ainakin palloilukaupungin oman Pelicansin liigamatsit.

Ravintola Lokkiin löytää uudet ihmiset

Tuhdista kotiruoasta tunnettu Ravintola Lokki tuo SYÖ!-viikoille reilun muikut ja muussi -kombon, curry härkistä -pataa villiriisillä sekä Lokki-pizzan, joka tarjoaa kympillä rahalle vastinetta serranokinkun, buffalomozzarellan ja parmesaanin avulla.

“Me halutaan SYÖ!-viikoilla tuoda meidän erinäköisiä annoksia esille ja ihmiset tulevat helposti kokeilemaan. Vähän erityyppiset ihmiset syö SYÖ!-viikoilla näitä annoksia”, sanoo Lokin Marko Leinonen.

Bus Burger on SYÖ!-klassikko

Bus Burger on SYÖ!-klassikko ja ravintola on mukana taas sekä Savontien että Salpakankaan toimipisteillä. Tällä kertaa Bus Burgerin hampparina toimii Fullmeat-Texmex burger porsaan ulkofileepihvillä. Muutkin annokset edustavat texmexiä, sillä tarjolla on vegenachot sekä jauhelihaburrito.

Savontien Bus Burger on jo nähtävyys itsessään, sillä vanhan huoltoaseman kylkeen on siellä liitetty keltainen jenkkiläinen koulubussi ja pihassa komeilee toinen, jonka voi halutessaan vuokrata yksityiskäyttöön.

“Kukaan ei ole tehnyt bussiin ravintolaa aikaisemmin, niin se oli aika haasteellista. Aikaa ja rahaa kului, mutta lopputulos on hyvä”, Bus Burgerin Eeva Laajoki kertoi Citylle ravintolan rakentumisesta.

Hua Du tuo Kiinan maut SYÖhön

Hua Dun runsas buffet tarjoaa kympillä monipuolisen kattauksen kiinalaista keittiötä, sushia sekä muita herkkuja kotitekoisine jälkkäreineen. Lautasannoksina Hua Dussa on tarjolla tulista Gong Po -kanaa sekä sipulihärkää.

Hua Du uudistui kesällä ja uudistus toi mukanaan runsaamman buffetin. Ravintolan tilat remontoitiin vuotta aiemmin.

Blues Brothers Burger, Bar Loosister
Blues Brothers Burger, Bar Loosister

Bar Loosisterin sielukkaat burgerit

Helsingin Kalliossa aloittaneen Loosisterin sisarravintola tarjoilee SYÖssä sielukkaita burgereita, kun listalta löytyy Soul Sister Burger sekä Blues Brothers Burger. Näistä Soul Sister on vegaaninen mustapapu-bataattipihvillä varustettu kaunotar ja Blues Brother puolestaan lihaisa versio.

Loosisterin kattaukseen mahtuu myös aitoa rokkibaaritunnelmaa, joka täydentyy biljardilla, flipperillä sekä satunnaisilla livekeikoilla. Telkkareissa pyörii sportti ja bisseä on tarjolla litran tuopeista tai peräti kolmen litran pöytään nostettavasta hanasta.

Hello! American Dinerissa juomat mukaan kympillä

American Diner tarjoilee nimensämukaisesti aitoa jenkkidinerin tunnelmaa, jossa cadillacin puna-valkoiset penkit tuovat tukea burgerikokemukseesi. SYÖ!-viikoilla tarjolla on kolme erilaista burgeria: Tennessee Burger saa väliinsä suolakurkut ja ranch-kastikkeen, kun taas California Burger kätkee sisälleen avokadoa, kuivattua sipulia ja chilimajoneesia. Kympin annoksiin kuuluu ranut tai kasvitikut sekä tölkkijuoma.

Nepalilaisia makuja kolmessa ravintolassa

SYÖ! Lahdessa on tällä kertaa mukana kolme paikallista nepalilaista ravintolaa. Pikku Makalussa kympin lautasmalleihin kuuluvat palak paneer, butter chicken ja prawn masala. Royal Gurkha puolestaan tarjoilee tofu tikka masalaa, garlic chickeniä sekä fish chilliä. Ravintola Sagun puolestaan tuo SYÖ!-viikoille butter chickenin, malai koftan sekä lohi tikka chilin.

 

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi